incadrare
incadrare
Persoana A este contactata de persoana B,care doreste facilitarea unor acte.Persoana A vine la pers. C (C fiind cel care are "puterea" de a grabi lucrurile in fav lui B) sa-l intrebe cu cat sa-l "taxam" pe B. C spune "nu stiu...cat vrei tu"....urmand ca B sa se intalneasca cu C pentru a primi suma de bani dar dupa ce actele erau deja gata(B si anchetatorii au crezut ca actele nu sunt gata ...urmand ca ele sa fie gata dupa ce se face tranzactia).B ii face un flagrant lui C ,nereusit deoarece nu s-a gasit nicio suma de bani la C.
C este retinut pentru declaratii.....A nu apare nicaieri in acest rechizitoriu(C banuieste ca A a "complotat" cu B )
Exista fapta de trafic de influenta avand in vedere ca practic C nu a cerut nimic de la B,A fiind cel care a vorbit cu B.
Sper sa-mi raspundeti...daca da...MULTUMESC!
C este retinut pentru declaratii.....A nu apare nicaieri in acest rechizitoriu(C banuieste ca A a "complotat" cu B )
Exista fapta de trafic de influenta avand in vedere ca practic C nu a cerut nimic de la B,A fiind cel care a vorbit cu B.
Sper sa-mi raspundeti...daca da...MULTUMESC!
Din motive subiective luarea de mita cade si ramane doar trafic de influenta(se presupunea ca C ar avea influenta si s-ar fi folosit de acest lucru pe langa niste functionari publici)Ok,in continuare se aduna probe...se cheama martori care TOTI declara ca nu li s-a oferit nimic si nici intentie/promisiunea nu a existat.Exceptie face doar A care spune ca "a mai lucrat" cu C la actiuni de genul celei prezenatate mai sus .Tom wrote:Din cele prezentate, A este complice la luare sau dare de mita, depinde pe cine a vrut sa ajute, pe B sau pe C; B se face vinovat de dare de mita, iar C - de luare de mita.
Poate fi considerat A subiectiv si declaratia lui sa nu conteze,avand in vedere ca datorita acestei declaratii nu a fost acuzat de nimic?
Care ar fi procedura mai departe(din ce am relatat pana acum)?propunere de incepere sau NUP?
P.S:TOM,multumesc pt raspunsurile de pana acum.