HARTUIRE???

Familiei
Post Reply
malvina

HARTUIRE???

Post by malvina » 25 Oct 2009, 06:03

Cu stupoare am asistat la o scena parca desprinsa din filme de groaza.Prietena mea in virsta de 50 de ani are un fiu de 30 de ani care ii face zilele chinuite si amare.Anii tineretei si ia sacrificat pt el.Dupa ani de chin el a plecat sa locuiasca la socri care nu l-au acceptat niciodata din cauza coportamentului violent.L-au primit totusi in casa pt ca si fiica este la fel si se potrivesc ca o manusa.Aseara prietena mea a insistat sa vina sa-si ia hainele de la ea.Cind a ajuns a facut scandal in fata blocului. Degeaba a incercat ea sa poarte un dialog normal cu el si cu concubina lui, ca a fost un esec total.A mers in urma lor sperind ca totusi o vor asculta, dar a gresit pt ca a injurat-o, a jicnit-o, tipa la ea ca un dezechilibrat psihic. Nu pot crede ca sint fii care nu-si respecta mama. Ce m-a frapat cel mai tare a fost atitudinea politistului la care a apelat, culmea, concubina fiului sau. Desi mama nu ia jicnit a fost acuzata de hartuire si politistul i-a spus ca nu tb sa mearga pe acelasi trotuar cu ei.
Este posibil asa ceva? nu ia gresit cu nimic, poate pt ca l-a tinut,ingrijit, hranit fara nici o contributie din parte lui.El isi aducea contributia la salile de jocuri mecanice, in baruri, hoteluri...
Nu stiu ce sfat sa-i dau...nu ar fi mai bine sa obtina interdictie de apropiere?? Care sint pasii de urmat??
Va rog sa ma ajutati pt ca este grav bolnava si nu as vrea sa i se traga sfirsitul de aici.
Am uitat sa va spun ca atit fiul cit si concubina au amenintat-o cu moartea.
Va multumesc. :-(

malvina

Post by malvina » 29 Oct 2009, 18:27

Cind am intrat pe acest site m-am bucurat f tare, am crezut ca din atitea persoane luminate se va gasi cineva sa-mi raspunda.Sa inteleg ca e un subiect atit de neinteresant incit nu a meritat atentia dv.? :-?

seiza

Post by seiza » 29 Oct 2009, 20:03

Malvina, imi pare rau de ceea ce i s-a intamplat prietenei tale. Din pacate, politia nu intervine in problemele, scandalurile de familie decat la plangerea prealabila a persoanei vatamate si de cele mai multe ori se termina cu o amenda pt tulburarea linistii publice. (sau dupa caz, la insistentele vecinilor, cand iarasi, tot scandalul se termina cu o amenda zdravana)
Din pacate, interdictie nu poate obtine. Pentru a se intampla asta e nevoie de mai mult decat o cearta banala pe strada.

"Art. 1181. - Interdictia de a reveni în locuinta familiei pe o perioada determinata

Când persoana condamnata la pedeapsa închisorii de cel putin un an pentru loviri sau orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice si psihice, savârsite asupra membrilor familiei, daca instanta constata ca prezenta acesteia în locuinta familiei constituie un pericol grav pentru ceilalti membri ai familiei, poate lua fata de aceasta persoana masura interzicerii de a reveni în locuinta familiei, la cererea partii vatamate. Aceasta masura poate fi luata pe o durata de pâna la 2 ani."

Poate colegii vor avea mai multe solutii, raspunsuri, care sa iti fie de ajutor.[/b]

malvina

Post by malvina » 30 Oct 2009, 16:04

Seiza iti multumesc f mult pt raspuns. :floare: :kiss: Am trimis mesaj privat unui membru al acestui site care este avocat dar nu am primit nici un raspuns, probabil din lipsa de timp.

johei

Post by johei » 31 Oct 2009, 01:15

Probabil politistul a vazut cam multe filme americane cu hartuire... de a spus asa ceva...

malvina

Post by malvina » 31 Oct 2009, 15:37

:-D Ai dreptate... :grin: politistii sint oameni nn competentinn :-x

criss

Post by criss » 04 Nov 2009, 21:27

Apartamentul unde locuieste mama, a cui proprietate este? Daca este numai a ei atunci e OK, pt ca-l poate dezmosteni. Daca are si fiul parti in proprietate, atunci e mai complicata treaba. Oricum partea cu hartuirea nu e neaparat gresita, pt ca noi nu stim decat varianta ta, nu si a fiului. Sorry.

malvina

Post by malvina » 07 Nov 2009, 12:11

Criss, gars. este numai a mamei, el nu o ajuta cu nimic, doar stiind-o bolnava abia asteapta ca ea sa moara ca sa-i ramina casa . Ea ia tinut suficient pe el cu sotia si fetita dar acum nu mai poate. Ea le gatea , le spala iar cind luau banii stateau la hotel si mincau la restaurant ca apoi o luna sa traiasca din pensia ei.Mereu i-am spus sa aiba grija si de ea ca nimeni n-o va ajuta, dar ea ca o mama buna ce este...a ignorat sfatul meu. Cu toate ca a jicnit-o acum iarasi ia ajutat sa-si plateasca banca, a imprumutat citeva mil. sa le plateasca datoriile ca banca ii executa pt neplata ratelor.A aminat operatia care tb facuta de mult timp si ia ajutat pe ei.
Iti multumesc Criss pt raspuns .

criss

Post by criss » 10 Nov 2009, 22:39

Prietena ta poate sa vanda garsoniera cu renta viagera, iar banii pe care ii ia poate sa-i foloseasca pt. operatie, iar de restu sa-si traiasca viata, daca zici ca are un astfel de fiu.

malvina

Post by malvina » 11 Nov 2009, 00:37

Criss, adica sa vinda gars.cu drept de habitatie pe tot restul vietii?
Acelasi sfat i l-am dat si eu, dar vezi tu,acum e criza si cine s-ar incumeta sa faca asa ceva? :-?

criss

Post by criss » 11 Nov 2009, 14:12

Tocmai pt ca e criza si nu sunt bani ar putea sa vanda asa.

malvina

Post by malvina » 11 Nov 2009, 16:19

Am inteles,sper sa-si rezolve problema ca merita si ea o viata mai buna. :razz:

Post Reply