interpretare sentinta civila definitiva si irevocabila

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Patrizz

interpretare sentinta civila definitiva si irevocabila

Post by Patrizz » 14 Jul 2005, 17:13

am o sentinta civila definitiva si irevocabila care obliga societatea la plata angajatului a unei despagubiri constand in drepturile salariale de care ar fi beneficiat in perioada respectiva.

intrebare: in mod normal societatea acorda tichete de masa :1bon /zi lucratoare. sunt obligata sa-i platesc si contravaloarea acestora? sau se intelege doar salariul net aferent perioadei? mentionez ca in contractul individual de munca sunt trecute si tichete de masa la alte drepturi banesti.

indian

Post by indian » 14 Jul 2005, 22:49

tichetele de masa se acorda numai pentru zilele in care angajatul a lucrat efectiv. Nu se pot acorda retroactiv.
Nu sunt incluse in drepturile salariale ci sunt un drept al salariatului.

Patrizz

Post by Patrizz » 15 Jul 2005, 17:47

mie mi-ar conveni sa fie asa dar in sentinta este scris: drepturile salariale de care AR FI BENEFICIAT DACA MAI LUCRA, am impresia ca este o portita de scapare pentru ambele parti si ca totul este interpretabil....nu stiu........

kko

Post by kko » 16 Jul 2005, 08:34

Eu zic ca drepturile salariale se refera la ceea ce defineste CM la art.155 "Salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile,sporurile, precum si alte adaosuri."

Tichetele de masa se incadreaza in categoria altor venituri obtinute de salariat(cu o reglementare speciala) si se acorda numai pt.zilele efectiv lucrate (nu si pt.zilele de concediu, in perioada suspendarii CIM,etc).

Eu zic ca, in cazul tau, cine avea interesul, putea solicita lamurirea cu privire la intelesul si intinderea dispozitivului sentintei potrivit art.281^1 C.pr.civ :mrgreen:

indian

Post by indian » 16 Jul 2005, 22:56

Ar fi bine sa citesti cu atentie HG 5/1999 si Lg. 142/1998

Post Reply