Incredibil............dar adevarat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
paisie

Post by paisie » 01 Mar 2008, 21:52

generale usor cu pianu pe scari ca il rastoni :P
Ia spune tu mie unde scrie in lege ca audierea se face in biroul politistului????? Acesta fiind si in zona de securitate clasa 1,2,3 sau cat o fi?????? Astea cu hai sa ne certam ca sa avem de ce nu ma pasioneaza. Atata timp cat orice politist indiferent de grad, Iq sau vechime ma lasa sa imi fac meseria il respect vorbim frumos ne salutam pe strada, dar cand tu mare sef de trib faci tarantele ca tu esti destept si altu-i prost pai ne certam tata la cutzite ca eu is platit pentru asta :D

luc4s

Post by luc4s » 02 Mar 2008, 20:01

"Frate" Paisie, eu il chem pe omul tau sa-l audiez in biroul meu, si le spun, atat lui cat si avocatului sa-si inchida telefoanele.
Daca nu vrea sa dea declaratie pt ca trb sa aiba tot timpul telefonul deschis, nici o problema, are dreptul asta, mentionam intr-un pv si poate sa plece(cu tot cu avocat :grin: )
Multe dosare merg f frumos si fara declaratiile faptuitorilor.
Oricum, eu pe hol nu iti audiez pe nimeni :-D

lefterel

Post by lefterel » 02 Mar 2008, 20:32

paisie wrote:(...) ne certam tata la cutzite ca eu is platit pentru asta :D
aici este problema, s-ar putea s gresesc!, esti platit pentru a asigura asistenta juridica...

Pretor

Post by Pretor » 02 Mar 2008, 21:50

... din care face parte şi câte o prestaţie colaterală, dacă "asistenţa" o cere :lol: ...

paisie

Post by paisie » 02 Mar 2008, 23:49

lasa lucas ca la unele sectii de politie mai nou au sali de interogatorii si in catziva ani ai sa stai in biroul tau singur tu si calculatorul eventual colegul tau :P

Ti-am explicat asta cu zona de securitate si ca nu e prevazut in codul de procedura penala cu sala de interogatoriu aceiasi chestie cu ce zic eu nu este prevazut deci ne certam degeaba :P

Ps: si stai calm ca daca te inregistrez pe sest cu reportofonul, in geanta, comportandu-te marlaneste, in zona de securitate clasa cat vrei tu si dau caseta la un prieten binevoitor din presa tot te muta la ciuca macaii in cel mai bun caz asa ca nu mai fiti voi politistii asa de smecheri si facetiva datoria ca oamenii si atat.

luc4s

Post by luc4s » 03 Mar 2008, 12:53

paisie wrote:l in catziva ani ai sa stai in biroul tau singur tu si calculatorul eventual colegul tau
cateva zeci de ani
:-D

lefterel

Post by lefterel » 03 Mar 2008, 16:41

Pretor wrote:... din care face parte şi câte o prestaţie colaterală, dacă "asistenţa" o cere :lol: ...
Imi cer scuze, sunt nelamurit: te referi la prestatii colaterale de tip "Elodia" sau la prestatii de circ, pentru "client"?

jojo

Post by jojo » 03 Mar 2008, 20:30

lefterel wrote:de tip "Elodia"
apropon
SMan, unde ai disparut asa fara urme, farn de cadavru, ca un Elodiu? :lol: Da si tu un semn de viata, zi-ne ce si cum cu ai tocmit-o cu militia, altminteri apelez la lazarus :-P

piorel

Post by piorel » 04 Mar 2008, 07:16

1. Mda... am citit şi eu ce ai păţit dragă sorrow man şi alţii. Sincer, am râs. Acolo la tine a fost în special vina clientului. ;). Faze de genul ăsta... am tot păţit şi eu... chiar la nivel de DNA (când era PNA) în sensul că deşi am cerut participare la toate actele de urmărire penală, se încercau audieri de martori în lipsa noastră sau ”rearanjarea în pagină” a declaraţiilor. În cazul ăsta...? Mult tupeu! Nu trebuie să le explici lor de 6 cpp, 6 cedo şi altele. Tupeu, scandal. Asta e limba lor şi vorbesc aici şi de procurori. Şi, cum mai spunea cineva, la sfârşit sunteţi prieteni ;). E o lecţie veche asta cu scandalul pe care trebuie să îl faci, uneori şi din nimic... ;) Am învăţat şi eu de la alţii mai cu experienţă.

2. Cât despre certurile de pe mirc... vă rog insistent să vă mutaţi pe privat, messenger, stradă eventual. Şi mai scoateţi capul din monitoare, totuşi. :-?

the_sorrow_man

incredibil................dar adevarat

Post by the_sorrow_man » 04 Mar 2008, 12:15

Eh. Nu am scris pentru ca nu aveam noutati.
Nu s-a intamplat nimic spectaculos.

Am facut o sesizare la barou, iar consiliul a luat-o in discutie aseara si am inteles ca au facut ei o sesizare al IPJ.
Plangere penala nu am facut, inca. Astept ca in 1-2 saptamani sa se solutioneze sesizarea. Oricum inca mai am timp si pentru plangere penala si altecele.
De cerut scuze nu si-a cerut si nu am nici o veste in legatura cu chestiunea.
Nici nu se pune problema sa renunt, pentru ca nu imi sta in fire pe de o parte si pe de alta daca renunt asa usor s-ar putea se repete pe viitor chestiunea atat pentru mine cat si pentru alti colegi.

luc4s

Re: incredibil................dar adevarat

Post by luc4s » 04 Mar 2008, 17:00

the_sorrow_man wrote:
Plangere penala nu am facut, inca. Astept ca in 1-2 saptamani sa se solutioneze sesizarea. Oricum inca mai am timp si pentru plangere penala si altecele.
.
Plangere penala pentru ce :?:

lefterel

Re: incredibil................dar adevarat

Post by lefterel » 04 Mar 2008, 17:16

the_sorrow_man wrote:(...)
3. Plangere penala. Sa nu uitam ca nu exista decat un singur martor la incident, si ala e clientu meu.
4. Daca lucrurile nu se misca: presa. Si daca stiu ca o sa cumpar prima pagina cu o suma f mare tot fac treaba mare.

Sa vedem apoi cine rade mai bine.

luc4s

Post by luc4s » 04 Mar 2008, 20:39

Nu ca as fi eu partizan, dar pentru asa ceva ma indoiesc ca-l sanctioneaza careva... :roll:
Cat priveste clientul, daca si asa ii era teama sa nu-l supere, crezi ca-l poti convinge sa depuna marturie mincinoasa, sa iti mearga tie purtare abuziva?
Si chiar in cazul asta, tot e slabutz probatoriul...

the_sorrow_man

incredibil................dar adevarat

Post by the_sorrow_man » 04 Mar 2008, 21:58

@luc4s
Purtare abuziva. 250 (1) si (2).
Cum adica sa imi conving clientul sa depuna marturie mincinoasa? Stimate domnule, nu trebuie sa spuna decat ceea ce a vazut si auzit. Oricum eu am relatat doar o mica parte din expresiile jignitoare si amenintari, aici pe forum. Am facut mentiunea ca era la discutie doar clientul, eu si el pentru a arata ca nu are cum sa se apere cu vreo marturie ,,binevoitoarenn din partea vreunui coleg.
Sa imi mearga purtare abuziva? Nu am scris pe forum pentru a ma lauda cu ce mi s-a intamplat (pentru ca nu e tocmai de laudat ce mi s-a intamplat, nu?) ci pentru a cere un sfat din partea unor colegi care poate au patit si ei asa ceva. Din cate am vazut nu sunt singur.
Spui ca nu o sa-l sanctioneze nimeni pt asa ceva. Nu stiu daca e asa sau nu pentru ca nu am lucrat in politie. Poate este cum spui tu si nu se sanctioneaza asa ceva. Atunci eu ma intreb: de ce? Nu este suficient de grav sa insulti si sa amentinti pe cineva? Ce trebuia sa patesc? Sa fiu batut, violat, omorat? Sau sa inteleg ca atare practici sunt de fapt incurajate? Sau poate ca in cazul politistilor acestia beneficiaza de vreo imunitate de care eu nu stiam, pentru ca eu cetatean al acestei minunate tari daca imi permit sa savarsesc o infractiune voi condamnat si poate ma aleg si cu excluderea din profesia de avocat.
Spui ca probatoriul e slabut. Da asa e. E slabut in comparatie cu alte probatorii, si as vrea sa fi avut si alte mijloace de proba, dar din pacate nu le am. Nu intodeauna poti dovedi asa cum ti-ai dori infractiunile (lucru pe care dealtfel sunt convis ca il stii), insa asta nu insemana nu vor putea fi pronuntate sentinte de condamnare daca din probe rezulta o stare de fapt neechivoca care releva savarsirea infractiunii. Nu cred ca exista limitari ale codului de procedura din acest punct de vedere.

@lefterel
Domnul meu ai scris mai sus cateva randuri luate dintr-un mesaj de-al meu de la pagina 1 al acestui topic (al doilea mesaj al meu), [b]insa le-ai modificat[/b].
Citatul dat de tine este: ,,Daca lucrurile nu se misca: presa. Si daca stiu ca o sa cumpar prima pagina cu o suma f mare tot fac treaba mare.nn
Insa eu am scris in mesaj de fapt: ,,Daca lucrurile nu se misca: presa. Si daca stiu ca o sa cumpar prima pagina cu o suma f mare tot fac treaba asta.nn
Este o diferenta intre: ,,treaba astann si ,,treaba marenn
De ce te comporti asa? Eu nu mi-am permis sa te jignesc sau sa vorbesc cu tine in bataie de joc.

lefterel

Post by lefterel » 04 Mar 2008, 22:16

Maestre, respectele mele!, este -probabil - o greseala ce copy-paste (coltul din dreapta sus- citeaza); abordezi gresit problema, chiar daca a dreptate. Solutia: mp

Post Reply