nerespectarea hotararii judecatoresti
nerespectarea hotararii judecatoresti
Buna tuturor!
In urma unui proces pentru un drept de servitute intentat de vecinul meu, acesta a pierdut dreptul de a trece pe proprietatea mea si trebuie sa-si face o noua iesire la strada (hotararea este definitiva si irevocabila). El nu are de gand sa faca ceva in acest sens, desi a fost instiintat prin executor, am pus lacate la porti si le-a taiat, a venit politia, am dat declaratii si a ramas tot ca inainte. Am inteles ca pentru a fi obligat trebuie un proces penal. Cine il intenteaza daca este asa? Daca nu, ce este de facut?
In urma unui proces pentru un drept de servitute intentat de vecinul meu, acesta a pierdut dreptul de a trece pe proprietatea mea si trebuie sa-si face o noua iesire la strada (hotararea este definitiva si irevocabila). El nu are de gand sa faca ceva in acest sens, desi a fost instiintat prin executor, am pus lacate la porti si le-a taiat, a venit politia, am dat declaratii si a ramas tot ca inainte. Am inteles ca pentru a fi obligat trebuie un proces penal. Cine il intenteaza daca este asa? Daca nu, ce este de facut?
Nu cred ca faptele descrise se incadreaza la infractiunea de nerespectarea hotararilor judecatoresti, ci la violare de domiciliu si distrugere, ambele in forma simpla. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate (cel ce foloseste in mod efectiv locuinta si proprietarul lacatelor distruse) adresata organului de cercetare penala sau procurorului.
De obligat i-l obliga sentinta civila definitiva si executorie . Daca vecinul dvs continua sa patrunda fara drept in curtea locuintei dvs (despre curte am inteles ca este vorba) , aveti posibilitatea sa formulati plingere penala impotriva acestuia sub aspectul savirsirii infractiunii de violare de domicilu prev de art 192 din Codul Penal . In cazul formei simple a infractiunii prev de alin 1 al acestui articol , pentru a se pune in miscare actiunea penala este necesara plingerea prealabila a dvs . In cazul agravantei (savirsita pe timp de noapte , doua sau mai multe persoane , de persoana inarmata ori prin folosirea de calitati mincinoase) este suficinta o plingere simpla . In ambele cazuri plingerea se formuleaza in scris si se depune la ghiseul politiei din zona de competenta , solicitati nr de inregistrare . Pentru distrugerea lacatelor , aveti posibilitatea sa-l actionati , in cadrul aceleiasi plingeri , pentru savirsirea infractiunii de distrugere de bunuri . prev de art 217 alin 1 Cod Penal.
In legatura cu politistii despre care spuneti ca au fost la locuinta dvs , probabil erau de la politia de proximitate , acestia nu au calitatea de organ de cercetare penala . Succes !
In legatura cu politistii despre care spuneti ca au fost la locuinta dvs , probabil erau de la politia de proximitate , acestia nu au calitatea de organ de cercetare penala . Succes !
bineinteles ca acolo locuiesc ambele familii, ne vedem zi de zi, el ca o sfidare de cate ori ne vede fluiera si se simte foarte bine.
In legatura cu apararea proprietatii- noi nu suntem fam Iovan si nu ne permitem nici financiar angajarea unor avocati de calibru , nici nu se pune problema. Deocamdata ne intalnim pe aceasta alee in treacat si asteptam sa scapam de el in mod legal.
In legatura cu apararea proprietatii- noi nu suntem fam Iovan si nu ne permitem nici financiar angajarea unor avocati de calibru , nici nu se pune problema. Deocamdata ne intalnim pe aceasta alee in treacat si asteptam sa scapam de el in mod legal.
Codul Penal
CAUZELE CARE INLATURA CARACTERUL PENAL AL FAPTEI
Legitima aparare
ART. 44
(1) Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savirsita in stare de legitima aparare.
(2) Este in stare de legitima aparare acela care savirseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva sa, a altuia sau impotriva unui interes obstesc, si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obstesc.
(2^1) Se prezuma ca este in legitima aparare, si acela care savarseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin alte asemenea mijloace, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit ori delimitat prin semne de marcare.
(3) Este de asemenea in legitima aparare si acela care din cauza tulburarii sau temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si cu imprejurarile in care s-a produs atacul.
CAUZELE CARE INLATURA CARACTERUL PENAL AL FAPTEI
Legitima aparare
ART. 44
(1) Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savirsita in stare de legitima aparare.
(2) Este in stare de legitima aparare acela care savirseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva sa, a altuia sau impotriva unui interes obstesc, si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obstesc.
(2^1) Se prezuma ca este in legitima aparare, si acela care savarseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin alte asemenea mijloace, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit ori delimitat prin semne de marcare.
(3) Este de asemenea in legitima aparare si acela care din cauza tulburarii sau temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si cu imprejurarile in care s-a produs atacul.
matrix, da nnfluieratul sfidatornn a fost (va fi cumva?) introdus in cp printre cauzele de inlaturare a caract penal al faptei???Se prezuma ca este in legitima aparare, si acela care savarseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin alte asemenea mijloace, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit ori delimitat prin semne de marcare.
Din cate am citit la inceput, e mai mult de cat un fluierat sfidator, Myado. Pentru ca in conditiile in care "vecinul cel bun" iti taie lacatele de la porti in mod abuziv pentru a trece in continuare pe terenul in cauza, desi exista o hotarare care il impiedica in acest sens, luarea parului sugerat cu atata diplomatie de Tristan apare ca justificata.myado wrote: matrix, da nnfluieratul sfidatornn a fost (va fi cumva?) introdus in cp printre cauzele de inlaturare a caract penal al faptei???