A imprumuta e ceva normal,nu cred ca e cineva care sa nu fi imprumutat macar o data bani.Dar aici e vb de altceva,nu de sume pe care ne-am obisnuit sa imprumutam,ci de sume uriase pe care potentialul imprumutat se gandeste cum sa-i ia mai repede pt. diferite "necesitati".Dar stimati forumisti(impartial vb)stiti care e primul gand al imprumutatului:TEAPA....cum sa faca sa nu ii mai restituie!Niciodata camatarul nu le baga banii cu forta in buzunar,ci ei sunt cei care apeleaza la "bunavointa"camatarilor,pr.a face rost urgent de sume mari.E cineva dintre voi care nu ar cere o garantie?Trebuie sa le ceara o ipoteca de regula,pt ca stiti ca teapa a devenit sport national la noi.Si atunci daca nu ar exista garantia (pe care in cazul neonorarii contractului trebuie executata)camatarul si-ar lua adio de la bani.E o conventie unilaterala,nu exista vreo viciere de consimtamant,si atunci de ce ii condamnati pe acesti oameni

Eu personal cred ca e un "negot" cinstit,odata ce exista cerere si oferta,si nu vad inselaciunea,sau alta fapta penala,chiar daca impotriva exista plangeri .Cred ca nimeni nu are ce sa-i faca americanului ,iar noul cod penal se lasa asteptat.Aici nu e vorba de acei camatari pe care ii vedeti la tv,care santajeaza,ameninta ,s.a.m.d.Multi dintre dvs o sa ziceti ca sunt de partea camatarilor,dar de ce terminati prin ai acuza numai pe ei ,luati-va si de debitorii rau platnici,care recurg la tertipuri pt.a scapa(temporar )de datorii,si le fac unora dintre noi zile fripte.....