In numarul 2/2006 al revistei Dreptul fost publicata o scrisoare trimisa de doi profesori care sustin ca autorii a doua articole din numarul 12/2006 au cam plagiat o carte scrisa de ei acum cativa ani.
Fenomenul plagiatului nu e nou in Romania, dar ma surprinde faptul ca in sfarsit o revista s-a decis sa publice si reactia celor lezati in dreptul lor de autor. De ce ma mir, pentru ca eu am scris pana acum un singur articol (de fapt nici nu era un articol, ci o adnotare la o speta) acum cativa ani, iar la cateva luni am regasit textul aproape integral intr-un articol publicat de altcineva intr-o revista de care nici nu auzisem pana atunci. Am vrut la acel moment sa scriu redactiei revistei, dar toata lumea m-a descurajat, spunand ca nimeni nu imi va publica o reactie de acest fel. Eram si eu mai tanar, si am renuntat. Iar dupa aceea n-am mai avut timp de scris. Dar daca nu luam pozitie fiecare, pana la urma nici nu mai stii cine a spus prima data o anumita chestie, ca toata lumea o copiaza fara sa citeze. Felicitari celor doi autori (ai scrisorii)!.
plagiat