Cuantumul pensiei de intretinere

Familiei
Post Reply
kazzy_land

Cuantumul pensiei de intretinere

Post by kazzy_land » 24 Apr 2011, 20:53

salut!!am si eu un copil de 9 luni si am o problema cu fosta...copilul este la ea si nu ma lasa sal vad sau sal scot in oras!intrebarea mea este ca daca o dau in judecata si nu am carte de munca ma pune sa platesc pensia alimentara??si daca da cat trebuie platit???

angel

Re: salut

Post by angel » 29 Apr 2011, 18:02

deci, sa inteleg ca nu a fost incredintat minorul niciunuia dintre parinti de catre instanta?

pensia de intretinere se plateste in cunatum de 1/4 din salariu si daca nu aveti un venit oficial, se palteste la salariul minim pe economie aceeasi cota de 1/4, pt un copil, daca sunt mai mult atunci s emodifica procentul.

florinmantescu

Re: Cuantumul pensiei de intretinere

Post by florinmantescu » 08 Jun 2011, 09:02

Buna ziua,

Acest 1/4 din salariu (sau din venitul minim pe economie) este indiferent de proprietatile pe care le detine parintele ? Daca parintele are o casa de 100 000 Euro pe numele sau, tot 1/4 din salariu sau din venitul minim plateste ?

Multumesc
Florin

angel

Re: Cuantumul pensiei de intretinere

Post by angel » 14 Jun 2011, 10:15

cotitatea n-are nimic a face cu proprietatile parintelui, ca doar nu-i succesiune.e pensie de intretinere.se calculeaza la venit.proprietatile pot fi aducatoare de venituri,daca sunt inchiriate..e.tc...daca pot fi probate veniturie obtinute din inchirierea acestora, se poate cere plata pensiei de intretienre raportate si aceste venituri.

Post Reply