pt. functia de consilier juridic
pt. functia de consilier juridic
sunt consilier juridic in cadrul unei firme cu 8 ore/zi.as putea sa mai inchei un contract individual de munca cu o alta firma pentru 2 ore /zi tot pentru functia de consilier juridic sau pentru cea de a doua firma trebuie incheiat un contract de colaborare?
App. poate aveti un model de contract individual de munca cu timp partial sau/ si un model de contract de consultanta juridica, chiar as avea si eu nevoie si daca nu apelez la voi, atunci la cine?!! Multumesc anticipat si adresa mea de mail cred ca se poate gasi pe aici dar ca sa fiu mai sigura este: scurtuloredana@email.ro
Asta ca tot s-a vorbit pe aici de C.U.M. cu timp partial.
Asta ca tot s-a vorbit pe aici de C.U.M. cu timp partial.
Art.111 Codul Muncii
1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, care includ si orele suplimentare, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de o luna calendaristica, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
In opinia mea, inchei cate contracte vrei atat timp cat nu depasesti durata de mai sus.
1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, care includ si orele suplimentare, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de o luna calendaristica, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
In opinia mea, inchei cate contracte vrei atat timp cat nu depasesti durata de mai sus.
Minim doua ore nu inseamna sa stai efectiv 2 ore la o societate. timpul acela este stipulat pentru a garanta angajatului un minim de venit, daca lucreaza part time.Denominatus wrote:Intrebare:
Pot sa inchei 11 contracte individuale de munca, de cate 2 ore fiecare, cu 11 societati diferite, neconcurente, etc?
Dar 23?
Va rog argumentati juridic.
Deci poti sa ai si peste 23 de contracte de 2 ore. Dreptul la munca nu este limitat.
Am vazut ca multi fac confuzia Monicutei.
Art. 111 se refera la contractele de munca fara timp partial. Dupa cum am spus, nu trebuie sa se stea efectiv 2 ore, ci sa se plateasca angajatul minim pentru 2 ore.
Iata ce zice si art. 3 din Codul muncii:
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit (deci nici de legiuitor).
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)-(3) este nul de drept.
Art. 111 se refera la contractele de munca fara timp partial. Dupa cum am spus, nu trebuie sa se stea efectiv 2 ore, ci sa se plateasca angajatul minim pentru 2 ore.
Iata ce zice si art. 3 din Codul muncii:
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit (deci nici de legiuitor).
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)-(3) este nul de drept.
Mariuse, sorry dar nu vad confuzia.
De unde reiese din textul art.111 ca nu se aplica contractelor cu timp partial? Eu nu vad si cred ca daca legea nu distinge nici noi nu putem s-o facem!
Iar la art.3 desi am citit de trei ori nu am gasit scris ca are libertatea de a muncii ce durata vrea!
Munceste ce vrea, unde vrea, cu cine vrea dar pana la...48 de ore pe saptamana!
De unde reiese din textul art.111 ca nu se aplica contractelor cu timp partial? Eu nu vad si cred ca daca legea nu distinge nici noi nu putem s-o facem!
Iar la art.3 desi am citit de trei ori nu am gasit scris ca are libertatea de a muncii ce durata vrea!
Munceste ce vrea, unde vrea, cu cine vrea dar pana la...48 de ore pe saptamana!