INM2005
INM2005
Mai are importanta media de la licenta pt. examenul la INM ? Am iesit demult din acest circuit si nu mai sunt la curent cu nimic. Am absolvit dreptul acum 8 ani, fara sa imi iau si licenta, iar acum m-am decis sa intru in magistratura. Ca atare, vreau sa stiu daca e necesara o medie minima la licenta pt. a da la INM. Sper sa ma tina nervii, dupa cate am vazut ca trebuie sa invat! Mi-ajunge un an pt. asta????
Nu mai conteaza media decat daca ajungi sa fii cu aceeasi ultima medie de intrare(in speta, 8.00) cu altii si, depasiti, ca numar, locurile disponibile. Oricum, nu exista la inscriere, o medie minima, cum era pana acum 2 ani. In principiu, trebuie sa-ti ajunga 1 an. Depinde numai de tine si de timpul pe care il aloci, efectiv, studiului. Asta nu inseamna, insa, ca-ti este intrarea asigurata daca inveti un an. Sunt foarte multi care au picat si a doua oara, desi sunt capabili si au si depus eforturi.
Multumesc pt. inf., Innuenda. Doua luni pt. o materie... cred ca ar fi suficient. Imi mai ramane o luna pt. drumuri si repetari. Oricum, daca dupa cele 9 luni constat ca nu sunt fac fata la INM...dau in 2006!!!! Voi intra oricum...cand?!...nu conteaza.
Am prestat eu chestii mult mai grele...Imi trebuie doar nervii sa ma tina. Timp am berechet.
Am prestat eu chestii mult mai grele...Imi trebuie doar nervii sa ma tina. Timp am berechet.
O sa razi ,dar eu tocmai experimentez cum timpul din belsug devine un fals aliat pentru pregatirea unui examen. Ai permanent tendinta sa replanifici si sa-ti spui de fiecare data: "am timp berechet", iar efortul este diluat tocmai din cauza acestui exces de timp. Sa speram ca e remediabila chestiunea. :)
INM 2005...cei care sunt acum in anul 4 sunt dezavantajati, deoarece trebuie sa invete si alte materii care nu sunt pt inm ,, in comparatie cu unii care au all day pt a invata?
Incep cu un raspuns, dar vreau sa aud si altele:
pentru unul care stie ce vrea si pune umarul cred ca ala din anul 4 nu are nici o sansa(deci intre cei 2) dar poate intra daca sunt si altii care mai si pierd timpul....matematic....ar trebui sa fie maxim 100 care pun umarul si vreo 80 sa mai ramana pentru proaspetii absol.
Incep cu un raspuns, dar vreau sa aud si altele:
pentru unul care stie ce vrea si pune umarul cred ca ala din anul 4 nu are nici o sansa(deci intre cei 2) dar poate intra daca sunt si altii care mai si pierd timpul....matematic....ar trebui sa fie maxim 100 care pun umarul si vreo 80 sa mai ramana pentru proaspetii absol.
sunt de parere ca toti avem sanse egale (indiferent dace esti anul 4 sau ai picat deja de 3,4,5,n ori examenul la inm sau ca ai timb berechet toata ziua). Sanse egale in momentul asta. Important e cat timp vei aloca invatatului si cum inveti. Eu unul imediat dupa ce am aflat rezultatele in septembrie m-am reapucat de invatat imediat si nu am facut pauza decat o saptamana (iar pe deasupra mai si lucrez). Probabil ca in final vor castiga cei cu vointa mai mare.
Va recomand sa invatati de pe acum (eu mi-am planificat mai demult materia pe zile si am constatat ca termin abia prin mai 2005! presupunand ca nu invat f mult intr-o zi)
Va recomand sa invatati de pe acum (eu mi-am planificat mai demult materia pe zile si am constatat ca termin abia prin mai 2005! presupunand ca nu invat f mult intr-o zi)
Sansa si-o face fiecare in functie de timpul pe care il aloca studiului, seriozitatii cu care abordeaza fiecare tema, increderea pe care o are in propria persoana si motivatia pe care o are in urmarirea acestui scop.
Daca toate cele de mai sus va dau o speranta, la aceasta mai trebuiesc adaugate starea de spirit din timpul examenului, datorita conditiilor de stress si norocul fiecaruia.
Luati totusi acest examen ca pe o provocare pe care viata v-o ofera!
Masurati-va puterile astfel si dovediti ce ce puteti!
Acestea vi le spun tot ca provocare.
Daca toate cele de mai sus va dau o speranta, la aceasta mai trebuiesc adaugate starea de spirit din timpul examenului, datorita conditiilor de stress si norocul fiecaruia.
Luati totusi acest examen ca pe o provocare pe care viata v-o ofera!
Masurati-va puterile astfel si dovediti ce ce puteti!
Acestea vi le spun tot ca provocare.
Eu stiu multe persoane care anul trecut erau anul 4 la UB si au intrat din prima si chiar bine.
Deci se poate, chiar daca ai si alte materii nu numai INM.
Cat despre timpul de invatat pare suficient acum, dar prin iulie asa o sa para ca a fost mult prea invatat.
Cat despre un organ de control, exista...propria constiinta.:)
Deci se poate, chiar daca ai si alte materii nu numai INM.
Cat despre timpul de invatat pare suficient acum, dar prin iulie asa o sa para ca a fost mult prea invatat.
Cat despre un organ de control, exista...propria constiinta.:)
Stai bine april si daca vei merge tot asa vei apuca sa inveti fara probleme toata materia si sa ai sanse reale de a accede la inm.
A spus cineva ca aceia care sunt anul IV sunt dezavantajati. Eu nu cred, deoarece ei au cel mai bine format antrenamentul de a invata si, in plus, au inca materia proaspata, mai ales ca procedura civila se face in anul IV.
Oricum sunt sigur ca pentru cine invata sansele sunt la fel de mari, indiferent ca e anul IV, a terminat acum un an, doi etc. Vointa si puterea de concentrare sunt cele mai mari necesitati pentru succes. Hai ca va urez spor la invatat si nu va jucati cu timpul vostru. E pacat tinand cont ca inm-ul ramane cea mai buna optiune pentru un absolvent de drept. Daca nu intrati aici lucrurile se vor complica un pic. Va spun din proprie experienta.
A spus cineva ca aceia care sunt anul IV sunt dezavantajati. Eu nu cred, deoarece ei au cel mai bine format antrenamentul de a invata si, in plus, au inca materia proaspata, mai ales ca procedura civila se face in anul IV.
Oricum sunt sigur ca pentru cine invata sansele sunt la fel de mari, indiferent ca e anul IV, a terminat acum un an, doi etc. Vointa si puterea de concentrare sunt cele mai mari necesitati pentru succes. Hai ca va urez spor la invatat si nu va jucati cu timpul vostru. E pacat tinand cont ca inm-ul ramane cea mai buna optiune pentru un absolvent de drept. Daca nu intrati aici lucrurile se vor complica un pic. Va spun din proprie experienta.
:) mersi pt incurajare, jus! stiu ca tu te-ai retras de pe forum inainte de examenul de avocatura si cred ca o sa-ti urmez exemplul, chiar daca mai am destula vreme pana la INM. n-o sa renunt complet la forum si la net, dar o s-o mai raresc pt ca simt ca-mi afecteaza ochii si dupa 2-3 ore pe net nu mai am deloc randament la citit :) nu stiu cum o sa reusesc sa stau mai departe de net, dar o sa incep prin a-mi dezactiva notificarea mesajelor noi de pe forum, ca sar de fiecare daca cand vad ca apare o scrisorica noua pe YM
spor la invatat tuturor!

spor la invatat tuturor!