cheloo wrote:Cazierul judiciar a fost actualizat chiar inainte cu cateva saptamani de a se pronunta sentinta.Se stia ca exista o pedeapsa cu suspendare chiar de la inceput .Eu vroiam doar sa stiu daca procuratura poate intoarce sentinta de achitare a tribunalului la Curtea de Apel avnd in vedere ca nu au fost aduse dovezi noi care sa il inncrimine.
se spune corect "sa l incrimineze"...
esti atat de inteligent incat spui altora ca nu stiu ce spun...
ca sa intelegi trebuie sa te straduiesti si mai trebuie sa stai bine cu sertarul euperior.
pe scurt: nimeni nu iti poate spune ce sanse are procurorul...in functie de ce ai spus tu...de faptul ca nu sunt alte probe....pentru ca nu suntem la ruleta...
ideea este ca sunt sanse...conteaza ce a scris procurorul in apel.
eu ti am spus ca tu iti pui problema gresit. de ce? pentru ca daca prima instanta a apreciat probele de la dosar in sensul ca inculpatul nu este vinovat...tu ai proasta impresie ca solutia asta leaga si instantele mai mari in grad. Dar nu este asa.
instanta de apel va lua de la capat problema...adica va aprecia de la 0 probele de la dosar...si prin urmare, exista sansa sa le evalueze, sa le aprecieza altfel. Ai inteles?
poate procurorul spune ca inculpatul avand antecedente penale, acesta nu poate fi considerat ca fiind lipsit de pericol social...faptul ca are antecedente este unul dintre criteriile avute in vedere atunci cand se analizeaza daca fapta are sau nu are pericol social...
sau se mai leaga de ceva...ce tu nu stii...pentru ca nu ai vazut ce a scris in apel...
poate mai sunt si alte criterii in privinta carora procurorul spune ca instanta de fond a gresit...si solicita instantei mai mari in grad sa reevalueze intreaga situatie.
Ca este asa...ti o dovedeste si faptul ca parchetul a considerat ca esti vinovat...te a trimis in judecata...prima instanta de fond a spus ca nu esti vinovat...iar instanta de apel...poate spune ca esti vinovat...
dar asta nu inseamna ca suntem la barbut si putem spune pe nevazute ce sanse ai. Ai inteles?
si ti am mai spus... ca daca instanta de apel te gaseste vinovat si iti da sa spunem o amenda penala...atunci...intervine o chestie mai grava...in sensul ca va revoca, va retrage suspendarea conditionata a executarii primei pedepse...practic, te va pune sa executi atat prima pedeapsa de 1 an inchisoare la care iti va aduna amenda penala sau inchisoarea pe care ti o va da acum si va retine, doar va retine, dar nu va aplica regulile de la recidiva.
eu asta am spus...iar observer nu a inteles nimic si a vorbit urat...iar tu ai facut la fel...si ar trebui sa iti spun cata ceva...dar sper si eu ca esti cu capul pe umeri si iti dai seama ca ai gresit si ca nu e nimeni obligat sa iti dea tie consultanta asa cum vrei tu...ca nu sta nimeni sa scrie o mie de randuri pentru ca esti tu simpatic, mai ales ca riscam niste chestii daca unii dintre noi nu avem voie sa dam consiliere juridica pe net, da?
iar la faza cu cazierul ...unii au spus ca nu a solicitat instanta cazierul sau ca nu era trecuta prima pedeapsa in cazier...iar eu am spus ca nu avea cum sa se intample asa ceva...datorita organizarii instantei...iar observer a spus ca nu Traiesc in Romania...adica m a contrazis asa...ca a vrut muschii lui.
chelosule...sper sa intelegi..iar daca nu...sa te lamureasca altii mai bine.
retine...se poate schimba totul...ca altfel nu ar mai exista trei randuri de instante. ce sens ar mai avea existenta celei de a doua sau a treia ... daca totul s ar face cum a spus prima? deci...ai pus o intrebare aiurea...iar eu m am chinuit sa raspund...iar tu ma faci nu stiu cum...sper sa faci puscarie daca e vorba de tine.