AJUTOR 160 lit f. alin 3

Discutii privind Dreptul Penal
aho

Post by aho » 20 Apr 2006, 14:43

si eu
:floare: :cafea:

bog28

Post by bog28 » 21 Apr 2006, 15:35

1. "arestare" se refera atat in faza de up cat si in cursul judecatii :arrow: obligatia incunostiintarii Serviciului (si nu citarea acestuia) exista in ambele faze ale procesului penal.

2. obligatia incunostiinarii revine numai instantei deoarece numai ea dispune arestarea, iar in cazul retinerii, textul nu prevede obligatia incunostiinarii Serviciului atunci cand se ia doar masura retinerii.

3. intre "arestare" si "arestare preventiva" nu cred ca exista vreo diferenta, ci mai degraba o inexactitate a legiuitorului.

3. sanctiunea este intr-adevar nulitatea relativa, iar exemplul dat de florian 267 mi se pare foarte bun pt a justifca o vatamare. Teoretic, Serviciul ar trebui citat si in cursul judecarii cauzelor cu infractori minori, insa personal nu am vazut niciodata facandu-se acest lucru, instanta citeaza doar autoritatea tutelara si gata. :arrow: sanctiunea? tot nulitatea relativa, deoarece din pacate sanctiunea necitarii partilor nu este prevazuta de 197, 2

mariusms

Post by mariusms » 21 Apr 2006, 16:35

Serviciul acela nu este parte.

bog28

Post by bog28 » 21 Apr 2006, 16:42

nici porcurorul nu este "parte", ci "participant", si totusi el poate exercita caile de atac...ba chiar mai nou poate si recuza instanta :lol:

florian267

Post by florian267 » 21 Apr 2006, 17:26

Oricum ar fi, in toate cauzele cu minori pe care le stiu, SPVRSI a fost citat.

Post Reply