CAS Cluj invinsa! Interesant de stiut

Vesti de interes.
angel

Post by angel » 20 Jul 2009, 23:41

multumesc :grin:

acum ca am stabilit lista,asteptam si doritorii :grin:

"oare intra in categoria asta si amenzile la circulatie? "

:grin: cu siguranta. tot. :grin: , ca doar platesc bunii contribuabili, cei cu spirit civic mai bun decat al nostru :grin:

agenda

Post by agenda » 20 Jul 2009, 23:41

Johei wrote:angel...
iti ofer locul doi pe lista... :razz:
eu ma multumesc si cu locul trei! :|

Agendo, ce ai tu cu avatarul meu?
Stii ce reprezinta? :?:
me? eu nu am absolut nimic cu avatarul tau...

cred ca reprezinta pace ...fericire si implinire ... :grin:

dar nu inteleg de ce al meu te sperie...uite ce zambet dragalas are...cu toti dinti...(va ramane cu toti dinti...right? :lol: )

angel si tu renunti la onoare?...coooooooool :mrgreen:

angel

Post by angel » 20 Jul 2009, 23:46

Din punctul acesta de vedere, cu cea mai mare placere :-D :-D :-D

johei

Post by johei » 20 Jul 2009, 23:48

da... spiritul civic!

si onoarea de a platii impozite!

angel

Post by angel » 21 Jul 2009, 14:54

Johei wrote:da... spiritul civic!

Da. Le-am pierdut :grin: ... sper ca mai mult decat temporar :grin:

agenda

Post by agenda » 21 Jul 2009, 19:43

angel wrote:
Johei wrote:da... spiritul civic!

Da. Le-am pierdut :grin: ... sper ca mai mult decat temporar :grin:
eu cred ca donatia asta dovedeste tocmai ca ai spirit civic :mrgreen:

angel

Post by angel » 21 Jul 2009, 20:21

:-D :-D :-D :-D :-D

:floare:

corect! ca de obicei, faci numai remarci corecte!

agenda

Post by agenda » 21 Jul 2009, 20:45

:arrow: :floare:

angel

Post by angel » 21 Jul 2009, 20:51

:roll: :roll: si...nu se inscrie nimeni? ca noi am facut lista.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 22 Jul 2009, 12:55

Sa revenim...

Am fost la CAS sa-mi scot o adeverinta ca-s asigurata, necesara la Spitalul de recuperare pentru 10 zile de tratament.
Ca omul constiincios, merg la mine cu bani, sa-mi platesc "la zi" (ce-o fi insemnand...).
Imi ia banii si-mi zice sa merg la o alta camera dupa adeverinta. (acolo era coaaaada, asa ca am venit a doua zi).
Totodata, doamna de la ghiseul unde mi-a zis cat datorez imi spune sa -i aduc deciziile de impunere anuale incepand cu 2003. CE ???? Si sa vin cu ele repede, ca altfel imi curg penalitatile.
"Penalitati la ce?" - intreb eu ingenua (doar eram cu plata la zi). MI-a explicat ceva cu regularizari etc. din care nu am inteles nimic.
"Dar pe 2003 ar fi prescrisa orice datorie" - incerc eu... Zice: " Nu, ca aici figureaza in calculator"
Mi-am dat seama ca aceeasi discutie am avut-o si anul trecut (deci ii adusesem deciziile, dar i le-am inmanat doamnei). Asa ca a doua zi le-am depus, incepand cu 2004, prin registratura.

Deci urmeaza "regularizarile", cu penalitati...Din 2003 .
Cine e de vina la chestia asta? ( am uitat sa zic ca printre explicatii, doamna mi-a zis si ceva legat de finanta, ca nu le-au transmis mai demult nu stiu ce, ca in 2003 sau 2004 a fost an electoral si ei - de la CAS, banuiesc - au sperat sa se stearga din datorii (!?!) ....

Si atunci sa nu te judeci cu ei?
Sa platesti ca prostun ?

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 22 Jul 2009, 12:58

O colega si-a platit "la zi" , ca urma sa se opereze in strainatate, iar cand s-a intors pentru decontari la CAS, (cu celebrul formular) i s-a spus ca nu se poate, ca are o datorie de peste 10 mil. lei vechi - din penalitati.

luminutza

Post by luminutza » 23 Jul 2009, 12:27

liloo wrote:Si ce se intampla cu cei care nu-si permit sa-si faca asigurare privata?
Ii lasam sa moara?
Am constatat in ultimul timp ca toti cei care au de unde sa plateasca impozite si taxe fac tot ce pot sa nu plateasca.
Am vorbit odata cu cineva din Elvetia si spunea ca la ei este o datorie de onoare sa-ti platesti impozitele si taxele.
Ma gandesc daca cei care se sustrag au macar idee cat de grav este ceeea ce fac.
Stiti ca in tarile in care sunt foarte bine puse la punct sistemele private de asigurari de sanatate, atunci cand ai o problema grava de sanatate, care presupune tratamente costisitoare, ti se analizeaza la sange dosarul si daca nu ai o asigurare foarte serioasa n-ai nicio sansa sa primesti tratamentul necesar?
hello,
asta-mi aminteste de un orban ofuscat ca se dorea reducerea salariilor directorilor din domeniu. unul din cei vizati a zis ca directorii (bietii de ei!!)merita salariu la nivel european, asa ca sa fie echitate!!!! da nu zicea saracun nimic de performantele si rezultatele lor, daca sunt sau nu la nivel european, daca economia noastra functioneaza si permite ceva la nivel european. pana una alta in romania avem doar obligatii reale si drepturi pe hartie.
lucrez in sistemul sanitar si-ti dovedesc cu hartii ca daca mi-a iesit vreo buba in calcai vreodata, mie sau cuiva din familie, am mers la privat. si nu de fitze. dar oricum scot bani asa ca la privat macar am dreptul sa deschid gura si uneori sa stau mai mult decat ar vrea cutare medic! ti se pare normal sa fii programat pt o ecografie sau un RMN peste 4-6 luni?? s-or fi gandit ei ca vorbesti putin cu boala, ca e sange din sangele tau, si mai asteapta, cat vrea sistemul! sau bolnavii de cancer, diabet sa nu beneficieze de medicamente? care e , pana la urma, motivatia? nu vad eu bine? nu ma uit unde trebuie? asa ca ...sorry, chiar nu am chemare catre a fi un bun contribuabil! doar ca nu am cum sa ma eschivez. :(
cat despre onoare...zic si eu ca altii de pe forum "cine mai doreste, cine mai pofteste!" ca-s restanta din 2008 la impozitul casei!
hei rup, romani!
toate bune!

Post Reply