In ceea ce priveste angajarea in firma a rubedeniilor, eu m-as feri de aspectul formal al mentionarii unui asemenea criteriu de selectie a personalului, nu de alta dar contravin ideii de discriminare prohibita prin OG nr.137/2000. Printre multele domenii in care este interzisa discriminarea se numara si "dreptul de a se casatori si de a-si alege partenerul" (art.1alin.2 lit.d pct.(iv) si respectiv dreptul de a alege profesia/ocupatia (art.1 alin.2 lit.e pct i).
Apoi, art.2 vorbeste de discriminarea indirecta iar o asemenea prevedere in regulamentul intern ar constitui in opinia mea contraventie in acceptiunea aceste ordonante.
Nu pot sa nu remarc de asemenea ca prin incriminarile din aceasta ordonanta, vor conferi ab initio un caracter ilicit unor stipulatii contrare cuprinse in aceste Regulamente interne. Or, este interzis a deroga prin conventii.....- zice si codul civil, zice si constitutia, asa cum bine spunea attorney.

In alta ordine de idei, dispozitiile art.29 din C.muncii prevad ca
Informatiile cerute, sub orice forma, de catre angajator persoanei care solicita angajarea cu ocazia verificarii prealabile a aptitudinilor nu pot avea un alt scop decat acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum si aptitudinile profesionale." Deci inserarea unor obligatii de furnizare de informatii din partea potentialilor angajati legate de legaturile de rudenie contravine expres acestor dispozitii legale. Pentru identitate de ratiune situatia ar trebui sa fie identica si in ceea ce priveste legaturile de rudenie nascute pe parcursul derularii raportului de munca.
Personal m-as feri de astfel de erezii explicand angajatorului ca se expune unor procese ce vor fi extrem de costisitoare. Si sincer mi-ar placea sa fiu de partea cealalta a baricadei intr-un asemenea caz