Spetza: in 1980, instanta din oraselul x da o hotarare judecatoreasca prin care dispune iesirea din indiviziune, infiintarea unei noi coli CF si inscrierea dreptului de proprietate al lui A, precum si plata unei sume de bani din partea lui A catre B, ambii fiind mostenitori ai lui de cujus.
Sentinta ramane definitiva in anul 1980, dar nimeni nu o intabuleaza.
In 2006, fac sentinta irevocabila, o investesc cu formula executorie, o depun la Cartea funciara, unde primeste incheiere de respingere. Verbal, motivul respingerii este ca e prea veche hortararea si au trecut peste trei ani de la pronuntarea ei, deci ar fi prescrisa (si totusi ea este investita cu formula executorie in 2006, ca sa nu mai vorbesc ca e vorba de un drept de proprietate imobiliara). In scris, motivul a fost ca este doar dispozitivul sentintei, de ttrei pagini (cel comunicat partilor)
Apoi am scos sentinta integrala, pe 9 file, si asta facuta irevocabila si investita cu formula executorie. Depusa la CF de aproximativ doua luni. Niciun raspuns scris, insa verbal mi s-a comunicat ca mi-o vor respinge pentru ca... judecatorii au gresit in 1980, plus ca trebuie platita sulta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ce ma sfatuiti sa fac la asemenea aberatii?
AAA, sa nu uit! atat cei de la cartea funciara, cat si un judecator de la acea instanta, m-au sfatuit sa cer instantei "reiterarea hotararii", adica un nou dosar, in care sa cer instantei sa emita o hotarare noua, cu acelasi continut ca si sentinta din 1980.