de ce nu concurs?
de ce nu concurs?
Am citit o speta in care inculpatul a furat de pe plaja 3 telefoane mobile care apartineau unor persoane diferite dar erau pe acelasi prosop.
Eu am spus ca este concurs dar cand m-am uitat la solutie era o singura infractiune de furt.
De ce?
Eu am spus ca este concurs dar cand m-am uitat la solutie era o singura infractiune de furt.
De ce?
Daca erau pe 3 cearsafuri diferite, dar apropiate nu cred ca era concurs, pentru ca avem in continuare unitatea de rezolutie infractionala (depinde de modul cum actioneaza infractorul).
Suntem in prezenta unitatii naturale de infractiune, infractiunea simpla. Conform Mitrache, in cazul infractiunilor contra patrimoniului numai in cazul talhariei si a pirateriei pluralitatea de persoane vatamate determina pluralitate de infractiuni.
Suntem in prezenta unitatii naturale de infractiune, infractiunea simpla. Conform Mitrache, in cazul infractiunilor contra patrimoniului numai in cazul talhariei si a pirateriei pluralitatea de persoane vatamate determina pluralitate de infractiuni.
Trebuie avute in vedere conditiile si modul in care au fost savarsite actele de sustragere. In speta avem o actiune de sustragere a mai multor bunuri aflate "la gramada", spre deosebire de activitatea din exemplu unde sunt mai multe acte facute sub aceeasi rezolutie infractionala (infractiune continuata sau concurs, dupa caz). Deci va fi unitate naturala de infractiune.
e clara diferenta.cine fura din autobuz,stie ca savarseste infr fata de mai multe persoane,insa cand fura la gramada nu poate sa stie ca a furat de la o persoana sau de la mai multe.este si exemplul ala cu furtul portofelului:este furt calificat daca in portofel se aflau si actele de identitate?trebuie sa presupuna hotul ca actele se afla in acel portofel?