Restrangere drepturi arestati
Pana in prezent pentru arest preventiv s-au emis multe si foarte multe dispozitii interne ale MAI si MJ , evident neaduse de multe ori la cunostinta publicului, din care eu precizez cateva :
Instructiunilor M.A.I. nr.901/1999 privind organizarea si functionarea locurilor de retinere si arest preventiv
D I S P O Z I T I E Nr.106.474 din 24.05.2002 privind organizarea si functionarea camerelor de retinere administrativa
D I S P O Z I T I E Nr.323/09.06.2005 -privind transferul arestatilor si condamnatilor din reteaua Administratiei Nationale a Penitenciarelor in centrele de retinere si arestare preventiva apartinand Politiei Romane-
D I S P O Z I T I E Nr. 379312/06 ianuarie 2004
In prezent se lucreaza la REGULAMENT
privind organizarea si functionarea centrelor de retinere si arestare preventiva din unitatile de politie ale Ministerului Administratiei si Internelor
structurat destul de bine pe urmatoarele capitole (si spun eu si foarte, foarte interesant) :
CAPITOLUL I
DISPOZITII GENERALE
CAPITOLUL II
ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA CENTRELOR DE RETINERE
SI ARESTARE PREVENTIVA
CAPITOLUL III
Drepturile retinutilor, arestatilor preventivi si condamnatilor aflati in aresturile politiei
CAPITOLUL IV
Obligatiile si interdictiile persoanelor supuse masurilor privative de libertate
CAPITOLUL V
Recompense si sanctiuni
CAPITOLUL VI
Dispozitii referitoare la persoanele supuse masurilor privative de libertate care presteaza activitati gospodaresti
CAPITOLUL VII
Liberarea conditionata
CAPITOLUL VIII
Transferarea persoanele supuse masurilor privative de libertate
CAPITOLUL IX
Cercetarea evadarilor din aresturi precum si a altor evenimente negative
CAPITOLUL X
Refuzul de hrana
CAPITOLUL XI
Intocmirea unor acte juridice
CAPITOLUL XII
Paza si supravegherea retinutilor, arestatilor preventiv si condamnatilor.
CAPITOLUL XIII
Dispozitii finale
Instructiunilor M.A.I. nr.901/1999 privind organizarea si functionarea locurilor de retinere si arest preventiv
D I S P O Z I T I E Nr.106.474 din 24.05.2002 privind organizarea si functionarea camerelor de retinere administrativa
D I S P O Z I T I E Nr.323/09.06.2005 -privind transferul arestatilor si condamnatilor din reteaua Administratiei Nationale a Penitenciarelor in centrele de retinere si arestare preventiva apartinand Politiei Romane-
D I S P O Z I T I E Nr. 379312/06 ianuarie 2004
In prezent se lucreaza la REGULAMENT
privind organizarea si functionarea centrelor de retinere si arestare preventiva din unitatile de politie ale Ministerului Administratiei si Internelor
structurat destul de bine pe urmatoarele capitole (si spun eu si foarte, foarte interesant) :
CAPITOLUL I
DISPOZITII GENERALE
CAPITOLUL II
ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA CENTRELOR DE RETINERE
SI ARESTARE PREVENTIVA
CAPITOLUL III
Drepturile retinutilor, arestatilor preventivi si condamnatilor aflati in aresturile politiei
CAPITOLUL IV
Obligatiile si interdictiile persoanelor supuse masurilor privative de libertate
CAPITOLUL V
Recompense si sanctiuni
CAPITOLUL VI
Dispozitii referitoare la persoanele supuse masurilor privative de libertate care presteaza activitati gospodaresti
CAPITOLUL VII
Liberarea conditionata
CAPITOLUL VIII
Transferarea persoanele supuse masurilor privative de libertate
CAPITOLUL IX
Cercetarea evadarilor din aresturi precum si a altor evenimente negative
CAPITOLUL X
Refuzul de hrana
CAPITOLUL XI
Intocmirea unor acte juridice
CAPITOLUL XII
Paza si supravegherea retinutilor, arestatilor preventiv si condamnatilor.
CAPITOLUL XIII
Dispozitii finale
Am tot cautat si eu, si mereu am dat de rapoarte APADOR-CH. Ce baza de date aveti toti din conducere, noi, forumistii de rand, nu avem acces?
Si nu poti sa ii comunici lui wittmann :
CAPITOLUL III
Drepturile retinutilor, arestatilor preventivi si condamnatilor aflati in aresturile politiei ?
Am inteles ca inca se lucreaza la ele ... dar lui wittmann poate ii folosesc.
Si nu poti sa ii comunici lui wittmann :
CAPITOLUL III
Drepturile retinutilor, arestatilor preventivi si condamnatilor aflati in aresturile politiei ?
Am inteles ca inca se lucreaza la ele ... dar lui wittmann poate ii folosesc.
Or fi "de uz intern" si "secrete" ca si urmarirea penala.
Ce nu intelegi tu, Nicuvar, este ca tocmai pentru ca le-ar putea folosi unora ca Wittman aceste reglementari nu sunt facute publice.
Daca, Doamne fereste, se desteapta romanul (cum ne putem astepta daca studiem utin CEDO) si incepe sa-si ceara drepturile pe la instantele nationale si de aiurea?
pe ce sa-si mai bazeze atunci organele statului atitudinea sfidatoare?
Ce nu intelegi tu, Nicuvar, este ca tocmai pentru ca le-ar putea folosi unora ca Wittman aceste reglementari nu sunt facute publice.
Daca, Doamne fereste, se desteapta romanul (cum ne putem astepta daca studiem utin CEDO) si incepe sa-si ceara drepturile pe la instantele nationale si de aiurea?
pe ce sa-si mai bazeze atunci organele statului atitudinea sfidatoare?
Prin aceste acte se restrang drepturi protejate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.constable wrote:Nu sunt secrete. Dar nici autoritatile nu au facut nimic pentru a le aduce la cunostinta publica..
Pentru a putea fi aplicate, fara a se considera ca s-a incalcat Conventia, ar trebui ca actele respective sa fie accesibile (adica publicate in Monitorul Oficial) si previzibile (adica sa aiba o exprimare clara, nesusceptibila de interpretari contradictorii).
Daca nu indeplinesc aceste conditii, instantele nationale trebuie sa le ignore, apreciind ca nu exista un temei legal pentru restrangerea drepturilor.
Sofia: multumesc. cat despre invatat...... asta cred ca m-a imbatranit
Nicuvar; desi cred ca voi starni hohote de ras pe aici si poate si remarci acide totusi nu pot sa ma abtin de la a-ti marturisi ca Mos Craciun este un personaj central al vietii mele. Dreptu-i ca se situeaza pe locul 2 dupa copilul meu insa tot central ramane.
Nicuvar; desi cred ca voi starni hohote de ras pe aici si poate si remarci acide totusi nu pot sa ma abtin de la a-ti marturisi ca Mos Craciun este un personaj central al vietii mele. Dreptu-i ca se situeaza pe locul 2 dupa copilul meu insa tot central ramane.