cat "costa " maestrul?

Examene, rezultate, pareri, etc
raluca_mihaela

cat "costa " maestrul?

Post by raluca_mihaela » 10 Oct 2005, 11:19

1. care sunt limitele minime si cele maxime ale "atentiei" ce trebuie inmanata maestrului avocat?
poate stiti in constanta.

2. si o alta intrebare: ce presupune - inscrierea pe tabloul avocatilor? se face imediat dupa ce ai trecut de testul de admitere?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 10 Oct 2005, 13:08

nu stiu decat limita minima: 0 (zero) lei (vechi sau noi, cum vrei sa o iei)
pe aia maxima nu o stiu. Eu nu am dat nimic la "vremea mea" ca sa zic asa.
cauta si tu unul care nu-i asa cunoscut in targ ca eu cred ca ai sanse sa nu trebuiasca sa-l platesti.

luciflor

Re: cat "costa " maestrul?

Post by luciflor » 10 Oct 2005, 13:19

raluca_mihaela wrote:1. care sunt limitele minime si cele maxime ale "atentiei" ce trebuie inmanata maestrului avocat?
Ma scot din sarite marii maestri avocati. Nu se mai satura. Ei cate burti au, mananca de 50 de ori mai mult decat un om obisnuit, cetatean de rand, ieftin sau cum suntem considerati noi? Dorm in acelasi timp in 50 de camere sau conduc 50 de masini sau vor cate 50 de coroane puse una peste alta ???? :-x :-x :-x :-x etc. (considerati ca am pus 50).

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 10 Oct 2005, 17:41

la inceputul acestei profesii, la oficii este necesar sa te indrume maestrul sau cu putina stradanie poti sa te descurci si singur?

cum intrebi un avocat daca vrei sa iti fie maestru? tinand cont aici ca nu ai [parinti nici cu relatii, nici cunostinte, oameni simpli care te sustin. "domnule avocat, care sunt conditiile pentru ca dvs sa primiti un stagiar?" dar daca avocatul care ai vrea sa iti fie mentor iti este profesor?

excalibur

Post by excalibur » 10 Oct 2005, 18:03

Te duci si-l intrebi daca te ia stagiar.
El o sa-ti spuna daca da si in ce conditii.
Daca vrei le accepti daca nu cauti altul.

femme

Post by femme » 11 Oct 2005, 08:54

In anul 1 la un seminar de drept civil seminarista ne-a spus senin ca ,,avocatura este o meserie de relatii iar nu de cunostinte" incheind cu ,, va urez succes".
Nu am inteles exact la ce se referea atunci , dar mi-am amintit vorbele ei dupa ce am terminat facultatea cand nu am reusit sa-mi gasesc maestru pt admitere. Chiar daca ai bani nu te ia nimeni daca nu ai relatii care sa-ti faca ,, intrareann , daca pot spune asa.
Cred ca se jeneaza sa ia bani de la oricine pt ca de multe ori e reputatia lor in joc. Asa ca, de cele mai multe ori banii nu exclud relatiile ci merg impreuna.
Vorbesc din experienta.

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 11 Oct 2005, 11:52

si cum ai reusit pana la urma sa iti gasesti? sau ai imbratisat o alta cariera juridica?
intr-adevar, este reputatia lor in joc si nu iau pe oricine, dar ar putea sa te testeze inainte. depinde foarte mult si de "elev"
oricum, noi la facultate nu auzim decat "ce greu este in cariera de avocat. sunt multi"

femme

Post by femme » 11 Oct 2005, 13:40

Greu dar am reusit pana la urma.Sper sa merite efortul si bataia de cap din ultimul an.

dorinus

Post by dorinus » 11 Oct 2005, 14:57

ce se intampla in cazul in care un anumit barou hotaraste ca anul asta sa nu mai intre nimeni, in afara de cei care sunt ori fii de judecatori ori de avocati.... ma duc si dau examenul degeaba sau ma indrept spre un alt judet unde se poate petrece la fel. cam asta e situatia in care ma aflu eu.

iar faza cu nintra cine trebuie e aproape siguran, din moment ce as putea sa dau o lista cu cine va intra, iar dupa admitere sa facem o mica confruntare. :twisted:

alcali

Post by alcali » 11 Oct 2005, 18:01

dorinus wrote:un anumit barou hotaraste ca anul asta sa nu mai intre nimeni, in afara de cei care sunt ori fii de judecatori ori de avocati.
8O 8O :-D :-D
poate vor face asta intentionat sa te persecute pe tine, ca au aflat ca dai anul asta!
stai linistit ca asa ceva nu se va intampla! si spun asta gandindu-ma ca un maestru ar prefera ca stagiar pe cineva din afara in locul copilului prietenului sau si el avocat sau magistrat ..din motive lesne de inteles.:wink:

gavril

Post by gavril » 11 Oct 2005, 20:21

lesne de inteles .. pt. copilul prietenului va cere o suma mai mica .. De aceea ii va conveni sa-ti ceara tie mai mult :)

aho

Post by aho » 12 Oct 2005, 07:48

dorinus wrote:ce se intampla in cazul in care un anumit barou hotaraste ca anul asta sa nu mai intre nimeni, in afara de cei care sunt ori fii de judecatori ori de avocati.... ma duc si dau examenul degeaba sau ma indrept spre un alt judet unde se poate petrece la fel. cam asta e situatia in care ma aflu eu.

iar faza cu nintra cine trebuie e aproape siguran, din moment ce as putea sa dau o lista cu cine va intra, iar dupa admitere sa facem o mica confruntare. :twisted:
Alcali a scris:
poate vor face asta intentionat sa te persecute pe tine, ca au aflat ca dai anul asta!
stai linistit ca asa ceva nu se va intampla! si spun asta gandindu-ma ca un maestru ar prefera ca stagiar pe cineva din afara in locul copilului prietenului sau si el avocat sau magistrat ..din motive lesne de inteles.

Chiar se practica, dar daca te-ai descurcat binela examen vei intra macar dupa contestatii. Cunosc caz concret, care anul trecut inainte de contestatii, a avut note m.mici decat la examenulde magistratura. Examinarea se face de catre avocatii baroului cu toate consecintele ....... Primeaza scopul adica "casta inchisa" dar daca esti bun vei intra totusi. Daca dai exmenul la alt barou, zic eu, ai m.m. sanse .

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 12 Oct 2005, 11:24

taxele care se platesc la examen si apoi la inscrierea pe tabloul avocatilor, daca ai noroc sa intri sunt legale? cum sunt justificate? am inteles ca 119 Ron merg la unbr...restul fiind taxe pentru baroul local...cum se justifica totusi? tabloul ala nu imi da nici faima, nici prestigiu, numai titulatura de av stagiar

aho

Post by aho » 12 Oct 2005, 12:44

Draga raluca, faima si prestigiul de avocat poti sa le dobandesti prin munca ta numai dupa ce te-ai inscris in tablou, ceea ce presupune ca ti-ai platit taxele si ai luat examenul, apoi mai platesti si cotele. probabil in primii ani doar vei investi si nu vei realiza profit. Depinde de tine cat iti ia sa-ti amortizezi cheltuielile si taxele.

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 12 Oct 2005, 13:31

si acum, revenind la topicul pe care l-am lansat... in constanta, in afara de limita 0 incepem de la 10.000 euro si ajungem pana la 20 mii pentru practica la un avocat f cautat.
pentru notar, suma este de 30 000, practica se face doar un an si pe urma banii ti-i scoti inzecit in aceasta meserie.
acestea sunt zvonurile, nici un stagiar pe care l-am intrebat nu mi-a putut raspunde la aceasta intrebare deoarece e lesne de inteles

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests