INM2005

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
ADR

Post by ADR » 13 Jan 2005, 01:02

eu va intreb la penal ce sa invat pt ca eu m-am apucat de codul cel nou in timp ce alti colegi inca merg pe ala vechi mai ales ca data limita a fost anul trecut pe 28 iunie iar codul intra in vigoare pe 29 iunie 2005

oana_dan

Post by oana_dan » 13 Jan 2005, 19:29

Chiar azi am gasit in "Dreptul" o propunere motivata privind amanarea intrarii in vigoare a noului cod penal. Si mi s-ar parea o solutie corecta atata timp cat procedura penala nu s-a modificat inca.

mary2004

Post by mary2004 » 13 Jan 2005, 19:44

Am citit pe Avocatnet ca proiectul de lege privind modificarea codului de procedura penala in scopul corelarii acestuia cu codul penal e pe lista MJ-ului. Fiind vorba de o lege de modificare si nu de un nou cod de procedura poate sa intre mai repede in vigoare. Prin urmare daca se grabesc...
Dar am inteles ca se modifica inca si noul cod...Nu stiu cum o sa fie. Din cate am inteles de la o prietena licenta la Bucuresti se da dupa vechiul cod.

Poti sa-mi spui si mie numarul in care ai citit articolul. Mersi.

oana_dan

Post by oana_dan » 13 Jan 2005, 23:16

cred ca era ultimul numar din 2004 al revistei

ADR

Post by ADR » 14 Jan 2005, 01:56

oricum confuzia exista si este uneori frustranta mai ales ca uneori imi doresc sa nu stau cu codul nou intr-o mana cu cartea intr-alta si sa adaptez

dar cum la noi in totul este relativ si schibarile sunt necesare desi uneori sunt prost administrate

mai grav e pt cei care dau licenta de pe un cod si examenul la mag de pe altul

mary2004

Post by mary2004 » 19 Jan 2005, 13:52

Regulamentul privind admiterea la INM prevede ca tematica, locul desfasurarii,data etc. sa se aduca la cunostiinta cu cel putin 90 de zile inainte deci cam pe la inceputul lui iunie ...

gavril

corectare ...

Post by gavril » 19 Jan 2005, 21:22

mary 2004 ... bine ar fi sa ai dreptate ... Insa realitatea e alta ...

Art.3 (1) - Data si locul sustinerii concursului de admitere, tematica, cuantumul taxei si numarul locurilor la Institutul National al Magistraturii se afiseaza la sediul Ministerului Justitiei si la sediul tribunalelor cu cel putin 45 de zile inainte de data sustinerii concursului, se publica intr-un cotidian central, in Monitorul Oficial, la Institutul National al Magistraturii si pe site-ul Ministerului Justitiei.

Asta asa era anul trecut ... Poate ca anul acesta va fi altfel ... :wink:

adi_avo

Post by adi_avo » 19 Jan 2005, 22:56

Se pare ca 90 zile e actual, dupa regulamentul din sept 2004. A se vedea Regulamentul(pt Gavril)

ADR

Post by ADR » 19 Jan 2005, 23:44

ar insemna sa nu intre in vigoare codul cel nou la momentul respecti?!?

adi_avo

Post by adi_avo » 20 Jan 2005, 00:04

Nu stiu daca are legatura..ei oricum vor scrie ca lucrarile si legislatia sa fie actualizate cu 2 luni inainte de exam...adik in jur de 1 iul..orice schimbari dupa nu mai conteaza...eu zik ca intra..ar fi o prostie sa inveti ceva abrogat, dar s-a mai discutat pe ac tema.

gavril

...

Post by gavril » 20 Jan 2005, 02:27

adi_avo esti sigur ? eu tocmai am descarcat regulamentul de pe pagina oficiala INM (www.inm-lex.ro) si se pare ca tot 45 de zile este.
Spune-mi de unde pot lua acel regulament unde scrie de cele 90 de zile... Oricum .. e bine sa fie asa ...

adi_avo

Post by adi_avo » 20 Jan 2005, 09:47

pe inm lex se actualizeaza o data pe an...ce sa-i faci daca baietii is ocupati. Am Legis si am citit noul regulament de admitere in magis.E M.Of. 879 din 27 sep 2004 emitent CSM.

milica

Post by milica » 21 Jan 2005, 15:05

Cred ca indiferent de parerile noastre se va da noul cod, si imi argumentez afirmatia in urmatorul mod:
1. codul va intra in vigoare in data de 28.06.2005
2. examenul nu se poate sustine dintr-un cod ce nu mai este in vigoare

Nico7

Post by Nico7 » 21 Jan 2005, 15:42

3. si la INM se merge dupa codul nou din octombrie 2004,de cand s-a inceput anul

adi_avo

Post by adi_avo » 21 Jan 2005, 16:02

dupa noua reglementare , o materie la admiterea in INM e jurisprud CEDO...stie cineva ce vrea sa spuna prin asta?..sunt spete alese sau toata jurisperudenta?:))

Post Reply