casatorie si divort in Germania

Familiei
Post Reply
kinga

Post by kinga » 06 Jul 2009, 09:53

Demonica, legea notarilor publici prevede clar
daca notarul are dubii cu privire la.. poa sa solicite adeverinta

hai sa zicem ca la o persoana de 80, 90 de ani soliciti...

dar de aici pana a ajunge acolo sa decretezi, cum a facut Angel CA ESTE O CONDITIE PENTRU INCHEIEREA UNUI ACT AUTENTIC siccccc

e cale lunga

suntem jurisit totusi.. ce pisici...

sa si gandim putin...

ca doar nerespectarea acestei conditii ar atrage ca si sanctiune nulitatea absoluta..
daca ar fi asa, ar trebui totusi o dispozitie legala.. ( cum exista bunaoara in cazul certificatului de atestare fiscala)

dar noi avem doar un Decret cu persoanele fizice.. ala din 1954 si o prezumtie legala cu existenta discernamantului

nimic care sa conduca la ideea ca daca ai implinit varsta standard de pensioare nu ai discernamant.. sa fim seriosi

faptul ca unii notari din exces de zel ( pentru ca nu vor sa dea cu subsemnatul in cadrul unui proces) solicita aceasta adeverinta e un lucru..

dar sa nu ridicam asta la rang de prezumtie, lege sau ce o fi...

demonica

Post by demonica » 06 Jul 2009, 10:05

Faptul ca unii notari sunt mai catolici decat Papa !!! e problema lor. Eu doar am vrut sa detaliez ce am auzit din gura notarului, nefiind direct implicata.

johei

Post by johei » 06 Jul 2009, 10:14

sa fi seriosi...

o astfel de prezumtie nu poate exista!

kinga

Post by kinga » 06 Jul 2009, 10:16

esti sigura ca nu era legea 17/2000??? :lol: :lol:

legea 19 e cu sistemul public de pensii, chiar nu are nicio legatura,

dar in legea 17 este prevazuta posibilitatea pentru persoanele varstnice sa solicite asistenta gratuita la incheierea actelor notariale, iar cei de la primarie, la intocmirea dosarului solicita adeverinta de la IML..

angel

Post by angel » 06 Jul 2009, 17:54

[quote="kinga"]Demonica, legea notarilor publici prevede clar
daca notarul are dubii cu privire la.. poa sa solicite adeverinta

hai sa zicem ca la o persoana de 80, 90 de ani soliciti...

dar de aici pana a ajunge acolo sa decretezi, cum a facut Angel CA ESTE O CONDITIE PENTRU INCHEIEREA UNUI ACT AUTENTIC siccccc

faptul ca unii notari din exces de zel ( pentru ca nu vor sa dea cu subsemnatul in cadrul unui proces) quote]

@ Kinga:

n-am decretat nimic. Nici macar n-am zis ca-i vreo lege in acest sens. Am zis ca probabil este o cutuma

Ce am sustinut este faptul ca, sunt notari care cer asa ceva, si fara aceasta adeverinta nu iti incheie actul de dispozitie.

Nu-l autentifica.

Practic asa se intampla.

Dar intradevar se pare ca unii au exces de zel.

Revin cu completarile de rigoare:

1. nu exista temei legal

2. ramane la latitudinea notarului daca o cere sau nu, in functie de cum considera acesta de cuviinta.

3. nu exista o varsta stabilita pt. aceasta, ramane tot la latitudinea notarului public.
4. adeverinta de la medicul de familie nu este valabila(deci cei 2 notari pe care-i cunosc o cer asa ca s-o aiba la dosar in ideea in care se cere anularea actului sa aiba o acoperire, cica :?

5. doar adeverinta de la IML are valabilitatea si este ceruta de catre notarul public in conditiile susenuntate.

6. Eu o solicitam pt. a-l asigura pe cumparator ca nu vor fi probleme viitoare privind actul respectiv.Dar asta pt ca asa voiam eu.Insa unii notari publici chiar o cer.

deci...s-a lamurit problema.

N-are nici o legatura cu L.g 17/2000

Se vede clar ca mai sunt notatari publici mai catolici si decat Papa si la Brasov, nu doar unii din Buc. sunt nebuni.

P.S. ceea ce am "decretat" este perfect adevarat.

:floare:

Nu exista temei legal

johei

Post by johei » 06 Jul 2009, 18:05

Angel, chiar tu ai spus: peste 62 zice legiuitorul...

Or cu asta nu prea poate fi nimeni de acord. Altminteri este evident ca uneori este cerut un certificat, deseori fiind chiar bine venit!

sau era o gluma... :aplauze: :aplauze: :aplauze:

angel

Post by angel » 06 Jul 2009, 18:22

Johei wrote:Angel, chiar tu ai spus: peste 62 zice legiuitorul...

Or cu asta nu prea poate fi nimeni de acord. Altminteri este evident ca uneori este cerut un certificat, deseori fiind chiar bine venit!

sau era o gluma... :aplauze: :aplauze: :aplauze:
Corect. Asa am zis. Am recitit acum. Insa era in contextul initial.

Cand subiectul a devenit serios, am zis ca nu stiu sa existe vreo dispozitie legala in acest sens si ca se practica. Poate sa fie doar o cutuma a notarilor( a unora dintre ei) :grin:

Nu trebuie sa fie nimeni de acord cu mine, doar am semnalat acest aspect.

Cu ocazia aceasta, in finalul topicului s-a dezbatut un subiect interesant, care poate prezenta un real interes pt. forumisti.

P.S. Da. in prima faza a fost formulat in spirit de gluma, insa cu esenta reala.

multumesc frumos, Johei!. :cafea: :arrow: :cafea: ( inca mai am :grin: )

johei

Post by johei » 06 Jul 2009, 18:25

cu placere angel...
... si cand nu mai ai apeleaza cu incredere! :aplauze: :aplauze: :arrow:

angel

Post by angel » 06 Jul 2009, 18:38

:-D :-D

ok. ok. thanks again!

alex 1981

Re: casatorie si divort in Germania

Post by alex 1981 » 24 Sep 2011, 18:54

buna
as avea o intrebare:prin casatoria cu un cetatean german se poate obtine permisul de munca?precizez ca prietenul meu lucreaza in gastronomie,sezonier[iarna in austria vara in spania si intre in romania :)]drept pentru care nu avem un domiciliu stabil pentru a putea obtine dreptul de sedere...daca stiti vreo alta posibilitate pentru mine,cetatean roman, de a putea munci legal ar fi mai mult decat binevenita!!??(locuri de munca am gasit dar din cauza actelor pe care nu le am...nu se poate:( )
precizez ca nu planuiesc casatoria doar in vederea obtinerii unor drepturi!!!:):):) aviz amatorilor! :-P

johei

Re: casatorie si divort in Germania

Post by johei » 27 Sep 2011, 01:20

Da, prin casatorie cu un cetatean german se poate obtine permisiunea de munca pentru Germania.

Post Reply