Parerea mea e ca nu trebuie sa te stresezi, angajatorul nu-ti poAte face nimic si degeaba te ameninta cu 61 - a, daca tu detii dovada depunerii cererii de demisie si a respectarii termenului de preaviz (de ex. un nr. de inregistrare)...cred ca momentan nu trebuie sa te stresezi, ci daor cand o sa ai motive pe care sa le contesti, respectiv dc angajatorul face vreun abuz (nu-ti elibereaza CM, iti incheie CIM cu 61-a etc.)
Daca te intereseaza totusi sa-ti clarifici situatia de pe acum, tre vazut dc art. 281 CM te lasa... "
Jurisdictia muncii are ca obiect solutionarea conflictelor de munca cu privire la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si
incetarea contractelor individuale sau, dupa caz, colective de munca prevazute de prezentul cod, precum si a cererilor privind raporturile juridice dintre partenerii sociali, stabilite potrivit prezentului cod."
+ art. 3 din Legea 168/1999 prevede:"
Conflictele dintre salariati si unitatile la care sunt incadrati, cu privire la interesele cu caracter profesional, social sau economic ori la drepturile rezultate din desfasurarea raporturilor de munca, sunt conflicte de munca.
Salariatii si unitatile au obligatia sa solutioneze conflictele de munca prin buna intelegere sau prin procedurile stabilite de lege."
Deci: pana cand temerea ta nu e intemeiata pe un abuz savarsit de angajator, care sa genereze un conflict si care sa poata fi solutionat amiabil intai, nu prea cred ca se va admite...cum vei putea dovedi ca angajatorul intentioneaza sa comita o nelegalitate, un abuz?
parerea mea...
toate cele bune! BFT!