auto furat
auto furat
Un tinar priceput fura cu chei potrivite un auto marca Renault megane,si il duce in garajul unchiului sau,fara ca acesta sa stie.In noaptea imediat urmatoare un alt tinar sustrage aceasta masini din acest garaj si este prins de politie cu ocazia unui control filtru.
Care este incadrea juridica a celor doi tineri pentru faptele savirsite,cei doi nu s-au cunoscut si nu au avut nici o intelegere.
cu stima,
Care este incadrea juridica a celor doi tineri pentru faptele savirsite,cei doi nu s-au cunoscut si nu au avut nici o intelegere.
cu stima,
Re: auto furat
Primul faptuitor raspunde pt infractiunea de furt calificat.
Al doilea raspunde pt furt in varianta simpla-tind sa cred,pt ca masina este furata in scopul folosirii ei.nu sunt sigur..poate alte pareri
Al doilea raspunde pt furt in varianta simpla-tind sa cred,pt ca masina este furata in scopul folosirii ei.nu sunt sigur..poate alte pareri
cred ca luate combinat raspunsurile sunt argumentate corect desi eu am o speta un pic mai ciudata decat asta dar o sa o prezint mai tarziu
cred ca totusi se poate argumenta ca inttrucat posesia primului hot asupra masinii nu era licita lipseste un element constitutiv si anume ca posesia sa fie legitima dar nu cred ca tine acesta argumentatie
cred ca totusi se poate argumenta ca inttrucat posesia primului hot asupra masinii nu era licita lipseste un element constitutiv si anume ca posesia sa fie legitima dar nu cred ca tine acesta argumentatie
alin 4 de la ar.208 spune ca exista infr de furt si cand s-a efectuat luarea unui vehicul cu scopul de a-l folosi de nedrept.ma gandesc ca in aceasta situatie nu poate fi decat furt in varianta tip,pt ca n-avem de unde sa prezumam ca al doilea furt s-a facut noaptea sau prin efractie.putea sa fie deschisa,na!autorule,lumineaza-ne! 

mariusms wrote:Ma rog, o fi fost deschisa usa. Dar noaptea tot a fost, asa a zis Comisar.
Oricum, mai este de discutat daca garajul era intr-o curte, curte ce avea porti la intrare etc.

in al doilea caz poate fi vb chiar de un concurs de infractiuni...ma gandesc daca infr de violare de domiciliu este absorbita in cea de furt..din ce-mi aduc aminte parca nu.pareri?
bafta
sa inteleg ca proprietarul care ia bunul de la hotul pe care l-a descoperit este furt daca nu conteaza daca detentia este licita sau nu
violarea de domiciliu se absoarbe in aceasta infractiune de furt calificat
nu este obligatoriu ca un garaj sa se afle intr-o curte poate sa fie si pe domeniul public cum sunt multe in orase fara gard fara porti si nici nu poate fi considerata o dependinta a avand in vedere ca se afla la o distanta relativa de domiciliu.
violarea de domiciliu se absoarbe in aceasta infractiune de furt calificat
nu este obligatoriu ca un garaj sa se afle intr-o curte poate sa fie si pe domeniul public cum sunt multe in orase fara gard fara porti si nici nu poate fi considerata o dependinta a avand in vedere ca se afla la o distanta relativa de domiciliu.
Ai dreptate, ADR. Insa trebuie sa fim siguri unde era situat garajul, deci daca garajul era intr-o curte-loc imprejmuit. Violarea de domiciliu este absorbita numai in varianta de la art. 209. alin1 lit.i (infractiune complexa-varianta agravatna, cand in continutul sau contine ca varianta agravata o alta infractiune cum este si violarea de domiciliu).
Respecte.
Respecte.
In nici un caz furtul prin efractie, escaladare sau folosirea fara drept a unei chei mincinoase nu absoarbe violarea de domiciliu. Absorbtia presuppune ca in nici o imprejurare infractiunea nu se poate comite fara ca in elementul ei constitutiv si comisiv sa existe o alta infractiune. Eu pot sa va spun ca infractiunea de la 209 lit i se poate comite si fara violare de domiciliu. Daca sar gardu la S.C Avantun Prabusirea S.R.L., in timpul noptii, distrug lacatun de la hambar si fur 50 de saci cu ciment/paie/grau/ingrasamant natural/ nu vad nicaieri violarea de domiciliu. Va fi concurs de infractiuni de fiecare data cand furtul este din locuinta. Punct.