promisiunea faptei altuia
promisiunea faptei altuia
X- prestator incheie cu y-beneficiar un contract de prestari servicii.
x si y convin ca plata sa o faca z, o asociatie ( y-beneficiarul fiind membru al asociatiei). Contractul de prestari servicii este semnat numai de x si y.
Ulterior, x si z semneaza o conventie prin care z se obliga sa plateasca.
Desi x presteaza servicile la care s-a obligat, atat z cat si y refuza plata.
Intrebare : mai poate fi obligat la plata y-beneficiarul ?
x si y convin ca plata sa o faca z, o asociatie ( y-beneficiarul fiind membru al asociatiei). Contractul de prestari servicii este semnat numai de x si y.
Ulterior, x si z semneaza o conventie prin care z se obliga sa plateasca.
Desi x presteaza servicile la care s-a obligat, atat z cat si y refuza plata.
Intrebare : mai poate fi obligat la plata y-beneficiarul ?
Parerea mea este ca z nu poate fi tinut sa raspunda decat daca intre el si y exista o conventie care sa stabileasca acest lucru- eventual un contract de asociere. Nu cred ca x ar fi acceptat ca plata sa-i fie facuta de z daca nu ar fi avut cunostinta de o asemenea conventie intre cei doi.
Eu i-asi chema totusi pe amandoi in instanta pentru a fi obligati la plata.
pai daca z a acceptat sa incheie un contract cu x prin care sa plateasca de ce-l mai plimbi prin instanta pe y?de amoru artei?cristinas wrote:Parerea mea este ca z nu poate fi tinut sa raspunda decat daca intre el si y exista o conventie care sa stabileasca acest lucru- eventual un contract de asociere. Nu cred ca x ar fi acceptat ca plata sa-i fie facuta de z daca nu ar fi avut cunostinta de o asemenea conventie intre cei doi.