Latura obiectiva

Discutii privind procedura penala
sechmet

Post by sechmet » 24 Nov 2005, 18:47

Deci s-a reconstituit dreptul de proprietate in favoarea mostenitoarei lui Bratu Mircea si tu nu intelegi ce cauta Bratu Mircea Sandu in CF.
De la cine s-a facut exproprierea?
Ce acte de stare civila s-au depus la dosar pentru a se dovedi succesiunea intre cel de la care s-a facut exproprierea si persoana in favoarea careia s-a dispus reconstituirea?
Tu ai cumparat cumva acel imobil in calitate de chirias?

dibmar

Post by dibmar » 24 Nov 2005, 21:34

Ce cauta in CF(fiica) si de ce spune ca este tatal din moment ce nici un act nu atesta acest fapt(pt.ca sa zicem ca vecinul vrea sa-mi lase mie casa lui -de-acord ?-pot mosteni!-dar e cert ca e vecin-nu tata).
Exproprierea cum apare in CF este de la tatal lui Bratu Mircea -nu am aceste acte dar sunt doua eliberate de:
1.Comitetul Autoritatii Judiciare a orasului si
2.Ministrul Comertului al Ungariei.

Acel certif.de most.fara stampila,fara sfarsit,fara notar ,fara nr.si contine ceva de genul citez:" Judecatoria I Urbana terminandu-se procedura prescrisa la & i00,leg,XVI 1894,-anunta ca succesiunea averii constatatoare din mobilele trecute in inventar si mobilele cuprinse in cartile funduare nr...."am citat exact .
Act de st.civila -certf.de nast.cu numele de BMS.
Da am cumparat cu L112-este vre-o problema?

dibmar

Post by dibmar » 24 Nov 2005, 21:46

Pt.cine nu a inteles -toate astea s-au intamplat la doi ani dupa ce am cumparat eu(1998) pe cand familia respectiva a mai obtinut in 1992 un alt imobil -in baza unei sentinte-stie cineva legea din n92,in baza careia s-au restituit imobile nationalizate?
Eu abia in 2004 am intrat in posesia unor acte.

dibmar

Post by dibmar » 26 Nov 2005, 04:01

Chiar nu mai stie nimeni nimic ?
Am suparat cu ceva , pe cineva ?

excalibur

Post by excalibur » 26 Nov 2005, 11:19

Prin ce act s-a nationalizat imobilul?
Cu cumva s-a constat ca a fost o expropriere in fapt, adica o trecere fara titlu in proprietatea statului?
Eu vreau sa-ti raspund dar inca nu am inteles bine speta ta.
Nu cred ca este foarte complicata doar ca tu te axezi pe lucruri care nu sunt importante si omiti sa spui lucruri care ar ajut asa clarificam problema.
Raspunde-mi la intrebarile de mai sus.

dibmar

Post by dibmar » 26 Nov 2005, 14:16

Nu inteleg nici eu prea bine dar relatez exact din cartea funciara:
- in 1918 apare expropriat imob.(eu cred ca popr.la predat, si a plecat din oras)din harti vechi apare ca in 1923 a fost banca rom.in ac.imobil
-Dec.92/1950-dar in proc-verbale-de preluare nu apare numele proprietarului,erau chiriasi.Da s-a constatat trecerea fara titlu valabil,dar s-a discutat doar de NATIONALIZARE se ignora EXPROPRIEREA si actele celui care a revendicat(este doar coincidenta de nume)nu a facut nici o dovada ca el este propr.-motiv pt care am inteles ulterior ca nu s-a incadrat in prev.L112.
Este foarte complicata dar eu am incercat sa prezint esentialul ,din ac. motiv astept intrebari pt.ca altfel ar insemna sa scriu pagini intregi,si asa uite cat am scris.(pe mine nu ma deranjeaza dar stiu ca nu citeste nimeni-prea mult)
Concret stie cineva de faptul ca in actele oficiale sa scrie -doar un prenume daca ai doua-?

dibmar

Post by dibmar » 26 Nov 2005, 14:30

Si din moment ce a fost folosit imobilul pt.exploatarea chiriasilor,avand mai multe imobile,chiar daca era propr.NU era preluat cu titlu?
Stie cineva decretul 524/1955 ? la ce se refera ?

ATX2003

Post by ATX2003 » 27 Nov 2005, 22:28

DECRET Nr. 524 din 31 decembrie 1955
privind completarea si modificarea Decretului nr. 92/1950 pentru nationalizarea unor imobile
EMITENT: MAREA ADUNARE NATIONALA
PUBLICAT IN: COLECTIE din 31 decembrie 1955

Prezidiul Marii Adunari Nationale a Republicii Populare Romane decreteaza:

ARTICOL UNIC
Decretul nr. 92/1950, pentru nationalizarea unor imobile, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Art. II va avea urmatorul cuprins:
"Art. II - Nu intra in prevederile decretului de fata si nu pot fi nationalizate imobilele cladite, proprietatea muncitorilor si a pensionarilor proveniti din muncitori, precum si a functionarilor, micilor meseriasi, intelectualilor profesionisti si a celorlalti pensionari, provenite din munca.
Dispozitiile alineatului precedent isi au aplicatiune de la data de 19 aprilie 1950.
Nu pot fi nationalizate imobilele construite ulterior datei de 19 aprilie 1950".

2. Art. XI se inlocuieste cu urmatorul cuprins:
"Art. XI - In baza criteriilor stabilite in art. I pct. 1-5 inclusiv si art. II, Consiliul de Ministri va putea face completarea sau modificarea listelor anexe prevazute in art. I, alineatul 4 din prezentul decret.
Consiliul de Ministri poate hotari scoaterea de sub nationalizare a oricaror imobile sau apartamente".

3. Dupa art. XI se adauga art. XI1 si XI2 cu urmatorul cuprins:
"Art. XI1 - Pentru cazul de restituire a imobilelor preluate in baza Decretului nr. 92/1950 - fie ca sint prevazute in listele anexe la Decretul nr. 92/1950, fie ca au fost preluate prin procese-verbale intocmite de comitetele executive ale sfaturilor populare, se va tine seama de urmatoarele norme:
a) Restituirea imobilelor se face in termen de cel mult 45 de zile de la data cind s-a dispus scoaterea lor de sub nationalizare.
b) Proprietarul reintra in exercitarea drepturilor sale asupra imobilului restituit, pe data incheierii procesului-verbal de predare-primire.
Imobilul se restituie in starea in care se afla, fara nici un alt drept pentru proprietar sau alta persoana, la despagubiri sau de alta natura in legatura cu imobilul, de la data cind el a fost luat si pina in momentul restituirii, decit in cazurile si limitele prevazute in cuprinsul acestui decret.
Chiriile cum si alte venituri ale imobilului restituit, atit cele incasate cit si cele datorate pina in ziua restituirii imobilului, au fost si sint in drept a le incasa unitatile care au avut in administrare imobilul.
Chiriile restante datorate de catre proprietarii care au folosit personal imobilul sau apartamentul ce i se restituie se anuleaza.
De asemenea, proprietarul imobilului sau apartamentului ce i se restituie, nu va fi obligat la plata impozitelor si primelor de asigurare ADAS pe timpul anterior restituirii imobilului.
c) Toate imbunatatirile aduse imobilului ce se restituie, fie prin investitii ori reparatii capitale care nu depasesc 20% din valoarea imobilului avuta la data preluarii, ramin cistigurile proprietarului.
In cazul cind unui imobil ce urmeaza a fi restituit i s-au facut investitii ori reparatii capitale in valoare de peste 20% fata de valoarea avuta la data preluarii, se poate, fie sa i se restituie proprietarului imobilul respectiv si in acest caz proprietarul este obligat sa acopere valoarea ce depaseste procentul de 20%, mai sus mentionat, fara sa i se dea in schimb proprietarului in cauza o alta locuinta in proprietate, necesara nevoilor sale si ale familiei sale.
In lipsa unei locuinte care sa fie data in schimb, se va atribui celui indreptatit, in proprietate, terenul precum si materialele si sumele necesare pentru construirea unei locuinte de egala valoare.
Dispozitiile alineatului precedent se aplica si in situatia cind imobilul ce urmeaza a fi restituit, a fost demolat pentru necesitati urbanistice ori interese de stat, precum si in cazul in care imobilul a fost trecut in proprietatea unei unitati cooperatiste sau unei organizatii obstesti.
Nu au drept la despagubiri proprietarii imobilelor ce urmeaza a fi restituite si care imobile au fost demolate ca insalubre, sau distruse din cauza unor calamitati naturale (cutremur, incendii, deplasari de terenuri, inundatii etc.).
In cazul in care proprietarul sau reprezentantul sau nu se prezinta la comitetul executiv al sfatului popular respectiv pentru preluarea imobilului, in termen de un an de la data comunicarii in scris ce s-a facut de catre comitetul executiv al sfatului popular, imobilul ramine in proprietatea statului.
e) Persoana careia i se restituie unul sau mai multe imobile sau apartamente, in conditiile prezentului decret, nu se considera fost proprietar de imobil nationalizat, chiar daca dupa restituire, alte imobile sau apartamente ce i-au apartinut vor ramine in proprietatea statului, in urma aplicarii art. XI, alineatul 2 si art. XI1 lit. d) din prezentul decret."

dibmar

Post by dibmar » 29 Nov 2005, 01:12

Consiliul de Ministri poate hotari scoaterea de sub nationalizare a oricaror imobile sau apartamente".

3. Dupa art. XI se adauga art. XI1 si XI2 cu urmatorul cuprins:
"Art. XI1 - Pentru cazul de restituire a imobilelor preluate in baza Decretului nr. 92/1950 - fie ca sint prevazute in listele anexe la Decretul nr. 92/1950, fie ca au fost preluate prin procese-verbale intocmite de comitetele executive ale sfaturilor populare, se va tine seama de urmatoarele norme:
a) Restituirea imobilelor se face in termen de cel mult 45 de zile de la data cind s-a dispus scoaterea lor de sub nationalizare. b) Proprietarul reintra in exercitarea drepturilor sale asupra imobilului restituit, pe data incheierii procesului-verbal de predare-primire.
.......................................
c) Toate imbunatatirile aduse imobilului ce se restituie, fie prin investitii ori reparatii capitale care nu depasesc 20% din valoarea imobilului avuta la data preluarii, ramin cistigurile proprietarului.
........................................
In lipsa unei locuinte care sa fie data in schimb, se va atribui celui indreptatit, in proprietate, terenul precum si materialele si sumele necesare pentru construirea unei locuinte de egala valoare. Dispozitiile alineatului precedent se aplica si in situatia cind imobilul ce urmeaza a fi restituit, a fost demolat pentru necesitati urbanistice ori interese de stat, precum si in cazul in care imobilul a fost trecut in proprietatea unei unitati cooperatiste sau unei organizatii obstesti.
In cazul in care proprietarul sau reprezentantul sau nu se prezinta la comitetul executiv al sfatului popular respectiv pentru preluarea imobilului, in termen de un an de la data comunicarii in scris ce s-a facut de catre comitetul executiv al sfatului popular, imobilul ramine in proprietatea statului.Persoana careia i se restituie unul sau mai multe imobile sau apartamente, in conditiile prezentului decret, nu se considera fost proprietar de imobil nationalizat, chiar daca dupa restituire, alte imobile sau apartamente ce i-au apartinut vor ramine in proprietatea statului, in urma aplicarii art. XI, alineatul 2 si art. XI1 lit. d) din prezentul decret."

Imi spune si mie cineva unde este "PRELUARE ABUZIVA" ? sau "NATIONALIZARE ABUZIVA"?

Post Reply