Incadrare juridica
Am citit doar mesajul scris de autor, deci daca se regaseste raspunsul meu in celelalte e doar coincidenta, dupa cate am citit eu e vorba de o delapidare ( 215 indice 1).
daca exista legi speciale in domiu si se regaseste elementul material si obiectul al acestei infractiuni se va aplica legea speciala.
daca exista legi speciale in domiu si se regaseste elementul material si obiectul al acestei infractiuni se va aplica legea speciala.
Re: Incadrare juridica
Fapta administratorului unei societati comerciale de a folosi in interes personal banii societatii intruneste dupa parerea mea atat elementele constitutive ale infractiunii de delapidare prevazuta de art. 215.1 Cod penal, deoarece acesta are calitatea de functionar si foloseste in interes personal bani pe care ii administreaza, dar intruneste si elementele constitutive ale infractiunii prevazute la art. 266 alin. 2 din legea societatilor comerciale deoarece in calitate de administrator foloseste, cu rea credinta, bunuri(aici trebuie sa intelegem atat bunurile mobile si imobile dar si banii) ale societatii pe care o administreaza intr-un scop contrar intereselor acesteia si in folosul lui propriu.
Avand in vedere insa prevederile art. 275 din legea societatilor comerciale :"Faptele prevazute in prezentul titlu, daca constituie - potrivit Codului penal sau unor legi speciale - infractiuni mai grave, se pedepsesc in conditiile si cu sanctiunile acolo prevazute.", trebuie sa retinem in cazul de fata infractiunea de delapidare si nu cea prevazuta de art. 266 alin.2 din legea societatilor comerciale.
Avand in vedere insa prevederile art. 275 din legea societatilor comerciale :"Faptele prevazute in prezentul titlu, daca constituie - potrivit Codului penal sau unor legi speciale - infractiuni mai grave, se pedepsesc in conditiile si cu sanctiunile acolo prevazute.", trebuie sa retinem in cazul de fata infractiunea de delapidare si nu cea prevazuta de art. 266 alin.2 din legea societatilor comerciale.