Puscasul marin - NEVINOVAT - de moartea lui Teo Peter

Discutii privind Dreptul Penal
giovanni

Post by giovanni » 09 Feb 2006, 23:31

Dragii mosului, s-o luam cu incetinelu. Din cate stiu eu omun asta, puscasu, a fost achitat deoarece nu s-a putut dovedi ca Teo a fost in nenorocitul de taxi la momentul impactului. Cum Dumnezeu au reusit avocatii americanului sa obtina asta, habar n-am. Sunt si eu de partea fanilor care protesteaza prin capitala. Insa daca instanta pronunta achitarea pe art. 10 lit. c atunci conform lui 346 alin (3) nu se pot acorda despagubiri. Nici daca mostenitorii maestrului ar face un milion de cereri de chemare in jud. pt. desp. civile n-ar avea nici o sansa. Pt ca betivu ala (ca nu-i pot spune altfel) nu se face vinovat (chipurile) de moartea basistului. Cel putin asa e dupa legea romana. Si pt. identitate de ratiune cred ca aceeasi regula functioneaza si in sistemul anglo-saxon.

giovanni

Post by giovanni » 09 Feb 2006, 23:37

Si revin in completare: cititi ultimele 2 alineate de aici http://www.ziare.com/?ziare=details&a_id=31098
Exact cum spuneam:
1.alin. penultim: care va sa zica nu era in masina
2.alin. ultim: necunoasterea legii romane. Pai mai fratilor americani, auzit-ati voi de adagiul "nemo censetur legem ignorarem"??? Ca pustanii de la drept (cum eram si eu odata, si cred ca inca mai sunt) inca din anul 1 il invata!!!

ildi

Post by ildi » 10 Feb 2006, 08:54

Giovanni wrote:Si revin in completare: cititi ultimele 2 alineate de aici http://www.ziare.com/?ziare=details&a_id=31098
Exact cum spuneam:
1.alin. penultim: care va sa zica nu era in masina
2.alin. ultim: necunoasterea legii romane. Pai mai fratilor americani, auzit-ati voi de adagiul "nemo censetur legem ignorarem"??? Ca pustanii de la drept (cum eram si eu odata, si cred ca inca mai sunt) inca din anul 1 il invata!!!
Off topic, dar in legatura cu 2.alin.ultim
" Admitem fara discutii ca nemo censetur ignorate legem, in schimb nu ne intrebam vreodata daca exista, ca urmare a aplicarii adagiului, o persoana care stie toate legile."

Poate ca avocatul puscasului s-a folosit de aceasta remarca dezarmanta. :-P

wittmann

Post by wittmann » 10 Feb 2006, 15:56

Giovanni wrote: Cel putin asa e dupa legea romana. Si pt. identitate de ratiune cred ca aceeasi regula functioneaza si in sistemul anglo-saxon.
Din fericire pentru noi, nu e asa.

giovanni

Post by giovanni » 11 Feb 2006, 00:11

wittmann wrote: Din fericire pentru noi, nu e asa.
Adica cum? Daca o persoana nu este vinovata de rezultatul care reprezinta urmarea imediata a unei infractiuni poate totusi raspunde patrimonial? Pai asa si Bush ar putea raspunde, ca doar de, este nevinovat (altfel spus Teo nu a murit din cauza sa). E absurd!

sebi77

Post by sebi77 » 21 Feb 2006, 16:30

Deputatul PRM Dragos Dumitriu a solicitat ieri, intr-o declaratie politica facuta in plenul Camerei Deputatilor, schimbarea denumirii strazii pe care se afla Ambasada SUA la Bucuresti, din Tudor Arghezi in Teo Peter. El si-a motivat cererea prin faptul ca schimbarea ar reprezenta o reparatie morala, atat pentru familia muzicianului Teo Peter, cat si pentru "demnitatea natiunii noastre". Deputatul PRM a adresat solicitarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, primarului general al Capitalei si ministrului Administratiei si Internelor. Dumitriu a declarat ca daca solicitarea sa va fi aprobata, atunci pe toate actele emise de Ambasada SUA va aparea, pe antet, la adresa, numele lui Teo Peter.

mariusms

Post by mariusms » 21 Feb 2006, 17:49

Este plina tara asta de politruci. Lasa-l in plata Domnului, Sebi.

TudorB

Post by TudorB » 24 Feb 2006, 13:24

Sanl dai pe Tudor Arghezi pe Teo Peter e ca si cum ai schimba imaginea lui Enescu de pe bancnota de 50.000 cu un poster cu Akcent sau Bambi, in urma unui concert pentru salvarea animalelor. Sau am o idee si mai buna, haideti sa numim si strada unde sta dna. Paunescu, fam. Burlan (mai putin mama, tata si fiica cea mare). Get a life...

Post Reply