transfer post cu titular cu tot
transfer post cu titular cu tot
lucrez intr-o unitate bugetara unde s-a intamplat urmatorul lucru : pentru a scapa de o persoana care a observat anumite ilegalitati, s-a dispus " anularea unui post de la compartimentul audit si suplimentarea unui post la compartimentul financiar " . toata aceasta mascarada a avut drept consecinta transferul persoanei in cauza la un alt compartiment fara a se fi obtinut in prealabil acrodul sau.
poate cineva sa imi spuna daca este legala sau nu aceasta masura?
multumesc.
poate cineva sa imi spuna daca este legala sau nu aceasta masura?
multumesc.
In cazul de fata, modificarea CIM - avand ca obiect schimbarea locului de munca - trebuia facuta numai cu acordul partilor prin Act Aditional. Anterior modificarii, angajatorul avea obligatia de a va informa (in scris) - privitor la clauzele pe care intentiona sa le modifice. Aceasta obligatie revine in conformitate cu prevederile art. 17 Codul Muncii.
Este schimbarea locului de munca? Esti sigur?defectu wrote:In cazul de fata, modificarea CIM - avand ca obiect schimbarea locului de munca - trebuia facuta numai cu acordul partilor prin Act Aditional. Anterior modificarii, angajatorul avea obligatia de a va informa (in scris) - privitor la clauzele pe care intentiona sa le modifice. Aceasta obligatie revine in conformitate cu prevederile art. 17 Codul Muncii.
ladyinred, daca intrebarea-mi este adresata, vreau sa-ti spun ca intentionat am facut precizarea: "avand ca obiect schimbarea locului de munca " .ladyinred wrote:Este schimbarea locului de munca? Esti sigur?defectu wrote:In cazul de fata, modificarea CIM - avand ca obiect schimbarea locului de munca - trebuia facuta numai cu acordul partilor prin Act Aditional. Anterior modificarii, angajatorul avea obligatia de a va informa (in scris) - privitor la clauzele pe care intentiona sa le modifice. Aceasta obligatie revine in conformitate cu prevederile art. 17 Codul Muncii.
Nu cred ca era cazul sa mentionez si situatiile de exceptie cand salariul se modifica prin act unilateral al angajatorului fara a mai fi nevoie de a se efectua procedura de informare si de incheiere a unui Act Aditional - pt ca in speta nu se pomeneste de modificarea salariului.
Daca va reveni cu precizari in acest sens, te invit pe tine sa dai raspunsul care-l consideri oportun. Eu trebuie sa ies de pe forum.....am putina treaba.

Re: transfer post cu titular cu tot
INTR-ADEVAR, CRED CA MAI INTAI TREBUIA SA NE CLARIFICAM ASUPRA LEGALITATII MASURII DE ANULARE/DESFIINTARE LOCULUI DE MUNCA SI APOI SA NE PRONUNTAM CU PRIVIRE LA MODUL IN CARE S - A OPERAT TRANSFERUL PE ALT POST.renaida wrote: s-a dispus " anularea unui post de la compartimentul
audit si suplimentarea unui post la compartimentul financiar " .
Desfiintarea postului trebuie sa fie efectiva, reala si serioasa. Pentru edificare, vezi precizarile facute aici: http://www.avocatura.com/modules.php?na ... pic&t=4997
Daca, desfiintarea postului nu a fost efectiva, reala si serioasa, angajatorul trebuia sa procedeze asa cum am precizat mai sus.
Daca, desfiintarea postului a fost efectiva, reala si serioasa, in cazul necceptarii de catre dvs a ofertei privind noul loc de munca, solutia alternativa ar fi fost concedierea cu informarea prealabila a A.J.O.F.M ( pt o eventuala redistribuire) si acordarea preavizului de 15 zile lucratoare in conditiile legislatiei muncii.
Inteleg situatia dvs, dar din pacate, dpdv legal - asa stau lucrurile!
Daca, desfiintarea postului a fost efectiva, reala si serioasa, in cazul necceptarii de catre dvs a ofertei privind noul loc de munca, solutia alternativa ar fi fost concedierea cu informarea prealabila a A.J.O.F.M ( pt o eventuala redistribuire) si acordarea preavizului de 15 zile lucratoare in conditiile legislatiei muncii.
Inteleg situatia dvs, dar din pacate, dpdv legal - asa stau lucrurile!