plagiat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
sergiu_74

plagiat

Post by sergiu_74 » 28 Mar 2006, 16:58

In numarul 2/2006 al revistei Dreptul fost publicata o scrisoare trimisa de doi profesori care sustin ca autorii a doua articole din numarul 12/2006 au cam plagiat o carte scrisa de ei acum cativa ani.
Fenomenul plagiatului nu e nou in Romania, dar ma surprinde faptul ca in sfarsit o revista s-a decis sa publice si reactia celor lezati in dreptul lor de autor. De ce ma mir, pentru ca eu am scris pana acum un singur articol (de fapt nici nu era un articol, ci o adnotare la o speta) acum cativa ani, iar la cateva luni am regasit textul aproape integral intr-un articol publicat de altcineva intr-o revista de care nici nu auzisem pana atunci. Am vrut la acel moment sa scriu redactiei revistei, dar toata lumea m-a descurajat, spunand ca nimeni nu imi va publica o reactie de acest fel. Eram si eu mai tanar, si am renuntat. Iar dupa aceea n-am mai avut timp de scris. Dar daca nu luam pozitie fiecare, pana la urma nici nu mai stii cine a spus prima data o anumita chestie, ca toata lumea o copiaza fara sa citeze. Felicitari celor doi autori (ai scrisorii)!.

alin_2003

Post by alin_2003 » 01 Apr 2006, 21:16

Am vazut si eu ceva pe tema asta la TVR Craiova. E bine totusi ca cineva mai ia din cand pozitie, caci plagiatul in domeniul lucrarilor juridice a devenit la noi o practica aproape generala.

alcali

Post by alcali » 01 Apr 2006, 22:33

:mrgreen: tratatele unilor profesori univ. din localit de tine mentionata sunt copii fidele ale celor de la bucuresti.urmaresti cuvant cu cuvant...asa ca...

mariusms

Post by mariusms » 01 Apr 2006, 22:41

Eeeeeeeeee ...... bine, pentru o practica unitara. :-D

wittmann

Post by wittmann » 02 Apr 2006, 04:59

alcali wrote::mrgreen: tratatele unilor profesori univ. din localit de tine mentionata sunt copii fidele ale celor de la bucuresti.urmaresti cuvant cu cuvant...asa ca...
Crezi ca cele ale profesorilor din Bucuresti sunt originale? :grin:

minodora

Post by minodora » 02 Apr 2006, 10:31

Sunt... "inspirate"

alin_2003

Post by alin_2003 » 02 Apr 2006, 23:48

Asa e... ce ar fi sa deschidem un nou subiect pe tema cursurilor originale sau "inspirate"? Sau chiar un top al celor mai originale cursuri. Sau al celor mai copiate???

aiurel

Post by aiurel » 03 Apr 2006, 12:00

sergiu_74

Post by sergiu_74 » 07 Apr 2006, 08:25

aiurel wrote::-D :-D

"Variatiuni" pe aceasi tema:

http://www.gds.ro/Actualitate/2006-03-29#articolNr49205
Are tupeu, nu gluma tipa aia. Chiar am recitit articolele in cauza, si e evident ca sunt copiate.

Post Reply