suspendare permis pt depasire linie continua si neoprire

Discutii privind procedura civila
angel

Re: suspendare permis pt depasire linie continua si neoprire

Post by angel » 24 Mar 2010, 21:07

DevilMean wrote:Probabil le e frica, ca fuge cu permis cu tot. :mrgreen:
:crizaderas: :crizaderas:

mda...se muta pe Marte, si-si iau si permisul auto :grin:

DevilMean

Post by DevilMean » 24 Mar 2010, 21:31

Nici eu nu am auzit de treaba asta, sa se deplaseze organul la domiciliu.
Poate e vreo chestie mai noua, sa nu mai taie astia frunze la caini in birou.

angel

Post by angel » 24 Mar 2010, 23:25

DevilMean wrote:Nici eu nu am auzit de treaba asta, sa se deplaseze organul la domiciliu.
Poate e vreo chestie mai noua, sa nu mai taie astia frunze la caini in birou.
:roll: :roll: poate ne zice autoarea topicului in ce oras a azuit ca s eintmpla asta...ca eu nu pot crede asa ceva...sunt toma necredinciosu' :mrgreen:

mona33

Post by mona33 » 28 Mar 2010, 19:21

S-a intamplat in jud.GALATI......intre timp am primit in cutia postala un aviz pentru o recomandata,sigur e amenda.
In cazul in care o platesc in cele 48 ore de la primire,respectiv la jumatate din minimul amenzii,in cazul in care mi se admite contestatia impotriva p/v,pot recupera suma platita ca amenda?
Mai restituie cei de la financiar suma,sau macar sa o considere ca plati anticipate pentru viitoarele impozite?

angel

Post by angel » 28 Mar 2010, 19:27

mona33 wrote:S-a intamplat in jud.GALATI......intre timp am primit in cutia postala un aviz pentru o recomandata,sigur e amenda.
In cazul in care o platesc in cele 48 ore de la primire,respectiv la jumatate din minimul amenzii,in cazul in care mi se admite contestatia impotriva p/v,pot recupera suma platita ca amenda?
Mai restituie cei de la financiar suma,sau macar sa o considere ca plati anticipate pentru viitoarele impozite?

Dom'le da-si merita banii publici agentii din Galati :fluierat: :fluierat: au exces de zel.

bun, da. banii pot fi restituiti.
platiti acum 1/2 din amenda,cu toate caci unii colegi ma vor "ataca"intrucat vor sustine ca plata amezii echivaleaza cu recunoasterea faptei...eu zic ca nu-i asa...si ca masura suplimentara, platiti jum. din aceasta, nu sunteti obligata sa faceti discutie in fata onoratei cu privire la plata acesteia :| , iar daca se intampla sa nu vi se anuleze pv-ul, macar numai paltiti amenda intreaga...eu asa am procedat mai tot timpul in astfel de spete si mi-a iesit...

succes!

DevilMean

Post by DevilMean » 29 Mar 2010, 23:43

Eu nu te contrazic angel, doar prin plata amenzii, faci oarecum dovada de buna credinta.
Nu inseamna totusi ca a recunocut fapta.

angel

Post by angel » 30 Mar 2010, 11:17

DevilMean wrote:Eu nu te contrazic angel, doar prin plata amenzii, faci oarecum dovada de buna credinta.
Nu inseamna totusi ca a recunocut fapta.
Exact asta zic si eu,doar ca unii colegi ma contrazic asiduu cu privire la acest aspect, si sustin una si buna cum ca plata amenzii echivaleaza cu recunoasterea faptei :mrgreen:
Ori,Onorata nu face discutii cu privire la plata/ neplata amenzii,plata acesteai in 48 de ore este de fapt o "garantie"a faptului caci contraveninentul nu va plati amenda intreaga,daca nu este anultat pv-ul.
si daca eu consiliez contravenientul in sensul acesta, nu pun nici un afis la usa instantei :grin:, si niic partea adversa nu face cercetari si nua duce probe in acest sens , lor este destul de dficil sa aduce probele care se afla la ei,da rpe cele care ar trebui sa faca cercetare sa si le procure?! :crizaderas:

mona33

Post by mona33 » 16 Apr 2010, 13:09

Au trecut 30 zile de la incheierea p/v,au fost 2 avizari in cutia postala pentru a ridica p/v.Am verificat la financiar amenda nu a aparut.Nici nu a venit nimeni sa imi ceara permisul(este expirat de 1 an si nu aveau ce sa ceara presupun).Sa vedem ce mai urmeaza,pana acum liniste.Daca nu se intampla nimic 2 luni ,fac fisa medicala si scot un nou permis.

angel

Post by angel » 16 Apr 2010, 16:06

mona33 wrote:Au trecut 30 zile de la incheierea p/v,au fost 2 avizari in cutia postala pentru a ridica p/v.Am verificat la financiar amenda nu a aparut.Nici nu a venit nimeni sa imi ceara permisul(este expirat de 1 an si nu aveau ce sa ceara presupun).Sa vedem ce mai urmeaza,pana acum liniste.Daca nu se intampla nimic 2 luni ,fac fisa medicala si scot un nou permis.
Mona33: permisul se poate suspenda direct din sistem, nu-i musai sa-l aiba fizic,ca sa fie suspendat dreptul de a conduce.Vezi cumf aci sa nu conduci in perioad ain care ai suspendat acest drept, ca-i infractiune dupa aceea si nu mai este contraventie...deci, te mai pricopsesti si cu un dosar penal,D-ne fereste!

mona33

Post by mona33 » 16 Apr 2010, 19:21

angel wrote:
mona33 wrote:Au trecut 30 zile de la incheierea p/v,au fost 2 avizari in cutia postala pentru a ridica p/v.Am verificat la financiar amenda nu a aparut.Nici nu a venit nimeni sa imi ceara permisul(este expirat de 1 an si nu aveau ce sa ceara presupun).Sa vedem ce mai urmeaza,pana acum liniste.Daca nu se intampla nimic 2 luni ,fac fisa medicala si scot un nou permis.
Mona33: permisul se poate suspenda direct din sistem, nu-i musai sa-l aiba fizic,ca sa fie suspendat dreptul de a conduce.Vezi cumf aci sa nu conduci in perioad ain care ai suspendat acest drept, ca-i infractiune dupa aceea si nu mai este contraventie...deci, te mai pricopsesti si cu un dosar penal,D-ne fereste!
Suspendarea dreptului de a conduce trebuie comunicat persoanei careia i se suspenda acest drept,iar aducerea la cunostinta a suspendarii nu s-a realizat.Astfel, din momentul aducerii la cunostinta contravenientului prin semnarea unui inscris in acest sens la rutiera,de atunci curge pedeapsa efectiva a suspendarii,gresesc cumva?

mona33

Post by mona33 » 26 Apr 2010, 16:59

Am reusit prin o relatie sa se uite in calculator la rutiera.
Rezultatul:"permisul si dreptul de a conduce, sunt suspendate, incepand cu data de 3 aprilie,si trebuie predat permisul,si sa nu mai conduc ca e infractiune"
Pana acum liniste si pace,nu a venit nici o scrisoare in cutia postala de la Rutiera,pentru a preda carnetul,si nici nu a venit nici un agent de la Rutiera sa il ceara,nu stiu ce sa fac ,daca sa mai conduc sau nu?
Dovada comunicarii suspendarii dreptului de a conduce nu exista si totusi daca sunt oprita in trafic pentru o eventuala contraventie si verifica la rutiera permisul,ce surprize pot avea?

mona33

Post by mona33 » 27 Apr 2010, 13:08

Astazi a venit in cutia postala de la fostul domiciliu un plic.(schimbarea cartii de identitate si a adresei au fost anul trecut,inainte de intocmirea p/v).Am fost sunat de persoanele care locuiesc acolo si le-am zis sa il deschida.Este instiintarea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce,incepand de la inceputul lunii,fara a se cere predarea carnetului.
Situatia e confuza si nu stiu ce sa fac,sa mai conduc sau nu,efectiv comunicarea suspendarii a fost trimisa la fosta adresa(e aceeasi de pe permisul de conducere),dar alta decat cea de domiciliu(C.I.) si cea mentionata in p/v?

DevilMean

Post by DevilMean » 27 Apr 2010, 14:49

Politistii de la Rutiera s-au folosit de adresa din permis, chiar daca cartea de identitate ai schimbat-o anul trecut, trebuia sa innoiesti si permisul.
Asta presupun eu.
Faptul ca instiintarea a fost facuta la vechea adresa, nu te scuteste de nimic, mai ales ca ai vorbit si cu actualii proprietari de la ultimul domiciliu.
Ai luat la cunostinta si esti apta de infractiune daca esti prinsa in trafic.

angel

Post by angel » 27 Apr 2010, 14:56

era obligatia DVs sa va preschimbati permisul atunci cand v-ati schimbat si domiciliul...parerea mea este sa nu mai circulati in atare conditii ca va treziti si cu vreun dosar penal...asteptati sa treaca perioada si gata...mai bine sa ramaneti pieton pentur timp, decat sa aveti un dosar penal pentru conducere fara permis=suspendat dr. de exercitare.

Post Reply