pt. functia de consilier juridic

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
tantza

pt. functia de consilier juridic

Post by tantza » 06 May 2005, 10:14

sunt consilier juridic in cadrul unei firme cu 8 ore/zi.as putea sa mai inchei un contract individual de munca cu o alta firma pentru 2 ore /zi tot pentru functia de consilier juridic sau pentru cea de a doua firma trebuie incheiat un contract de colaborare?

elis

Post by elis » 06 May 2005, 11:07

Trebuie sa inchei contract de munca.

corinutza

Post by corinutza » 06 May 2005, 11:47

ar trebui incheiat un contract de munca cu timp partial.....s-a lasat posibilitatea ca partile sa incheie un c.i.m. cu timp partial atat in forma pe durata nedeterminata,cat si in cea pe durata determinata.......
sediul materiei se regaseste in art.101-104 din Codul muncii.......

simmy

Post by simmy » 06 May 2005, 14:31

Raspunsul e da.
Eu sunt cu 8 ore la o societate, si cu c.i.m. de 2 ore la alta.
Iei adeverinta de salariat cu 8ore de la societatea de baza, pe baza careia te angajeaza cu 2 in cealalta parte. Salariul la job-ul cu 2 ore poate fi mai mare decat la cel cu 8.
Nu-i nici o problema.
Succes.

murik

Post by murik » 07 May 2005, 09:49

Trebuie incheiat un Contract Individual de Munca cu durata partiala (minimum 2 ore, de ex.) cu cea de-a 2-a societate

b_42_jim

Post by b_42_jim » 14 Jul 2005, 00:30

Atentie la pastrarea secretului profesional si la inexistenta unei cauze de contrarietati de interese intre angajatori. Daca nu este o societate din acelasi grup, ar fi deontologic sa soliciti acordul scris al primului angajator.

loredana2006

Post by loredana2006 » 20 Apr 2006, 10:21

App. poate aveti un model de contract individual de munca cu timp partial sau/ si un model de contract de consultanta juridica, chiar as avea si eu nevoie si daca nu apelez la voi, atunci la cine?!! Multumesc anticipat si adresa mea de mail cred ca se poate gasi pe aici dar ca sa fiu mai sigura este: scurtuloredana@email.ro
Asta ca tot s-a vorbit pe aici de C.U.M. cu timp partial.

Motanu

Post by Motanu » 20 Apr 2006, 10:39

Nu exista o forma specifica pentru CIM part-time. Se foloseste contractul cadru pentru contractul de munca (il gasesti in Ordinul nr. 64/2003). Cat despre contractul de consultanta juridica, poti modifica unul de prestari servicii.

loredana2006

Post by loredana2006 » 21 Apr 2006, 16:27

Multumesc motanule!

denominatus

Post by denominatus » 25 Apr 2006, 10:33

Intrebare:
Pot sa inchei 11 contracte individuale de munca, de cate 2 ore fiecare, cu 11 societati diferite, neconcurente, etc?

Dar 23?
Va rog argumentati juridic.

dinubocos

Post by dinubocos » 25 Apr 2006, 11:02

Art.111 Codul Muncii
1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, care includ si orele suplimentare, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de o luna calendaristica, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.

In opinia mea, inchei cate contracte vrei atat timp cat nu depasesti durata de mai sus.

mariusms

Post by mariusms » 25 Apr 2006, 12:32

Denominatus wrote:Intrebare:
Pot sa inchei 11 contracte individuale de munca, de cate 2 ore fiecare, cu 11 societati diferite, neconcurente, etc?

Dar 23?
Va rog argumentati juridic.
Minim doua ore nu inseamna sa stai efectiv 2 ore la o societate. timpul acela este stipulat pentru a garanta angajatului un minim de venit, daca lucreaza part time.
Deci poti sa ai si peste 23 de contracte de 2 ore. Dreptul la munca nu este limitat.

monica

Post by monica » 25 Apr 2006, 13:24

dreptul la munca este limitat prin art. 111 alin 1 din Codul muncii , prin precizarea: "durata maxima legala...."

mariusms

Post by mariusms » 25 Apr 2006, 13:46

Am vazut ca multi fac confuzia Monicutei.
Art. 111 se refera la contractele de munca fara timp partial. Dupa cum am spus, nu trebuie sa se stea efectiv 2 ore, ci sa se plateasca angajatul minim pentru 2 ore.
Iata ce zice si art. 3 din Codul muncii:
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit (deci nici de legiuitor).
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)-(3) este nul de drept.

dinubocos

Post by dinubocos » 25 Apr 2006, 13:51

Mariuse, sorry dar nu vad confuzia.
De unde reiese din textul art.111 ca nu se aplica contractelor cu timp partial? Eu nu vad si cred ca daca legea nu distinge nici noi nu putem s-o facem!
Iar la art.3 desi am citit de trei ori nu am gasit scris ca are libertatea de a muncii ce durata vrea!
Munceste ce vrea, unde vrea, cu cine vrea dar pana la...48 de ore pe saptamana!

Post Reply