Persoana juridica- parte vatamata in plangerea prealabila
Persoana juridica- parte vatamata in plangerea prealabila
Pentru penalisti: o persoana juridica poate formula plangere prealabila pt infractiunea de "abuz de incredere" prev. de art.213 Cod penal?
Re: Persoana juridica- parte vatamata in plangerea prealabil
Persoana juridica nu poate fi parte vatamata in procesul penal; ea se poate constitui insa parte CIVILA.Lola wrote:Pentru penalisti: o persoana juridica poate formula plangere prealabila pt infractiunea de "abuz de incredere" prev. de art.213 Cod penal?
In dreptul procesual penal roman partea VATAMATA poate fi numai o persoana fizica.
Pt. mariusms: cred ca faci o confuzie. In exemplul tau, partea vatamata este societatea, care poate alege daca participa in procesul penal fie ca parte vatamata,fie ca parte civila. Intrebarea mea se refera strict la infractiunea de abuz de incredere, unde actiunea penala se pune in miscare prin plangere prealabila.
ce importanta are modul de sesizare a instantei?Lola wrote:Pt. mariusms: cred ca faci o confuzie. In exemplul tau, partea vatamata este societatea, care poate alege daca participa in procesul penal fie ca parte vatamata,fie ca parte civila. Intrebarea mea se refera strict la infractiunea de abuz de incredere, unde actiunea penala se pune in miscare prin plangere prealabila.
persoana juridica poate fi parte vatamata la 213, se poate constitui si parte civila. NU poate solicita daune morale (se acorda doar pt persoane fizice, din cate stiu eu)
De unde ti-a venit ideea ca nu ar putea sa faca plangere pe 213?