vin si eu cu o problema,la care va solicit ajutorul

-cetateni romani,incheie casatoria in Italia in 2006;
- domiciliul comun in Italia

- casatoria se transcrie in Romania in 2008;
-cerere divort in 2007 in Romania la domiciliul reclamantei;
-jud. de la domiciliul reclamantei admite exceptia necomptentei generale, intrucat ambii au resedinta in Italia unde si locuiesc efectiv.
-tribunalul mentine hot. jud....deci, defintiva si irevocabila.
Bun, eu vin si zic ,caci jud. de la ultimul domiciliu din Romania a reclamantei, a gresit...deopotriva si Tribunalul.
In speta fiind aplicabil dreptul roman, intrucat ambii sunt cetateni romani,fiind incidente dispozitiile art. 3 alin. 1, lit. b din capitolul II, sectiunea I din Regulamentul 2201/2003-deci, este competenta instanta din statul de cetatenie a celor doi soti, deci...instanta romana.
Deci,Art.3 mai sus invocat nu se refera nicidecum la o competenta exclusiva a instantelor prevazute la litera a),asa cum gresit se interpreteaza de catre unele instante,ci este,dimpotriva, o competenta alternativa,care rezulta din interpretarea logica a dispozitiei legale. Daca ar fi o competenta exclusiva nu am mai avea lit.a si lit.b....ar fi fost doar a-ul.
Insa,nu exista o practica unitara in materie...zic si eu...
La prima vedere, competenta in desfacerea casatoriei ar avea-o Italia,tinand cont de ultimul domiciliu al sotilor...
de acest lucru fug cat pot, intrucat numai cand ma gandesc,la procedurile lor, ma apuca groaza...numai separatzione dureaza 2 ani...si apoi, nici nu-i pot rezolva problema clientei.
intrebarea mea intrebatoare ar fi:in baza carui temei legal, as putea sa investesc instanta Jud. Sector 1, Bucuresti(stiu mai am si pretentii

multam mult anticipat