ma aleg cu puscarie?

Discutii privind Dreptul Penal
bog28

Post by bog28 » 03 Dec 2005, 23:20

nu am citit subiectul f. atent

dar bravo elektra :aplauze: :aplauze: :aplauze:
prezumtia de nevionovatie a fost rasturnata atat de usor pt voi?

:cafea:

ildi

Post by ildi » 03 Dec 2005, 23:31

Pai atunci citeste subiectul foarte ATENT !

Nimeni nu l-a dat legat, dimpotriva, am spus ca (din nefericire) n-a prea comis nici o infractiune. Potrivit legii penale in vigoare.
Apoi, eu ma pot si antepronunta, ca doar nimeni nu m-a admis in magistratura.

bog28

Post by bog28 » 03 Dec 2005, 23:41

n-am citit atent dar am inteles esenta.

problema e ca omun (cinstit sau escroc) vroia o parere si a ajuns sa fie "judecat" pentru ceea ce face.

iar replica lui elektra mi s-a parut potrivita fata de cele scrise pana atunci.

ma insel sau tu ai spus ca nu vei mai raspunde la acest subiect?
sa fi foat oare tot NEATENTIA mea?!

ildi

Post by ildi » 04 Dec 2005, 10:30

Ba, ca nu te inseli, asa am zis atunci, apoi m-am sucit, dar numai in parte, lui piq tot nu-i mai dau sfaturi, nici nu ma asculta si nici nu-s foarte indreptatita.

dibmar

Post by dibmar » 14 Dec 2005, 02:42

"Bunurile" executate silit acopera sau nu valoarea imprumutata?
Banuiesc ca nu ai dat exact cat valorau imobilele respective!
Iar despre dobanda la dobanda nu cred ca are rost sa-si imagineze cineva ceva....

P.S.spune-mi si mie unde il gasesc pe acest "piq"...vreau si eu un imprumut -FARA DOBANDA-

roxanne

Post by roxanne » 10 Feb 2006, 05:51

dibmar wrote:P.S.spune-mi si mie unde il gasesc pe acest "piq"...vreau si eu un imprumut -FARA DOBANDA-
La o alta sectiune dragul sau draga de piq cauta avocat..i se poate scrie pe adresa deliabursuc@yahoo.com
Avocatul trebuie sa fie din Galati(oras mic unde cand vine un om din strainatate full de dolari sar toti pentru imprumuturi) si nu stagiar-eventual cu experienta in ale camatariei..
se pare ca cei doi avocati consultati deja nu sunt suficienti.. :mrgreen:
Eu trimit un mail,poate ma aleg si eu cu imprumut ceva..bineinteles,fara dobanda

luc4s

Post by luc4s » 10 Feb 2006, 15:23

Mai Piq, prietenul tau a mentionat in contract ca nu le ia dobanda , dar nu cumva in suma imprumutata era deja inclusa o dobanda mare(care depaseste si 25%cateodata)?
Nu cumva imprumutatii au semnat in contract pentru o suma de bani mult mai mare decat cea pe care au primit-o de fapt, fiind chiar constransi moral?
In cazul asta eu cred ca declaratiile mai multor persoane, care acum(din senin si fara nici un motiv :fluierat: ) au inceput sa faca plangeri impotriva prietenului tau ar atarna rau in balanta :grin:
Asa ca , daca ai uitat sa ne precizezi aspectul asta, spune-i prietenului tau sa-si faca probleme :)

observer

Post by observer » 12 Feb 2006, 15:13

Asist la un asalt impotriva lui piq. Asta e societatea in care traim .Buna sau rea singuri ne-am facut-o. Observ numai si numai lectii de morala de parca , avocatii ar apara numai ingeri.

Omul a intrebat frumos , a pus in discutie o speta care poate di interesanta iar ca la un semn i-am si pus 15 ani in spate.

Cred ca atunci cand au semnat acele contracte, nu au avut pistoale la tampla , in fata notarului, iar cei care au contractat trebuiau sa gandeasca de 10 ori daca pot restitui banii inapoi.
Insa la romani , alta e problema. ne nastem cu acel lasa ca merge si asa ,ma descurc eu. Si condusi de acest gand isi risca case , averi etc .

Cand pui in discutie moralitatea ma gandesc si la altceva. Daca cel care se imprumuta nu ar fi solvabil si semnand acel act cu rea credinta iar crea o paguba , probabil ca noi toti romanii , am zice la unison ca bine i-a facut mama lui de notz.

Sti ce piq. Ia un avocat , ca problema nu e grava. Nu intri la puscarie.
Problema este undeva la noi in mentalitate. Cand cei ca tine iau dobanda , fie ea si mascata e hotie, e crima iar cand bancile dau credite si iti iau tot felul de comisioane de care habar nu aveai si ajungi sa platesti peste 25% dobanda pe an , se numeste economie de piata.

Sa auzim de bine

ildi

Post by ildi » 12 Feb 2006, 18:03

Observer a scris
Omul a intrebat frumos , a pus in discutie o speta care poate di interesanta iar ca la un semn i-am si pus 15 ani in spate.

Te rog sa citezi mesajul in care i s-a pus in spate macar 1 an de puscarie.
Nu ca n-ar merita. Si nu ma va convinge nimeni niciodata cu privire la moralitatea camatariei.
Observer, mai degraba aprob furtul decat aceasta profesie, probabil habar nu ai ce fac camatarii in realitate.

Observer a scris
Sti ce piq. Ia un avocat , ca problema nu e grava. Nu intri la puscarie.

Si noi ce i-am spus?

observer

Post by observer » 12 Feb 2006, 21:58

Stiu foare bine ce fac acesti camatari. dar ma stiu foarte bine ca acei care iau imprumuturi camataresti nu sunt obligati sa le contracteze. E treaba lor. Daca nu poti sa achiti nu iei imprumut

Te intinzi strict cat este plapuma.

Oare putem acuza bancile de camatarie , pentru perioada cand nu afisau DAE?

ildi

Post by ildi » 12 Feb 2006, 22:29

[quote="observer"]
Stiu foare bine ce fac acesti camatari. dar ma stiu foarte bine ca acei care iau imprumuturi camataresti nu sunt obligati sa le contracteze. E treaba lor. Daca nu poti sa achiti nu iei imprumut

Din nefericire unii sunt nevoiti sa contracteze astfel de imprumuturi.

Te intinzi strict cat este plapuma.

De acord.

Oare putem acuza bancile de camatarie , pentru perioada cand nu afisau DAE?

Nu putem. Si iti spun si de ce.
La fiecare imprumut contractat de la banca primesti un desfasurator cu ratele scadente, astfel iti poti da seama cu usurinta la ce te inhami, chiar daca nu citesti integral contractul si nu cunosti dobanda DAE.
Asta pe de o parte.

Pe de alta parte, casiera de la banca nu are obiceiul sa paraseasca tara, doar sa te impiedice sa platesti la scadenta, acumuland astfel penalitati si dobanzi.
De asemenea, nu am cunostinta ca vreun functionar al bancii nu fi amenintat cu moartea vreun debitor rau platnic.
Nici macar cu rapirea copiilor lui.

Am mai spus-o si au spus si altii, situatia este cu atat mai grava, atunci cand exista complicitate cu politia, notari si alte persoane care ar putea impiedica practicarea acestei profesii.

iulia-lex

Post by iulia-lex » 12 Feb 2006, 22:45

Stiti ce e mai interesant ?
Atunci cand merge la notar pt a lua caciula de bani, saracul imprumutat merge singur ca un om care le stie pe toate si intelege perfect toate expresiile juridice din contract, in schimb, cand merge la executare silita nu stie cat sa mai dea la avocati, doar doar i-o salva cumva casa pe motiv ca el nu a stiut ce semneaza. Si uite asa au avocatii de lucru si castiga la o executare cat la 10-20 de consultatii+asistenta juridica in faza dinainte de perfectarea imprumutului.
Mie nu-mi pare rau de imprumutati pentru ca am cunoscut mai multi si pot sa va spun ca de cate ori au luat un imprumut cu dobanda de 7% pe luna erau siguri ca vor face ei cumva sa nu-l mai returneze. Reua-credinta era prezenta chiar inainte de contactarea telefonica a camatarului.
Si apoi daca imprumutatul nu ar accepta acea dobanda enorma de 7% pe luna, sunt sigura ca ar primi bani si cu o dobanda de 1,5-2% ceea ce ar avantaja ambele parti. ar fi chiar mai bine decat la BANCA IN SITUATIA IN CARE imprumutatul nu poate face dovada veniturilor viitoare pe care le va obtine la munca in strainatate.

luc4s

Post by luc4s » 12 Feb 2006, 23:25

observer wrote: cand bancile dau credite si iti iau tot felul de comisioane de care habar nu aveai si ajungi sa platesti peste 25% dobanda pe an , se numeste economie de piata.
Dar Piq a platit vreun impozit la stat, pt banii castigati, spre deosebire de banca?
Sa nu-mi spui ca proprietatile luate in contul sumelor datorate valoreaza exact cat sumele, si ca nu a avut nici un castig :roll:

mona33

Post by mona33 » 13 Feb 2006, 10:38

A imprumuta e ceva normal,nu cred ca e cineva care sa nu fi imprumutat macar o data bani.Dar aici e vb de altceva,nu de sume pe care ne-am obisnuit sa imprumutam,ci de sume uriase pe care potentialul imprumutat se gandeste cum sa-i ia mai repede pt. diferite "necesitati".Dar stimati forumisti(impartial vb)stiti care e primul gand al imprumutatului:TEAPA....cum sa faca sa nu ii mai restituie!Niciodata camatarul nu le baga banii cu forta in buzunar,ci ei sunt cei care apeleaza la "bunavointa"camatarilor,pr.a face rost urgent de sume mari.E cineva dintre voi care nu ar cere o garantie?Trebuie sa le ceara o ipoteca de regula,pt ca stiti ca teapa a devenit sport national la noi.Si atunci daca nu ar exista garantia (pe care in cazul neonorarii contractului trebuie executata)camatarul si-ar lua adio de la bani.E o conventie unilaterala,nu exista vreo viciere de consimtamant,si atunci de ce ii condamnati pe acesti oameni :-? Eu personal cred ca e un "negot" cinstit,odata ce exista cerere si oferta,si nu vad inselaciunea,sau alta fapta penala,chiar daca impotriva exista plangeri .Cred ca nimeni nu are ce sa-i faca americanului ,iar noul cod penal se lasa asteptat.Aici nu e vorba de acei camatari pe care ii vedeti la tv,care santajeaza,ameninta ,s.a.m.d.Multi dintre dvs o sa ziceti ca sunt de partea camatarilor,dar de ce terminati prin ai acuza numai pe ei ,luati-va si de debitorii rau platnici,care recurg la tertipuri pt.a scapa(temporar )de datorii,si le fac unora dintre noi zile fripte.....

aho

Post by aho » 13 Feb 2006, 12:17

ma intriga
mona 33,
ai citit ceva din ce a scris ildi?
unde-ai vazut tu camatar cinstit ? ceea ce-i mai grav e ca primesc ajutorul unor persoane oficiale. eu cred totusi ca se poate incerca tragerea la rasp. pen. pe inselaciune in conventii, un procuror iscusit ar putea lua declaratii bune . Si-apoi de unde, in numai 2 ani, omul a venit plin de bani de executa apartamentele rauplatnicilor, carora le-a facut bine si ei nu-s de acord sa-si dea casele in schimb ? macar atat sa faca si ei ca omul nostru camatar cinstit face insutit in numai 2 ani . Atata s-a straduit sa arate ca imprumutu-i fara dobanda, desi dobanda-i in imprumut, ca nu mai are bani ca toti i-a investit in casele romanilor nerecunoscatori ca mi-e sila si nu inteleg pozitiile "pro " ori nu sunt eu suficient de deschisa conditiilor capitalismului romanesc. :-|
ideea este ca acest tip de oameni nu merita ajutor gratuit, din moment ce imprumutul lor e cu dobanda si munca juristilor este oneroasa . si sa faca bine sa-si gaseasca avocat platit .

Post Reply