Problema "ridicata la fileu" este interesanta . Mult mai interesant mi se pare faptul ca nu a venit mai nimeni cu un raspuns clar...Chiar mai mult , persoane care au facut sau fac acum dreptul - banuiesc ca pe acest site nu intra ingineri constructori sau profesori de fizica

- nu pot da un raspuns...In cazul lor se pune intrebarea : Pai de ce te-ai dus la drept?
pentru ca a discuta la modul ipotetic e una...a actiona e alta...
Cred ca dreptul AR TREBUI sa ii atraga pe cei care simt ca au chemarea spre o profesie inchinata adevarului si dreptaii-asemenea preotilor care trebuie sa aiba acea "chemare" spre a primi harul...Consider ca cei care opteaza pentru drept AR TREBUI sa corespunda din punct de vedere moral caracteristicilor domeniului...CAM asa stau lucrurirle ipotetic...
Din pacate , :( , practica deroga de la aceste standarde...
1.Foarte multi fac dreptul pentru ca "e la moda"... si am fi ipocriti sa nu recunoastem aceasta realitate sociala...Acum facultatile sunt multe...isi permite oricine sa faca aceasta facultate...Pe langa un BMW luat de tatutun...sunt destui care considere ca agati mai bine fetele daca le zici ca esti la drept si vei fi un avocat de succes cu birou in cea mai inalta cladire din Bucuresti...
2.Unii dau pentru ca trebuie sa urmeze traditia familiei...vad la parinti...au mediul prielnic ( gen clientela , cabinet etc.)
3.Altii dau pentru ca au vazut in filmele americane cat e de bine sa fii avocat , sa vorbesti teatral ore in sir...

Surpriza intervine dupa , cand constata ca sistemul nostrui de drept e unul riguros...
4.Altii dau de saracie ...si nu glumesc deloc...
Avantajele : depind de cum o faci...Indiferent ca e de stat sau nu , ca e la Bucuresti sau targoviste...totul tine de student...
As putea mentiona : sansa unei pozitii in societate , o profesie pe care sa o faci cu drag , avantaje de ordin financiar , posibilitatea de a te lauda

, un c.v. bun....
Dezavantaje : "inflatia" de absolventi , munca asidua , lipsa locurilor de munca , salarii mici - ca juristi , uitatul peste gard , unde vecinul-colegul tau avocat se descuraca mai bine ca tine ...
Oricum , daca o faci serios , facultatea de drept poate fi privita si pur si simplu ca o "experinta placuta si utila in viata"....
Cu respect.