Societatea straina X, incheie un contract de antrepriza cu societatea Y din Romania.Beneficiarul contractului adica al serviciilor fiind societatea Y, serviciile se efectueaza in Romania, contractul (notarial) fiind incheiat de asemenea in Romania.
Clauze:
a) Partile convin ca in caz de litigiu, instanta competenta este cea de la sediul societatii X, adica istanta din strainatate.
b) Societatea Y , avand doi fidejusori pt. garantarea platii, ei promit constituirea unui dr. de ipoteca conventionala. Promisiune - facuta prin declaratie notariala, odata cu incheierea contractului (tot la noi).
Y nu si-a platit datoria la scadenta.
X doreste sa se judece in Romania.
Intrtebari, in speta am compet. terit. in Romania ?
1. la somatia de plata in temeiul O.G. 119/2007 ?
2. Sau, la un proces clasic, avand ca obiect - pretentii ?
Competenta teritoriala.
Re: Competenta teritoriala.
Se poate incerca.
Daca societatea Y nu invoca exceptia necompetentei teritoriale la primul termen, atunci se poate retine acordul acesteia de a modifica acea clauza contractuala si acceptul tacit de a se judeca litigiul in Romania.

Daca societatea Y nu invoca exceptia necompetentei teritoriale la primul termen, atunci se poate retine acordul acesteia de a modifica acea clauza contractuala si acceptul tacit de a se judeca litigiul in Romania.

i am back !!!
vulpe...de ce ti-ai pus avatarul ala? vrei sa ma mananci ?

vulpe...de ce ti-ai pus avatarul ala? vrei sa ma mananci ?

Ahh..ce-mi plac "derapejele"...zau asa!
Lasa bobocel..ca ai revenit e bine, da' ceva legat de topic ai? Fiindca si pe mine ma interesa un pdv legat de subiectul Melindei!
Cu ..vulpe poti vb pe mp..despre ..mancatorii sau..altele!

Lasa bobocel..ca ai revenit e bine, da' ceva legat de topic ai? Fiindca si pe mine ma interesa un pdv legat de subiectul Melindei!
Cu ..vulpe poti vb pe mp..despre ..mancatorii sau..altele!