M-ai innebunit cu Streteanu asta al tau. Il respect, dar nu trebuie sa te limitezi numai la un autor.
Remarcile erau facute in gluma, cred ca ti-ai dat seama.
Dar sa stii ca Instanta Suprema este consecventa, iar pe Comisar il intereseaza lucrurile practice. Uite alt exemplu si mai vechi: "Furtul savarsit in conditiile art. 209 lit. g (lit. i, actualmente) absoarbe infractiunea de violare de domiciliu." T.S. d. nr. 2175/1976, solutie citata din G. Antoniu, C. Bulai, Practica judiciara penala, vol. III, Ed. Academiei Romane, 1992, p.113.
Acum iti spun si din doctrina: "In practica judiciara s-a constatat ca in multe cazuri patrunderea fara drept in locuinta unei persoane se face cu scopul savarsirii altor infractiuni (furt, viol). In asemenea cazuri, va exista un concurs de infractiuni, afara de cazul prevazut la art. 209 lit. g (in prezent, lit. i) - furtul savarsit prin efractie, escaladare ori folosirea fara drept de chei adevarate ori mincinoase cand, existand o absorbtie naturala, violarea de domiciliu isi pierde autonomia si este absorbita de furt." Gh. nistoreanu si colab., Drept penal. Partea speciala, Ed. Europa Nova, 1997, p.151. In acelasi sens, V. Papadopol, RRD, nr. 9/1975, p.28. Acum vin si eu cu o completare si spun ca este o unitate legala de infractiune.
Am spus mai sus si parerea mea mai sus, dar a trebuit sa vin si cu solutii din practica si din doctrina, din respect pentru Comisar si pentru colegii de discutie.
Eu nu inteleg un lucru: de ce se gandesc unii sa reinventeze dreptul?
Daca ar fi propuneri de lege ferenda as mai intelege, altfel chestiunile sunt clare in aceasta problema.