paternitate

Familiei
mika_pitika

paternitate

Post by mika_pitika » 09 Aug 2006, 11:34

:grin: daca intr-un cuplu,nefiind casatoriti,barbatul nu este de acord sa faca copii,femeia stiind acest lucru,ramane insarcinata si abia dupa 5 luni ii spune si barbatului :o barbatul este obligat prin lege sa recunoasca acel copil si sa-i de-a pensie alimentara? :?

BABI

Post by BABI » 09 Aug 2006, 12:52

Exact. Concubinul are aceleasi obligatii ca si un sot, iar daca nu vrea atunci femeia deschide frumos actiune pentru paternitate si dupa toate testele ce se vor efectua, se va stabili cine este tatal adevarat. Mai mult decat atat, dupa nastere copilul trebuie inregistrat si la starea civila vor intreba cine este tatal, iar daca el... nu vrea sa se prezinte, in locul tatalui pe Certificat va aparea denumirea :NATURAL. De aici urmeaza faza judecatii pentru paternitate.Daca va castiga, noua mamica va primi pentru minor si pensie alimentara.

mika_pitika

paternitate

Post by mika_pitika » 09 Aug 2006, 13:11

merci mult babi :floare: dar daca barbatul nu vrea sa plateasca pentru test,pentru ca a fost mintzit de concubina,il obliga legea?eu cred ca daca concubina vrea sa i se recunoasca progenitura,trebuie sa plateasca ea tot! :grin:

robin_hood_2

Re: paternitate

Post by robin_hood_2 » 09 Aug 2006, 20:07

mika_pitika wrote::grin: daca intr-un cuplu,nefiind casatoriti,barbatul nu este de acord sa faca copii, femeia[...]ramane insarcinata
eu spun ca aici ar trebui putin detaliat...chiar asa, cum o fi aparut copilun?...l-a adus barza, e clar! :-D

mika_pitika

Re: paternitate

Post by mika_pitika » 09 Aug 2006, 20:19

:? :? :?

of of ,mai mai,el nu vrea copii,ii spune ei sa se protejeze,ea este de acord,ei se despart si dupa 5 luni apare ea la usa lui si ii spune vestea cea buna,pt. ea buna bineinteles,mai ales acum cand se dau cele 8 milioane pt bebelusi,timp de 2 ani am inteles :?

denominatus

Post by denominatus » 09 Aug 2006, 21:34

Mai, acum din ce perspectiva vrei sa discutam?

Legal, progenitura are o mama si un tata, amandoi contribuie la cresterea sa, se va plati pensie de intretinere, etc... teste le de paternitate le va plati mamica, fiindca ea e reclamanta si reclamantului ii revine "sarcina" probei, ca sa ma exprim asa ...

Acum din celalalt punct de vedere...

Presupunand ca:
(i)Activitatea care mediaza procreerea poate fi considerata independent de procreere, si
(ii) Firesc este ca ambii parteneri sa fie de acord cu procreerea

In speta prezentata, sunt posibile doua situatii:
(a) sarcina n-a fost intentionata
(b) sarcina a fost urmarita.

In situatia (a), asta este. Responsabilitatea pentru propriile actiuni trebuie asumata. daca sunt oameni amandoi, se paote si un almost happy ending.

In situatia (b), fata noastra a facut o juma de haiducie. Zic jumate, fiindca nici macar n-a fost consecventa cu ea insasi. Daca a luat unilateral decizia de a avea un copil, apoi trebuie sa-si asume in mod unilateral intreaga responsabilitate pentru decizia ei. si-i era mult mai bine.

Dar ea ia decizia, asteapta termenul dupa care orice intrerupere de sarcina devine nu numai periculoasa fiziologic, dar si ilegala, si dupa aceea vine si-i spune omului o veste pe care ea o stia de cel putin 3 luni.
Mi se pare ca viitorul tatic avea dreptul sa stie, din primul moment, chiar daca practic nu mai avea nici o alegere de facut.

Nu ma intelegeti gresit. Ea si numai ea are dreptul de a decide daca pastraza sau nu sarcina. Dar sa pui pe cineva in fata unui fapt implinit e intotdeauna nashpa. Orice happy ending, cat de almost ar fi, e out of the question.

Parerea mea? nAi de viata lor. De-a lor si de-a copiului ala care nici o vina nu are...
Pentru ce? Pentru 8 milioane pe luna, vreme de 2 ani?
Pentru o pensie alimentara care va fi stabilita la nivel minim si cine stie cand si in ce conditii va fi platita?
Pentru probabil o razbunare sau ce doamne iarta-ma o fi fost in mintea ei?

Lui: Cat costa un cauciuc? Sa-i fie de bine ca s-a increzut in cine nu merita. Prostia si domnia se platesc.

Ei: [auto-cenzurat] N-o sa aiba viata usoara, nici ea si nici copilul. Ar fi trebuit sa se gandeasca bine inainte de a lua decizia asta. Then again... un om care face asa ceva are un set de valori morale care n-ar fi ajutat-o sa ia decizia pe care noi, ceilalti, o consideram, din afarra si in mod ideal, ca fiind cea mai corecta.

Morala: cateodata cele mai faine chestii din viata sunt terfelite si folosite pentru santaj, razbunari, si bani. Cine nu crede, sa cerceteze ce-a patit Boris Becker intr-o situatie asemanatoare.

Nu ma pot abtine sa nu remarc cat de stupida este mentiunea NATURAL la rubrica tata absent. De parca ceilalti copii, cu tati prezenti la datorie, sunt progeniturile unor ANORMALI. :-D

mika_pitika

familie

Post by mika_pitika » 09 Aug 2006, 22:02

multzumesc mult Denominatus :kiss: ,acum intzeleg, :) parerea mea este ca femeia a crezut ca se va face cu sotz si apartament,pastrand acel copil,acum a ratat orice shansa :-D nici sotz si nici casa,ramane cu odreasla si cu banii pt 2 ani si alokatzia, :evil: ca este si o putoare fomeia :evil: :grin: :-D iubeshte munka,asha cum iubesc io gandacii :evil: :-D

kko

Post by kko » 09 Aug 2006, 22:03

Un barbat care nu vrea sa aibe copii si vrea sa fie sigur ca dorinta lui e lege, isi face vasectomie. In felul asta, va fi scutit de micile surprize cu ochi si manute :mrgreen:

mika_pitika

Post by mika_pitika » 09 Aug 2006, 22:06

KKO wrote:Un barbat care nu vrea sa aibe copii si vrea sa fie sigur ca dorinta lui e lege, isi face vasectomie. In felul asta, va fi scutit de micile surprize cu ochi si manute :mrgreen:

:-D :-D :-D mda asta este o idee geniala :razz:

kko

Post by kko » 09 Aug 2006, 22:13

Si eu zic la fel :-D :-D :-D
Nu vei avea mostenitori :lol: Iar numele tau va dispare din cartea de telefon dupa vo 50-60 ani :grin:

mika_pitika

Post by mika_pitika » 09 Aug 2006, 22:37

KKO wrote:Si eu zic la fel :-D :-D :-D
Nu vei avea mostenitori :lol: Iar numele tau va dispare din cartea de telefon dupa vo 50-60 ani :grin:

:-D :-D :-D mda,dar vorbeshte si tu in numele barbatzilor :-P ,eu sunt fetitza :grin: :-D :-D

kko

Post by kko » 10 Aug 2006, 07:56

Fetitza lun peshte :grin:

In celalalt registru, cunosc un cuplu care a cheltuit o avere ca sa aibe copii. Tratamente, inseminari artificiale si...nimic.Dupa vo 10 ani de cheltuieli , s-au obisnuit cu ideea.Iar surpriza a aparut cand ei nici nu se asteptau sa apara ...fara sa plateasca cuiva, contravaloarea ... In prezent, sunt cei mai fericiti parinti.

"Progeniturile" n-au nici o vina ca au fost conceputi si ca se nasc. Genetic, ei au 2 parinti. Moral ar fi ca parintii sa-i iubeasca si ocroteasca .

mika_pitika

paternitate

Post by mika_pitika » 10 Aug 2006, 09:22

:grin: eu cunosc un cuplu care s-a kinuit aiurea,ani de zile sa faca un copil,si degeaba :? ideea este ca tot au facut rost de unu :) au adoptat :-P ,asa ca mostenitori tot se gasesc,kiar daca baietzii isi fac vasectomii :-D progenituri sunt pe toate drumurile :-P

kko

Post by kko » 10 Aug 2006, 09:52

:grin: Ma indoiesc ca un tip care si-a facut vasectomie sa fie dornic sa adopte progenitura lun altul. :grin:

In rest, am tot respectul pentru cei ce iubesc copiii iar daca nu-i pot avea, adopta "progeniturile" acelor parinti genetici care i-au abandonat. Este un gest de mare valoare umana.

PS. Daca as fi avocatul tau, te-as sfatui sa-ti cauti un alt avocat care sa gandeasca ca tine (dupa chipul si asemanarea ta :mrgreen: )

mika_pitika

Post by mika_pitika » 10 Aug 2006, 10:06

KKO wrote: PS. Daca as fi avocatul tau, te-as sfatui sa-ti cauti un alt avocat care sa gandeasca ca tine (dupa chipul si asemanarea ta :mrgreen: )
:o :-D :-P haha si cum ai vrea tu sa arat,ka sa poti fi "avocatul meu"in viitor asa e bine? :evil: :mrgreen:
Este un gest de foarte foarte mare valoare umana,din partea celor care abandoneaza copilasi nevinovati :mask: :|

Post Reply