cat "costa " maestrul?

Examene, rezultate, pareri, etc
Crtistina

Post by Crtistina » 17 Oct 2005, 19:25

citind mesajele de pana acum cred ca tuturor "inceparetilor"...le-ar prinde bine un altfel de demers. Si anume sa povestim ce anume se cere la un interviu si cum decurge selectia "pe bune".

vetabeta

Post by vetabeta » 18 Oct 2005, 10:59

Interviul meu cu maestrul a fost foarte deschis si foarte direct. Am ajuns la "interviu" pe baza unei recomndari facute de fosta stagiara a avocatului respectiv. Dupa definitivat a ramas "liber" un post de stagiar. Avand in vedere ca in biroul respectiv volumul de munca este destul de mare, mastrul avea nevoie din nou de stagiar. Asa ca la discutie s-a pornit de la experienta de munca, dar ceea ce a contat enorm a fost onestitatea si increderea. Evindet si acceptarea conditiei ca pina la sustinerea examenului de intrare in profesie sa fac "practica" in cadrul biroului:munca de cercetare in principal, tehnoredactari de actiuni, umblaturi pe la arhive, biroul de carte funciara si altele din categorie. Partea nasoala e ca am renuntat la job-urile pe care le-am avut, dar am castigat ceva experienta si am mai invatat cate ceva. Se poate, dar trebuie cautat, batut la usi si intrebat!

femme

Post by femme » 18 Oct 2005, 18:51

Intrebare pt cei care s-au inscris deja la examen. Vi s-a cerut foaia matricola?

vetabeta

Post by vetabeta » 19 Oct 2005, 09:46

La Baroul Cluj mi s-a cerut foaia matricola legalizata.

rox_anne_rom

Post by rox_anne_rom » 27 Oct 2005, 14:36

Si mie nu mi-a pasat deloc de note in facultate...hmmm...incep sa imi pun intrebari...
Am si eu o intrebare plss: care este taxta pt transfer dintr-un barou in altul ca stagiar??Am impresia ca se stabileste la nivelul fiecarui barou.Stie cineva care este taxta pentru Bucuresti?

femme

Post by femme » 27 Oct 2005, 19:13

Banuiesc ca e vorba despre inscrierea in tabloul baroului in care vrei sa te transferi . Am citit ca e 30 mil pt baroul Bucuresti . Sper sa ma insel.
Nu cred ca se tine cont de note. Pana la urma nici nu a fost nevoie de foaia matricola-vina uneia de acolo care nu prea avea habar.
Oricum trebuia sa scot si diploma la un moment dat.
Care mai e starea voastra de spirit? Cum stati cu materia? Ca eu uneori am impresia ca e o ,,never ending story". :(

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 27 Oct 2005, 20:43

ati citit proiectul privind cariera de avocat si cea de consilier juridic? cum vi se pare?

femme

Post by femme » 27 Oct 2005, 22:12

:-( :-(
Noi invatam mii de pagini pt admitere. Avem 5 zile consecutive de examene. Iar altii sa intre pe baza de cerere scrisa?
:?: :?:

vetabeta

Post by vetabeta » 28 Oct 2005, 09:25

Cum merge invatatul? Dar mai merge? Mi-au mai ramas procedurile si sunt intr-un impas. Avand in vedere ultimele modificari, ce cursuri sunt indicate? La Cluj mi s-a spus ca se urmareste de catre Comisie sa se stie Codurile. Dar oare e suficient? Voi cum faceti cu procedurile?

ghincea

Post by ghincea » 28 Oct 2005, 20:16

nu cred in sumele tale, ma intreb cine ar fi asa de naiv sa pluseze.
e un cerc inchis in c-ta , in ciuda aparentei de oras mare
e mult mai greu ca in buc
iar cu notarul nu ai nici o sansa, sunt convins
sa zicem ca dai acesti bani, ce vei face ca avocat? esti doar cu numele....
relatiile fac totul, mai ales cand aerul de provincie e asa de firesc.....si c-ta e mult mai provinciala decat ar parea, ti-o garantez

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 29 Oct 2005, 12:25

ghincea, ai incercat si nu ai reusit? probabil o fi mai greu ca in buc, pentru ca e orasul mai mic. tu vorbesti din experienta? si daca nu crezi in sumele vehiculate pe forum, care ar fi varianta ta? noi pana la urma vb doar de variante

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 29 Oct 2005, 12:28

femme, ai dreptate cu invatatul a sute de pagini si eu sunt de acord cu tine, insa ce sa facem cu UE, ea ne impune.
in senat fiind multi avocati, ma intreb sub ce forma va trece oare acest proiect, care vor fi amendamentele, exceptiile etc, pentru ca banuiesc ca nici ei nu vor sa isi piarda painea de la gura.
oare la anul, in 2006 cand voi da eu in barou, cum o sa se schimbe lucrurile?

denominatus

Post by denominatus » 29 Oct 2005, 13:01

raluca_mihaela wrote:femme, ai dreptate cu invatatul a sute de pagini si eu sunt de acord cu tine, insa ce sa facem cu UE, ea ne impune.
in senat fiind multi avocati, ma intreb sub ce forma va trece oare acest proiect, care vor fi amendamentele, exceptiile etc, pentru ca banuiesc ca nici ei nu vor sa isi piarda painea de la gura.
oare la anul, in 2006 cand voi da eu in barou, cum o sa se schimbe lucrurile?
te plangi ca ai de invatat cateva sute de pagini?
toata viata ta de avocat o sa ai de invatat. mai bine obisnuieste-te cu ideea.
realitatile se schimba de la o zi la alta si totul se reflecta in monitorul oficial.
iar pentru informarea ta directa si nu pentru a te descuraja, imagineaza-ti ca odata cu intrarea in ue va trebui sa stii si directivele lor. pe care nu le-ai invatat deloc la scoala. atunci sa vedem ce o sa faci. sau la asta nu te-ai gandit?

de fapt putini cred ca s-au gandit care-s implicatiile directe ale accesiunii, in bransa lor si in general, asa ca nu-ti fa probleme. toata lumea o sa fie la fel de prinsa pe picior gresit.

Curaj si entuziasm. :)

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 29 Oct 2005, 15:17

92% din legislatia europeana este armonizata in cea romaneasca. si pana la urma cine se plange cu invatatul, atata timp cat asta ne dorim sa facem, sa fim avocati trebuie sa invatam

sigma

Post by sigma » 23 Nov 2005, 21:13

Cel mai bine ar fi sa intrebi pe cineva "pe viu" si sa nu mai apelam la forum-uri pentru informatii de genul acesta.In viata de zi cu zi vezi daca un om iti inspira incredere ,daca merita sa mergi la el cu intrebarile care te framanta.Forumul este un loc public unde intra oricine,nu-l cunosti,nu-i cunosti intentia.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests