alexandrescu wrote:Are 20 de ani si este elev in clasa a XIII- a la liceu curs seral. El doreste sa primeasca pensie de intretinere. Nu cunosc daca este incadrat in munca undeva cu carte de munca. E legal sa ceara asa ceva ?
facand un calcul, la 17 ani a inceput cls. XI-a si probabil a pierdut 2 ani de scoala, cine poate sti a cui vina este, dar daca este o vina mai mare, intre 15-17 ani mai vinovati sunt parintii.
nu stim daca poate munci sau daca muncind banii castigati ii ajung pentru chirie si mancare, dar dl. alexandrescu ar trebui sa stie, la fel se va interesa si onorata instanta.
alexandrescu wrote:
Celalalt, are 19 ani, a intrat la facultate particulara cursuri invatamant de la distanta, este incadrat in munca cu carte de munca, cu o retributie neta de 600 RON. Si el vrea pensie de intretinere ca au crescut "nevoile".
Salariul meu ne este de 1600 RON. La temenul din octombrie as dori sa
fac o Intampinare dar nu prea stiu cum se procedeaza si ce trebuie scris. Ma puteti ajuta cu cateva pareri ?
Va multumesc.
el are nevoie si de carti si de taxe si de macare, sa faca cei in masura un calcul, ce face dl. a cu 1600 ron si ce face studentul cu 600.
apoi dl. alexandrescu daca, Doamne fereste peste ceva timp ajungeti in nevoie, probabil va veti aminti de cei doi copii si le veti cere pensie la r-dul dvs, desi eu sper sa nu se intample asa .
nu stim unde este mama, ce venituri si ce nevoi are.
una peste alta judecatorul ar trebui sa fie sufletul legii si sa puna in balanta atat veniturile cat si nevoile.
iar in final, stimate domn, sfatul meu este sa discutati cu acesti barbati, care sunt copii dvs, sa analizati impreuna posibilitatile si nevoile si daca se poate sa ajungeti la o intelegere care sa va faca pe dvs. sa va considerati un bun parinte iar pe ei sa au crescut si trebuie invete sa fie independenti din toate punctele de vedere, dar totusi sa poata gasi in familie, inclusiv in dvs., un sprijin la nevoie. Atata vreme cat ii veti ajuta, veti avea si un cuvant de spus .