CAS Cluj invinsa! Interesant de stiut

Vesti de interes.
acid

CAS Cluj invinsa! Interesant de stiut

Post by acid » 01 Jul 2009, 14:18

Sunt nou pe aici, n-am prea stiut unde sa postez, dar m-am gandit ca poate sunt persoane interesate ca:

La Cluj, un avocat a castigat in premiera un litigiu cu CAS, vizand executarea silita a contributiilor datorate la FNUASS.

Exista o stire cu foto a minutei deciziei civile, in editia online Clujeanul. cautati doar CAS Cluj sau avocat Victor Rusa

liloo

Post by liloo » 01 Jul 2009, 15:01

Nu cred ca este o premiera.
Si ma gandesc ca daca nimeni nu mai vrea sa plateasca, de unde vor fi fonduri cand unii dintre noi vor avea nevoie???

observer

Post by observer » 01 Jul 2009, 15:22

Pai e simplu. Nu platesti nu beneficiezi. Iti faci asigurare privata.

liloo

Post by liloo » 01 Jul 2009, 15:35

Si ce se intampla cu cei care nu-si permit sa-si faca asigurare privata?
Ii lasam sa moara?
Am constatat in ultimul timp ca toti cei care au de unde sa plateasca impozite si taxe fac tot ce pot sa nu plateasca.
Am vorbit odata cu cineva din Elvetia si spunea ca la ei este o datorie de onoare sa-ti platesti impozitele si taxele.
Ma gandesc daca cei care se sustrag au macar idee cat de grav este ceeea ce fac.
Stiti ca in tarile in care sunt foarte bine puse la punct sistemele private de asigurari de sanatate, atunci cand ai o problema grava de sanatate, care presupune tratamente costisitoare, ti se analizeaza la sange dosarul si daca nu ai o asigurare foarte serioasa n-ai nicio sansa sa primesti tratamentul necesar?

jojo

Post by jojo » 20 Jul 2009, 19:39

Iarta-ma Liloo, cetateanul acela onorabil, elvetianul zic, ti-a povestit despre sistemul medical de acolo de la ei, despre relatia medic/pacient, salariul minim, conditii de spitalizare, numarul de autostrazi existente si altele asemenea? Sau despre modul in care functionarii publici trateaza cetatenii si administreaza banul public? Despre respectu fata de om, asa in general?
A, ar trebui sa intreb ce pot face eu pentru tara, nu? NU. Cel putin pana Ritzi cu Pitzi impreuna cu Nutzi gestioneaza impozitul platit de catre mine, ei, marturisesc ca ma sustrag cat ma ajuta mintea.
liloo wrote:Si ce se intampla cu cei care nu-si permit sa-si faca asigurare privata?
Ii lasam sa moara?
Medicii ii lasa sa moara, cei care au depus juramantul acela, nu noi. Si tu stii foarte bine despre ce vorbesc.

angel

Post by angel » 20 Jul 2009, 19:55

Achiesez si eu la ce-a zis JOJO :floare:

Sa nu confundam tarile! Cetateanul din tarile "civilizate" este tratat cu respect. Banul public este gestionat cu responsabilitate si respect fata de cetatean.

Exact de aceea nu decedeaza pensionari si nu numai, care au contribuit o viata la plata contributiilor sociale, fiind batjocoriti dintr-un spital in altul...decedand datorita neglijentei medicilor prin periplul sectiilor spitalelor.

sa fim seriosi! Chiar nu suporta comparatia cu Elvetia si cu nici o alta tara europeana!

Sa fim mandrii ca ne platim impozitele?! Sigur ca da. :grin:

johei

Post by johei » 20 Jul 2009, 22:09

liloo wrote:Am vorbit odata cu cineva din Elvetia si spunea ca la ei este o datorie de onoare sa-ti platesti impozitele si taxele.
Ma gandesc daca cei care se sustrag au macar idee cat de grav este ceeea ce fac.
Stiti ca in tarile in care sunt foarte bine puse la punct sistemele private de asigurari de sanatate, atunci cand ai o problema grava de sanatate, care presupune tratamente costisitoare, ti se analizeaza la sange dosarul si daca nu ai o asigurare foarte serioasa n-ai nicio sansa sa primesti tratamentul necesar?

Asta-i versiunea oficiala pentru straini... :grin:
(la fel ca si prietenia si ospitalitatea poprului elvetian :| )

Insa daca ai locui ceva mai mult acolo ai vedea ca si ei injura guvernul si autoritatile pentru impozite si taxe la fel ca toata lumea...
8) 8) 8)

agenda

Post by agenda » 20 Jul 2009, 22:43

yap...am citit bine..."este o onoare sa platesti taxe si impozite"
:-D :-D :-D

cine vrea ii acord gratuit onoare de a le plati si pe ale mele......

johei

Post by johei » 20 Jul 2009, 22:55

agenda wrote:yap...am citit bine..."este o onoare sa platesti taxe si impozite"

cine vrea ii acord gratuit onoare de a le plati si pe ale mele......
:-D :-D :-D :-D :-D :-D

amatori?

ca si io-s dispus sa cedez onoarea asta... :grin:

agenda

Post by agenda » 20 Jul 2009, 23:13

doar inca o mentiune...pentru cei interesati ...se va merge pe ordinea listei ...(EU FIIND PRIMA :lol: )

si...fara inghesuiala...am o presimtire ca in cazul asta oferta depaseste cererea :mrgreen:

johei

Post by johei » 20 Jul 2009, 23:15

acu si tu.. te iei dupa niste simple presimitiri... :-D

Oricum, nici nu-ti contestam locul nr 1! :aplauze: :aplauze: :aplauze:

angel

Post by angel » 20 Jul 2009, 23:27

ma inscriu si eu pe lista voastra. Sper ca sa mai prind un loc fruntas :-D :-D

agenda

Post by agenda » 20 Jul 2009, 23:28

:-D

ai dreptate....si sper tare mult ca se va adeveri a fi falsa aceasta presimtire a mea :lol:

stiu ca nu ai fi contestat ca sunt prima pe lista...(desi daca ma uit la avatarul tau nu vad de ce nu ai contesta :lol: )

johei

Post by johei » 20 Jul 2009, 23:34

angel...
iti ofer locul doi pe lista... :razz:
eu ma multumesc si cu locul trei! :|

Agendo, ce ai tu cu avatarul meu?
Stii ce reprezinta? :?:

johei

Post by johei » 20 Jul 2009, 23:37

oare intra in categoria asta si amenzile la circulatie? :?:

Nu stiu daca municipalitatea se bazeaza pe ele, dancel putin ale mele au deja o oarecare regularitate... :-x

Post Reply