textele de lege inserate aici .... desi reale.... nu sunt nici cunoscute, nici apreciate, nici aplicate de catre cei mai multi administratori de server
de ce? - simplu! au prea multa treaba in incercarea lor de a apara compania de spam-uri, virusi, etc, ca sa le mai pese de anumite drepturi ale bietilor utilizatori
dar daca: serverul companiei e "pastorit" de catre o alta companie, iar in contractul dintre parti sunt inserate doua clauze prin care: 1)compania beneficiara a serviciului (proprietara serverului) imputerniceste pe compania prestatoare (administrator al serverului) sa opreasca/ modifice/ stearga/ ...orice mail crede ca ar putea pune in pericol integritatea fizica a retelei/ informatiile comerciale care nu sunt publice/ etc si 2)compania prestatoare este tinuta sa nu divulge absolut nici o informatie provenita din corespondenta de pe acest server (un soi de clauza de confidentialitate prezenta si in fisa postului oricarui angajat al prestatorului)
in acest caz mai subzita vreo infractiune?
concret:
1)nu cred ca astfel de clauze exista in contractul cu administratorul retelei
2)mail-urile mi-au fost interceptate si mi s-a indicat limpede sa incetez a trimite mail-uri care nu au legatura cu sarcinile de servici -era vorba despre mail-uri "fun" inclusiv unele cu continut explicit sexy;
ce conteaza ca astfel de mail-uri informale ma ajuta sa pastrez anumite relatii ce-mi folosesc in domeniu sau ca ma ajuta sa - mi imbunatatesc caliatea vietii prin ras
3)lunar sunt monitorizate site-urile vizitate si se trimite un raport
desi nu afecteaza in nici un fel nota de plata a companiei sunt un instrument bun de transmitere de date tendentioase, barfe, etc la un nivel inalt in functie de interesele celui care avizeaza plata facturilor catre acest prestator
4)nu am fost informat in nici un fel despre caracterul datelor sau regulile ce trebuiesc respectate atunci cand folosesc mail-ul sau internetul puse la dispozitie
5)dupa baietii administratori, in afara de situl BNR-ului nimeni nu are ce cauta pe alte adrese...
6)drepturile titularului dreptului de proprietate asupra retelei si adreselor de mail nu este total, fiind o chestiune diferita de drepturile utilizatorului respectivei adrese , drepturi care desi exista sunt in permanenta nesocotite, incalcate
7)pe de o parte imi tinem viziunea asupra acestei chestiuni si mai ales rapoartele tendentioase la adresa mea intocmite in baza datelor astfel optinute in vederea unei aparari pe dreptul muncii subsecvente concediere mele, concediere care e tot mai aproape si se datoreaza, in principal, faptului ca nu semnez "ca primarul" actele ce mi se pun sub nas

persoana care a semnat un contract cu administratorul de retea, fara clauze de tipul celor de mai sus, raspunde, in opinia mea, pentru orice efect negativ asupra companiei sau a oricarui angajat, inclusiv material
9)evident, si acest mail imi este monitorizat........
am dreptate?