drept de retentie

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
himera

Post by himera » 12 Nov 2008, 19:22

acea era o intrebare retorica :x

Sincer chiar crezi ca firma de leazing iti va lasa bunul, acea firma va incerca sa il vanda unei alte persoane - si atunci iti vei primi bani - cu tot ce inseamna cheltuieli de conservare.

Care este interesul sa il ai constatat pe cale de actiune, atat timp cat nu poti face nimic cu el - absolut nimic, actiunea este lipsita de interes - deja ii opozabil erga omnes. Doar proprietarul poate sa vina sa il solicite sau utilizatorul, daca firma de leasing il vinde, noul proprietar nu poate sa il primeasca pana nu iti plateste cheltuielile.

DAR PANA LA URMA DACA VREI SA RECUPEREZI BANII - SOMATIE DE PLATA DACA AI VREUN CONTRACT SAU VREO FACTURA INSUSITA.

maxxim

Post by maxxim » 13 Nov 2008, 10:11

nu pot mere pe somatie :grin: ....
Actiunea in restituire bazata pe imbogatire fara justa cauza are caracter subsidiar doar intre doua parti? Adica in ce conditii ma pot indrepta impotriva proprietarului?

himera

Post by himera » 13 Nov 2008, 12:17

caracter subsidiar - adica sa nu mai existe nicio cale juridica de ati recupera banii - dar tu dispui de o actiune personala (fondata pe contractul de reparatii)

maxxim

Post by maxxim » 14 Nov 2008, 22:56

yap, o actiune ce o pot indrepta impotriva utilizatorului ... mai mult decat insolvabil.
O singura varianta a mai ramas in discutie - sa predau bunul proprietarului in starea in care l-am primit inainte de reparatie - un fel de aducere la situatia anterioara si sa recuperez macar piesele. :?:

maxxim

Post by maxxim » 28 Nov 2008, 17:01

Cand devine proprietarul bunului proprietarul asupra pieselor inlocuite? La momentul incorporarii lor sau la momentul platii ?

monica_907

Re: drept de retentie

Post by monica_907 » 17 Jun 2010, 17:38

referitor la dreptul de retentie, acesta este imprescriptibil fiind un drept real?
sau are un termen de prescriptie special? si care este temeiul legal?
multumesc

Guest

Re: drept de retentie

Post by Guest » 04 Jun 2012, 10:48

buna ziua am si eu o problema foarte mare. am cumparat un apart. in 2009 si de atunci mam judecat cu vanzatoarea pe motiv ca vrea sami anuleze contractul de vc. in 2009 am contactat o agentie imobiliara am vizionat apart. si am fost cu proprietara si cu acea agentie imobiliara la notariat sa face ante contract de vc. vanzatoarea avea un'''' contract de intremediere in exclusivitate cu acea agentie imobiliara ptr.vanzarea apart.semnat de ea'''''' am facut antecontractul iam dat suma de 1000 ptr.asi plati intretinerea si restul datoriilor la bloc .la 3 zile am incheiat contractul de vc.in forma autentica . la notariat vanzatoarea sa prezentat cu cert.de la I.M.L. precum cai sanatoasa cu cert.fiscal extras carte funciara ,chitantele de intrtinere ACHITATE la zi lumin, cablu,etc. i sa adus la cunostinta de notar ca ea vrea sa incheie un contract de vc,si daca este sigura ca vrea acest lucru si a fost de acord ..... LA CEREREA EI I SA CITIT CONTRACTUL FIIND INTREBATA DACA ESTE BINE.... :ziar: .iam dat suma de 40.000 euro vanzatoarei in fata notarului sermnat contractul nu a vrut banii prin banca ia vrut cash. a plecat la o luna nea dat in judecata ca cere anularea actului pe motiv ca ea a vrut de fapt sasi inchirieze apart. nu sal vanda si ca a fost inselata de catre chiriasa ei ca a zis ca inchiriaza apatr.si de fapt la vandut '''dar nui adevarat a stiut ca vinde si ca incheie contract de vc. :regulament: si inainte antecontract de vc. '''' am fost chemati ca''' martorii''' in acel dosar penal la fond si dupa aceia mi sa dispus anularea contractului de vc. pe motiv ca'''vanzatoarea nar fi vrut sasi instraineze apart.ci sal inchirieze '''2 LA momentul incheieri contractului de vc. nu neam interesat la adimistrator ce datorii are la intretinere. am avut apelul,recursul,rejudecarea ci mia fost respinse toate,acum am definitiva ca sai restitui imobilul inapoi vanzatoarei .LA FOND vanzatoarea a recunoscut ca sia luat banii de la noi si notarul a sfatuito sa sii puna la banca iar ia nu a vrut .am depus si declaratia agentului imobiliar precum ca vanzatoarea a vandut casa si nu a fost nidecum vb. de inchiriere si numai de vanzarea apart. cum rezulta si din contractul incheiat intre agent. si la recurs avocatul''' vanzatorei care a pledat ca parte vatamata la fond ''' a spus avocatul acesteia in instanta de rscurs caci clienta lui nu a apelat la nici o agentie imob.ptr asi pune in vanzare apart. iar noi iam aratat contrariul dandui contractul de intermediere incheiat intre vanzatoare si agentia imob. si la politie la sectia 16 tot la fel a declarat si vanzatoarea. dar contractul semnat de ea la agentia imob. o contrazice . SPUNETIMI DACA ESTE NORMAL PTR.CE MIA ANULAT ACTUL

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests