carte drept penal

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
catalutza

Post by catalutza » 25 Feb 2005, 17:41

din proprie experienta.... :( chiar trebuie sa scrii tot, fara sa exagerez chiar in ordinea din cartea lui Mitrache.
Si faza cu Boroi si cartea lui...sfat: fac un master la UB si la penal il am pe Mitrache iar cand o tipa l-a amintit pe Boroi nu vreti sa stiti ce fata a facut(Mitrache adica)... :-x .iar noi : :))

cumintzica

Post by cumintzica » 25 Feb 2005, 23:37

Cartea lun Mitrache nu e completa...sunt si altele mai bune....chiar este o prof la Univ Al I Cuza din Iasi care are o carte ff buna, mitrache nici nu-i ajunge la nas! nici Boroi nu e perfect, are puncte bune si slabe. materia e la fel, important este asa cum spunea attorney, sa atingi toate punctele din barem. permite-mi sa ma indoiesc de faptul ca trebuie sa le insiri pe toate intr-o anumita ordine!

krisstina

Post by krisstina » 26 Feb 2005, 05:24

Pot afla care este acest barem?

cumintzica

Post by cumintzica » 26 Feb 2005, 08:30

Da....dupa examen :)
asa ca tre sa scrii tot ce stii despre subiect, si ceva in plus!

Blusie

Post by Blusie » 26 Feb 2005, 14:52

Cumintzica,

O fi cartea profei de la Cuza (adica Michinici) buna, dar ce folos daca nu se zbate sa o actualizeze si chiar sa o adapteze Noului Cod Penal :?:

cumintzica

Post by cumintzica » 26 Feb 2005, 15:41

Da, Blusie, asa este. dar nici cartea lui Mitrache nu e dupa noul cod. probabil ca in cursul acestui an vor mai aparea si altele dupa noul cod, dar deocamdata este doar a lui Boroi - cel putin, din cite stiu eu.

SORINUTA

carte drept penal

Post by SORINUTA » 28 Feb 2005, 10:59

catalutza wrote:din proprie experienta.... :( chiar trebuie sa scrii tot, fara sa exagerez chiar in ordinea din cartea lui Mitrache.
Si faza cu Boroi si cartea lui...sfat: fac un master la UB si la penal il am pe Mitrache iar cand o tipa l-a amintit pe Boroi nu vreti sa stiti ce fata a facut(Mitrache adica)... :-x .iar noi : :))

Ok, se corecteaza dupa ordinea lui Mitrache, dar daca nu a aparut carte dupa noul cod dar daca Mitrache nu a scos carte ci numai Boroi, de unde invatam? Dupa Mitrache se corecteaza si partea generala si partea speciala?

catalutza

Post by catalutza » 03 Mar 2005, 14:22

da si partea generala si partea speciala. are un curs selectiv pt licenta in colaborare cu C.Bulai si A. Filipescu.
De scos carte dupa noul cod penal or sa scoata (nu stiu cat de devreme). Ne-a zis Cioclei la un curs ca el a primit sa comenteze infr de terorism.o sa fie sub forma de cod comentat si adnotat...Sincer sunt cam debusolata dar sper sa nu intre codul nou in vigoare :grin:

april

Post by april » 08 Mar 2005, 14:34

am inceput penalul, partea generala, si dupa 2 ani de cand nu am mai citit din cartea asta a celor 2 Mitrache, mi se pare ingrozitor de prost facuta. si cand am invatat dupa ea in anul 2 imi parea cam ...eliptica, dar acum trecerea de la civil/proc. civila cu stitul lui Boroi, Deak & co. super elaborat la acest penal mi se pare un chin...aproape ca nu explica nimic :-x nu accentueaza punctele importante...ce sa mai, mi se pare varza rau cartea asta, scuzati limbajul :P

stiti cumva daca a aparut si vreo editie mai noua? eu am una din 2002

catalutza

Post by catalutza » 09 Mar 2005, 10:47

a aparut una mai noua cred ca in 2003.

april

Post by april » 09 Mar 2005, 14:52

thanks catalutza!
stii cumva daca editia noua are modificari semnificative, adica merita sa mi-o procur?

catalutza

Post by catalutza » 09 Mar 2005, 20:40

nu e foarte modificata. sincer eu am invatat dupa editia din 2002 si cu modificarile (extradare, gratiere etc) dupa cod sau legi. Asta pentru partea generala.Partea speciala cred ca exista o editie chiar din 2004.daca vrei si esti din bucuresti poti sa ti-le dau eu sa le xeroxezi (dar in varianta xeroxata din nefericire pentru partea speciala).Lasa-mi un mesaj pe forum sau la email catalutza20002001@yahoo.com

april

Post by april » 10 Mar 2005, 15:44

deci la partea generala o sa invat de pe ce am deja. la partea speciala am numai Cursul selectiv pentru licenta al lui Filipas, Bulai si Mitrache pentru ca doar asta ni s-a cerut in anul trei. presupun ca pt INM mi-ar trebui altceva, nu?
multumesc mult pt oferta, Cata, chiar as vrea partea speciala. dar crezi ca mai iese ceva la al doilea xerox? :) in fine, o sa vedem
da-mi mail sa stabilim unde/cand ne intalnim.
dalissime@gmail.com

catalutza

Post by catalutza » 11 Mar 2005, 16:24

eu am invatat dupa ea pentru magistratura anul trecut si mi-a fost de ajuns.am luat o nota peste 8 destul de buna.iese la al doilea xerox fara probleme ca am mai incercat.email meu: catalutza20002001@yahoo.com

catalutza

Post by catalutza » 11 Mar 2005, 16:24

eu am invatat dupa ea pentru magistratura anul trecut si mi-a fost de ajuns.am luat o nota peste 8 destul de buna.iese la al doilea xerox fara probleme ca am mai incercat.email meu: catalutza20002001@yahoo.com

Post Reply