Puscasul marin - NEVINOVAT - de moartea lui Teo Peter
Dragii mosului, s-o luam cu incetinelu. Din cate stiu eu omun asta, puscasu, a fost achitat deoarece nu s-a putut dovedi ca Teo a fost in nenorocitul de taxi la momentul impactului. Cum Dumnezeu au reusit avocatii americanului sa obtina asta, habar n-am. Sunt si eu de partea fanilor care protesteaza prin capitala. Insa daca instanta pronunta achitarea pe art. 10 lit. c atunci conform lui 346 alin (3) nu se pot acorda despagubiri. Nici daca mostenitorii maestrului ar face un milion de cereri de chemare in jud. pt. desp. civile n-ar avea nici o sansa. Pt ca betivu ala (ca nu-i pot spune altfel) nu se face vinovat (chipurile) de moartea basistului. Cel putin asa e dupa legea romana. Si pt. identitate de ratiune cred ca aceeasi regula functioneaza si in sistemul anglo-saxon.
Si revin in completare: cititi ultimele 2 alineate de aici http://www.ziare.com/?ziare=details&a_id=31098
Exact cum spuneam:
1.alin. penultim: care va sa zica nu era in masina
2.alin. ultim: necunoasterea legii romane. Pai mai fratilor americani, auzit-ati voi de adagiul "nemo censetur legem ignorarem"??? Ca pustanii de la drept (cum eram si eu odata, si cred ca inca mai sunt) inca din anul 1 il invata!!!
Exact cum spuneam:
2.alin. ultim: necunoasterea legii romane. Pai mai fratilor americani, auzit-ati voi de adagiul "nemo censetur legem ignorarem"??? Ca pustanii de la drept (cum eram si eu odata, si cred ca inca mai sunt) inca din anul 1 il invata!!!
Off topic, dar in legatura cu 2.alin.ultimGiovanni wrote:Si revin in completare: cititi ultimele 2 alineate de aici http://www.ziare.com/?ziare=details&a_id=31098
Exact cum spuneam:
" Admitem fara discutii ca nemo censetur ignorate legem, in schimb nu ne intrebam vreodata daca exista, ca urmare a aplicarii adagiului, o persoana care stie toate legile."
Poate ca avocatul puscasului s-a folosit de aceasta remarca dezarmanta.

Adica cum? Daca o persoana nu este vinovata de rezultatul care reprezinta urmarea imediata a unei infractiuni poate totusi raspunde patrimonial? Pai asa si Bush ar putea raspunde, ca doar de, este nevinovat (altfel spus Teo nu a murit din cauza sa). E absurd!wittmann wrote: Din fericire pentru noi, nu e asa.
Deputatul PRM Dragos Dumitriu a solicitat ieri, intr-o declaratie politica facuta in plenul Camerei Deputatilor, schimbarea denumirii strazii pe care se afla Ambasada SUA la Bucuresti, din Tudor Arghezi in Teo Peter. El si-a motivat cererea prin faptul ca schimbarea ar reprezenta o reparatie morala, atat pentru familia muzicianului Teo Peter, cat si pentru "demnitatea natiunii noastre". Deputatul PRM a adresat solicitarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, primarului general al Capitalei si ministrului Administratiei si Internelor. Dumitriu a declarat ca daca solicitarea sa va fi aprobata, atunci pe toate actele emise de Ambasada SUA va aparea, pe antet, la adresa, numele lui Teo Peter.
Sanl dai pe Tudor Arghezi pe Teo Peter e ca si cum ai schimba imaginea lui Enescu de pe bancnota de 50.000 cu un poster cu Akcent sau Bambi, in urma unui concert pentru salvarea animalelor. Sau am o idee si mai buna, haideti sa numim si strada unde sta dna. Paunescu, fam. Burlan (mai putin mama, tata si fiica cea mare). Get a life...