transfer post cu titular cu tot

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
renaida

transfer post cu titular cu tot

Post by renaida » 26 Jan 2006, 16:12

lucrez intr-o unitate bugetara unde s-a intamplat urmatorul lucru : pentru a scapa de o persoana care a observat anumite ilegalitati, s-a dispus " anularea unui post de la compartimentul audit si suplimentarea unui post la compartimentul financiar " . toata aceasta mascarada a avut drept consecinta transferul persoanei in cauza la un alt compartiment fara a se fi obtinut in prealabil acrodul sau.
poate cineva sa imi spuna daca este legala sau nu aceasta masura?

multumesc.

aho

Post by aho » 26 Jan 2006, 16:17

modificarea cim poate avea loc numai in bz. acordului salariatului; modificarea locului muncii este o modificare a cim si deci este ilegal; mai departe ptr. a "reintra in post" ar trebui sa ceri si anularea dispozitiei de " anulare a poastului " ?! N-am auzit de astfel de disp.

ladyinred

Post by ladyinred » 26 Jan 2006, 17:10

S-a schimbat felul muncii si salariul?
Si jurisprudenta considera ca angajatorul poate face asemenea schimbari in cadrul unei organizari mai judicioase a activitatii, respectand insa conditia de a nu modifica felul muncii si nici cuantumul salariului.

defectu

Post by defectu » 26 Jan 2006, 17:40

In cazul de fata, modificarea CIM - avand ca obiect schimbarea locului de munca - trebuia facuta numai cu acordul partilor prin Act Aditional. Anterior modificarii, angajatorul avea obligatia de a va informa (in scris) - privitor la clauzele pe care intentiona sa le modifice. Aceasta obligatie revine in conformitate cu prevederile art. 17 Codul Muncii.

ladyinred

Post by ladyinred » 26 Jan 2006, 17:43

defectu wrote:In cazul de fata, modificarea CIM - avand ca obiect schimbarea locului de munca - trebuia facuta numai cu acordul partilor prin Act Aditional. Anterior modificarii, angajatorul avea obligatia de a va informa (in scris) - privitor la clauzele pe care intentiona sa le modifice. Aceasta obligatie revine in conformitate cu prevederile art. 17 Codul Muncii.
Este schimbarea locului de munca? Esti sigur?

defectu

Post by defectu » 26 Jan 2006, 18:17

ladyinred wrote:
defectu wrote:In cazul de fata, modificarea CIM - avand ca obiect schimbarea locului de munca - trebuia facuta numai cu acordul partilor prin Act Aditional. Anterior modificarii, angajatorul avea obligatia de a va informa (in scris) - privitor la clauzele pe care intentiona sa le modifice. Aceasta obligatie revine in conformitate cu prevederile art. 17 Codul Muncii.
Este schimbarea locului de munca? Esti sigur?
ladyinred, daca intrebarea-mi este adresata, vreau sa-ti spun ca intentionat am facut precizarea: "avand ca obiect schimbarea locului de munca " .

Nu cred ca era cazul sa mentionez si situatiile de exceptie cand salariul se modifica prin act unilateral al angajatorului fara a mai fi nevoie de a se efectua procedura de informare si de incheiere a unui Act Aditional - pt ca in speta nu se pomeneste de modificarea salariului.
Daca va reveni cu precizari in acest sens, te invit pe tine sa dai raspunsul care-l consideri oportun. Eu trebuie sa ies de pe forum.....am putina treaba. :bye:

renaida

Post by renaida » 27 Jan 2006, 09:36

s-a schimbat si felul muncii si locul muncii iar la salar nu mai beneficiaza de sporul de 25% pe care il primea pentru functia de auditor

mihaelarusinoiu

Post by mihaelarusinoiu » 27 Jan 2006, 14:40

anularea unui post este similara cu desfiintarea acestuia, parerea mea.

defectu

Re: transfer post cu titular cu tot

Post by defectu » 27 Jan 2006, 17:00

renaida wrote: s-a dispus " anularea unui post de la compartimentul
audit si suplimentarea unui post la compartimentul financiar " .
INTR-ADEVAR, CRED CA MAI INTAI TREBUIA SA NE CLARIFICAM ASUPRA LEGALITATII MASURII DE ANULARE/DESFIINTARE LOCULUI DE MUNCA SI APOI SA NE PRONUNTAM CU PRIVIRE LA MODUL IN CARE S - A OPERAT TRANSFERUL PE ALT POST.

Desfiintarea postului trebuie sa fie efectiva, reala si serioasa. Pentru edificare, vezi precizarile facute aici: http://www.avocatura.com/modules.php?na ... pic&t=4997

defectu

Post by defectu » 28 Jan 2006, 08:05

Daca, desfiintarea postului nu a fost efectiva, reala si serioasa, angajatorul trebuia sa procedeze asa cum am precizat mai sus.

Daca, desfiintarea postului a fost efectiva, reala si serioasa, in cazul necceptarii de catre dvs a ofertei privind noul loc de munca, solutia alternativa ar fi fost concedierea cu informarea prealabila a A.J.O.F.M ( pt o eventuala redistribuire) si acordarea preavizului de 15 zile lucratoare in conditiile legislatiei muncii.

Inteleg situatia dvs, dar din pacate, dpdv legal - asa stau lucrurile!

Post Reply