incadrare si compet. corecte ultraj/purtare abuziva/insulta

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
ignite

Post by ignite » 06 Jan 2009, 15:22

CE VREI TU SA SPUI BAI CU FRAZA ASTA: "Am spus ca nu mai vorbesc cu Ignite si ma tin de cuvant".

cUMVA CA ESTI MAI AROGANT DECAT PUTEA CINEVA SA ISI INCHIPUIE?

IMI AJUNG LACRIMILE PANA UNDEVA...ESTI AROGANT, BA! SA NU MAI SPUN ALTCEVA...

CINE E DESTEPT INTELEGE...CINE NU...

mariusms

Re: incadrare si compet. corecte ultraj/purtare abuziva/insu

Post by mariusms » 12 Jan 2009, 09:14

alexandra_b wrote:X, agent de politie il loveste pe Y tot agent de politie cu pumnul in fata de vreo cateva ori pe motiv ca Y ii spusese ca procesul verbal facut de le nu este unul corect. In prealabil X l-a injurat pe colegul sau de mama si l-a amenintat ca daca il mai critica il va bate. Ulterior, i-a spus la Y ca daca va relata la superiori ce se intampla il va bate din nou.

Eu zic ca e ultraj in forma de la art.239 alin.1 (amenintare) si art 239 alin 2.-loviri si alte violente (5-6 zile ingrijiri medicale) in concurs real. Dat fiind faptul ca ultrajul nu incrmineaza insulta adusa functionarului public in exercitiul atributiilor de serviciu ma intreb daca fapta de-a insulta isi insulta colegul este o insulta simpla sau o purtare abuziva in sensul disp.art.250 alin.1 cod penal.
Voi ce ziceti?
Competent este Parchetul de pe langa Tribunal, sau gresesc?
Datorita precizarii ulterioare a Alexandrei, potrivit careia Y avea atributii la intocmirea aceluiasi p-v, este ultraj. Fara acea precizare, nu era ultraj, pentru ca, Y ar fi adus o critica gratuita la acel p-v, critica ce nu poate fi interpretata decat ca un act ce ii depasea atributiile. Deci, atat X, cat si Y s-au lovit sau insultat si nu pot fi subiecti pasivi ai ultrajului (ma refer la varianta initiala a spetei).

Post Reply