Teste LSAT la INM

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
adi_avo

Teste LSAT la INM

Post by adi_avo » 22 Apr 2005, 13:57

Incepand de anul acesta o proba noua va consta in sustinerea testelor de logica Lsat cum e acesta de ex, http://www.inm-lex.ro/public/index.php? ... etailID=73 .
Stie cineva mai multe despre aceste teste? sunt carti la noi care sa contina exemple de astfel de teste?

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 22 Apr 2005, 14:39

Am vazut si eu modelul de test LSAT,dar mi se pare stufos ,neconcludent si generalissim.Cine stie pentru cine si pentru ce a fost inventat,dar noi,romanii,preluam tot,fara sa cernem sau sa discernem... Carti n-am vazut,dar nu m-ar mira sa apara repede,desi nu vad la ce ar folosi exersarea,cata vreme pot fi o infinitate de nnpovestioarenn de genul celor din test.

adi_avo

Post by adi_avo » 22 Apr 2005, 14:44

Da, sunt f multe variante posibile dar cu cat faci mai multe cu atat iti formezi modul de gandire de asa natura ...exercitii de logica care te ajuta sa gandesti logic..(asta pt cei care nu gandesc deja :evil: )

norocel

Post by norocel » 22 Apr 2005, 14:47

Astfel de teste sunt folosite in occident pentru admiterea in scolile de drept.
Eu cred ca sunt foarte bune pentru ca verifica posibilitatea de a gandi logic, chiar si sub presiunea timpului.

adi_avo

Post by adi_avo » 22 Apr 2005, 14:58

La examenul pt admitere in INM la vara e posibil sa se dea voie nu numai cu legislatia pe banca ci chiar cu tratatele...deci hopul ar fi testul de logica dupa ce ai trecut de grila si sinteza

norocel

Post by norocel » 22 Apr 2005, 15:16

Testul de pe site-ul INM-ului este doar un model (nu este testul real), dar daca exersam pe el si incercam sa-l facem asa cum trebuie, adica, fiecare parte in 35 de minute, cred ca vom reusi sa trecem de hopul asta.

Luciann

Post by Luciann » 22 Apr 2005, 15:36

[quote="adi_avo"]La examenul pt admitere in INM la vara e posibil sa se dea voie nu numai cu legislatia pe banca ci chiar cu tratatele...deci hopul ar fi testul de logica dupa ce ai trecut de grila si sinteza[/quote]

Ce sinteze sa mai fie daca te lasa cu tratate pe banca? Nici la grile nu vad posibil sa lase cu tratate. Eventual daca s-ar da numai spete, dar altfel nu vad cum

norocel

Post by norocel » 22 Apr 2005, 15:43

Nici eu nu cred varianta cu cartile pe masa decat daca s-ar da numai spete ceea ce este imposibil in cazul examenului pentru intrarea la INM.

gavril

Post by gavril » 22 Apr 2005, 17:18

am vrut sa vad si eu cum e .. Am inceput sa citesc intrebarile, am dat rapunsuri .. dar dupa 25 de minute observasem ca nu am facut decat 10 intrebari din care 7 corecte. M-am oprit .. m-am enervat .. si le- am lasat balta .. Data viitoare. Voi cum v-ati descurcat ?

Ma gandesc .. daca sunt alocate 35 de minute la 20 de intrebari .. =n ca pt. fiecare intrebare timpul ideal de rezolvare ar fi 1n 45nn (un minut si 45 se sec). Cam putin .. nu credeti ? Daca mai vrei sa citesti intrebare inca o data .. cam depasesti timpul ...

adi_avo

Post by adi_avo » 22 Apr 2005, 17:56

Nu este adevarat...se poate da sinteza lejer cu tot pe masa....ex: da o comparatie , o analiza a 2 institutii..etc si daca te mai si uiti in carte nu ai timp sa termini(doar nu analizezi cand pe una cand pe alta:)

Blusie

Post by Blusie » 22 Apr 2005, 20:32

Dl. Selegean a motivat alegerea testelor de tip LSAT dand exemplul american de admitere la facultate.

Bun, bun, preluam noi modelul american de admitere la Facultatea de Drept, dar pe cand preluam si modul de a face facultatea de drept in stil american :?: :!:

Lelloo

Post by Lelloo » 22 Apr 2005, 21:37

Blusie wrote:Dl. Selegean a motivat alegerea testelor de tip LSAT dand exemplul american de admitere la facultate.

Bun, bun, preluam noi modelul american de admitere la Facultatea de Drept, dar pe cand preluam si modul de a face facultatea de drept in stil american :?: :!:
:arrow: punct ochit, punct lovit, Blusie! :roll:

krisstina

Post by krisstina » 23 Apr 2005, 05:00

Gavril wrote:am vrut sa vad si eu cum e .. Am inceput sa citesc intrebarile, am dat rapunsuri ...
Si eu m-am distrat cu testele, dar are cineva o interpretare a rezultatelor?

krisstina

Post by krisstina » 23 Apr 2005, 05:03

Gavril wrote:am vrut sa vad si eu cum e .. Am inceput sa citesc intrebarile, am dat rapunsuri ...
Si eu m-am distrat cu testele, dar are cineva o interpretare a rezultatelor?

catalutza

Post by catalutza » 23 Apr 2005, 10:39

PT KRISSTINA: pe www.lsat.org este testul pe l-au tradus si l-au postat pe site-ul INM. la sfarsit o sa gasesti puctajul.

inca ceva tot pe www.lsat.org o sa gasesti si un model de test explicat....daca stii putina engleza o sa iti prinda bine explicatiile punctate pt fiecare raspuns posibil.

Post Reply