Am un contract de prestari servicii cu o Primarie, semnat de Primar. Primaria nu si-a executat obligatia fata de mine, adica nu a platit contravaloarea seviciilor oferite de mine. Intrebarea este: deca dau in judecata, pe cine chem in instanta, ca parat, Primaria sau Primarul? Cine are calitate procesuala?
Eu sunt SRL, deci sunt comercinant. Primaria este administratie publica. Litigiul intre noi este comercial sau civil?
Pot apela la procedura somatiei de plata?
Somatie de plata?
Oricum, ar trebui sa te pregatest deja de un proces pe dreptul comun.
Din experienta mea am ajuns la concluzia ca in cele mai multe cazuri somatia de plata este doar o pierdere de timp. Pentru debitor este usor sa inventeze un motiv care sa faca necesar administrarea unor probe ce exced limitele somatiei de plata. In plus cu toate caile de atac si contestatiile de rigoare la executare singurul avantaj este ca daca treci de recurs scapi e plata taxei de timbru. Bafta si nu uita sa ne spui ce a iesit.
Din experienta mea am ajuns la concluzia ca in cele mai multe cazuri somatia de plata este doar o pierdere de timp. Pentru debitor este usor sa inventeze un motiv care sa faca necesar administrarea unor probe ce exced limitele somatiei de plata. In plus cu toate caile de atac si contestatiile de rigoare la executare singurul avantaj este ca daca treci de recurs scapi e plata taxei de timbru. Bafta si nu uita sa ne spui ce a iesit.
Nu e chiar asa; de cele mai multe ori, debitorul invoca o eventuala exceptie de neexecutare ca sa-ti respinga somatia, dar daca nu face dovada neexecutarii, somatia se admite. Cu alte cuvinte, nu e suficient sa inventezi un motiv, trebuie sa-ti mai si probezi afirmatiile.dinubocos wrote:Din experienta mea am ajuns la concluzia ca in cele mai multe cazuri somatia de plata este doar o pierdere de timp. Pentru debitor este usor sa inventeze un motiv care sa faca necesar administrarea unor probe ce exced limitele somatiei de plata.