pt. functia de consilier juridic

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
denominatus

Post by denominatus » 25 Apr 2006, 13:53

Mda...Vad incotro bateti.
Interpretati caracterul proteguitor al legislatiei muncii ca fiind restrictiv in ceea ce priveste dorinta omului de a munci mai mult de 8 ore pe zi.

Ma interesa daca nu cumva interpretati 111 ca fiind interdictie per contract.
Avand in vedere ca norma intreaga este cazul general in materie de cim (1) si ca nu este interzis nicaieri ca un om sa incheie m.multe cim (2) durata efectiva a muncii prestate in 2 contracte poate depasi limita mentionata in 111

Dar de 105 (2) ce ziceti?
Pot sa inchei 50 de contracte din astea? (evident, in calitate de cj). care specifica expres ca lucrez cate 3 minute pe zi? Iar cand sunt in instanta pentru angajator, fac ore suplimentare? :-D

mariusms

Post by mariusms » 25 Apr 2006, 14:00

dinubocos wrote:Mariuse, sorry dar nu vad confuzia.
De unde reiese din textul art.111 ca nu se aplica contractelor cu timp partial? Eu nu vad si cred ca daca legea nu distinge nici noi nu putem s-o facem!
Iar la art.3 desi am citit de trei ori nu am gasit scris ca are libertatea de a muncii ce durata vrea!
Munceste ce vrea, unde vrea, cu cine vrea dar pana la...48 de ore pe saptamana!
Nu ai citit atent, Dinule. Art. 109 limiteaza timpul de munca numai pentru angajatii cu norma intreaga. art. 111 alin. 1 si 2 se refera la ore suplimentare incompatibile la contractele part-time.
QED

dinubocos

Post by dinubocos » 25 Apr 2006, 14:09

E un fel de a interpreta 109.
Tot nu imi este limpede de unde particularizarea cu 111 numai la ore suplimentare!

Denominatus, in prisma celor discutate, limitarea timpului maxim de lucru la 48 de ore pe saptamana nu inseamna implicit o interdictie de a incheia doua cim?

monica

Post by monica » 25 Apr 2006, 14:40

daca ma gandesc mai bine cred ca totusi se pot incheia oricate contracte vrei dupa urmatoarea logica: la un angajator ai CIM cu timp partial -4 ore, la altul ai CIM cu 8 ore (am avut un caz). ITM-ul verifica la unul din angajatori daca angajatul respectiv nu depaseste 48 de ore pe sapt. Nu se va duce sa verifice daca acest angajat mai are un alt contract de munca si la un alt angajator. Cu alte cuvinte cred ca se poate. De ce nu?

lauraC

Post by lauraC » 25 Apr 2006, 15:05

Eu am avut, pe langa norma de baza, inca 2 cim-uri: unul cu 3 ore, unul cu 2 ore. Si n-au fost probleme. E drept, ca la un moment dat obosesti, dar... cine poate, bravo lui. Mie cei de la ITM mi-au spus ca pot avea si 10 contracte. Cele 48 de ore de munca/sapt eu le vad ca fiind prestate la un singur angajator.

mariusms

Post by mariusms » 25 Apr 2006, 15:17

Vedeti, d-lor? :-P :-P :-P
Monica si Laura :aplauze: :cafea: :floare:

Newone

Post by Newone » 25 Apr 2006, 15:26

48 de ore in 24 de ore se poate? :-P :-P :-P

rosia_montana

Post by rosia_montana » 25 Apr 2006, 15:38

Da Newone, asta e visul sefului meu :evil:

monica

Post by monica » 25 Apr 2006, 15:38

m-am corectat mariuse, ai vazut?

denominatus

Post by denominatus » 25 Apr 2006, 16:13

Bravo rosioaro...
Si? Ce faci tu sa-ti fericesti bossul?

Vino aici, in fata colectivului, si spune-ne la ce ora pleci tu acasa, da?
:-P

lyanne91gl

Post by lyanne91gl » 25 Apr 2006, 18:12

Nimeni nu poate ingradi dreptul la munca. Poti sa inchei si 10 contracte de munca, daca le poti onora nimeni nu are ce sa reproseze sau sa.....sanctioneze. Articolele din codul muncii privind durata de maxim 48 de ore se refera la un singur angajator. Atata vreme cat nu sunteti fortati sa munciti ( Doamne fereste!) totul este in regula. Aveti grija la sanatate si bafta!

maxxim

Post by maxxim » 26 Apr 2006, 08:04

lyanne91gl wrote:Nimeni nu poate ingradi dreptul la munca. Poti sa inchei si 10 contracte de munca, daca le poti onora nimeni nu are ce sa reproseze sau sa.....sanctioneze. Articolele din codul muncii privind durata de maxim 48 de ore se refera la un singur angajator. Atata vreme cat nu sunteti fortati sa munciti ( Doamne fereste!) totul este in regula. Aveti grija la sanatate si bafta!
Hai sa complicam putin problema .........
In baza art. 35 din Codul muncii este permis cumulul de functii si chiar si cumulul de functii la acelasi angajator.
Tu spui ca aricolele din Codul muncii privind durata maxima se refera la un singur angajator ........ eu am intalnit ideea (cu care si sunt de acord) ca de fapt acele articole au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca.
Ase ca in cazul cumulului de functii cred ca nu se mai aplica interdictia referitoare la durata maxima de 48 de ore pe saptamana .....

E parerea mea. :razz:

:floare: :floare: :floare: la domnite.

denominatus

Post by denominatus » 26 Apr 2006, 08:29

Achiesez :)

Dreptul muncii este, traditional, proteguitor pentru angajat, spre a-l feri pe acesta, saracutul, de abuzurile angajatorului hain.

Daca insa omul vrea pentru ca sa munceasca, si nu se poate vorbi de un abuz al angajatorului care l-ar silnici sa roboteasca, nici o dispozitie din Codul Muncii nu poate fi mai tare decat dispozitia constitutionala referitoare la dreptul la munca.

Intr-adevar, unele drepturi pot fi restranse prin lege, insa pentru a restrange un drept este nevoie de o justificare temeinica. In acest caz nu se exista.

dinubocos

Post by dinubocos » 26 Apr 2006, 12:38

Oare care o fi ratiunea pentru care angajatul nu poate renunta la concediul de odihna!!
Ca doar e dreptul angajatului sa munceasca...
Nu suna a limitare a dreptului la munca?? :(

denominatus

Post by denominatus » 26 Apr 2006, 14:28

Nu, caci aceea este una dintre situatiile in care stai linistit cu burta la bec, dar primesti leafa :grin: si toate celalalte drepturi.

Si daca primesti leafa, ce interes ai mai avea sa te ostenesti?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests