sofer cu plata in acord

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
croc

sofer cu plata in acord

Post by croc » 04 Oct 2005, 17:10

Stiti ceva despre faptul ca un sofer nu poate fi platit in acord?
Cica ar interzice autoritatea rutiera, ca ar fi caz de retragere a licentei de transport;
asa este ?

excalibur

Post by excalibur » 04 Oct 2005, 17:21

Stiu numai ca soferii nu trebuie sa conduca mai mult de cateva ore (nu stiu cate) pe zi si ca trebuie sa se odihneasca la anumite intervale de timp.
Plata in acord ar insemna ca ar putea lucra mai mult decat ar permite legea?

croc

Post by croc » 04 Oct 2005, 17:32

da, ar putea fi interpretata si asa;
cu cat conduci mai mult cu atat ai mai multi bani;

care este legea care reglementeaza ceea ce ai spus tu?

excalibur

Post by excalibur » 04 Oct 2005, 17:35

Nu stiu actul normativ dar da o cautare pe Legis (sau pe programul care-l folosesti).
Cuvintele cheie ar fi: tahometru, limita, soferi, ore (la asta m-am gandit eu)

mihaelarusinoiu

Post by mihaelarusinoiu » 06 Oct 2005, 13:59

O.G. nr.17/02.02.2002 - M.Of. nr. 94/2002 modificata si completata de O.G. nr.54/02.09.2005 - M.Of. 799/2005 privind stabilirea perioadelor de conducere si a perioadelor de odihna ale conducatorilor vehiculelor care efectueaza transporturi rutiere

croc

Post by croc » 06 Oct 2005, 14:33

le-am vazut si eu aseara, le-am citit, dar nu rezulta de acolo ca nu ii pot oferi un salariu fix, si in plus bonusuri in functie de numarul curselor efectuate;

mihaelarusinoiu

Post by mihaelarusinoiu » 06 Oct 2005, 17:35

nici nu am sustinut aceasta, este alegerea unitatii cu privire la bonusurile acordate salariatilor. Mai mult, nu vad nici o problema pentru plata salariului in acord, de fapt acest lucru se practica la societatile de transport, criteriul principal fiind numarul de curse efectuate.

croc

Post by croc » 06 Oct 2005, 17:46

noi avem o persoana responsabila de latura de transport a companiei;
si acea persoana tipa ca in gura de sarpe ca sa nu platim soferii in acord, cica sa le dam prime sau mai stiu eu ce minuni, pentru ca legislatia :mrgreen: nu permite;

eu nu am gasit nimic in legislatie de acest gen si nici nu vad de ce ar trebui sa ajung la tot felul de tertipuri, drept pentru care ma stresez si va stresez :mrgreen:

multumesc frumos, tuturor! :floare:

mihaelarusinoiu

Post by mihaelarusinoiu » 06 Oct 2005, 19:03

legislatia speciala in domeniul transporturilor nu interzice plata in acord; persoana responsabila de care vorbesti ar trebui sa indice si actul normativ care nu permite plata in acord; in ceea ce priveste licenta de transport, nu poate fi retrasa decat in cazurile expres prevazute de Ordinul 1842/2001.

croc

Post by croc » 07 Oct 2005, 14:11

OG 17/2002

Contraventii
art. 15, litera h

h) acordarea de catre operatorul de transport rutier a unor plati conducatorilor auto salariati, chiar si sub forma de bonificatii sau prime, in functie de distanta parcursa si/sau de cantitatea de marfuri transportata;

:( :( :(

Post Reply