ajutor - ce tip de contract sa folosesc?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
ancanp

ajutor - ce tip de contract sa folosesc?

Post by ancanp » 30 Oct 2007, 15:28

Buna.
Am doua societati comerciale care sunt coproprietare ale unui teren. Una din societati vrea sa ia un credit pt constructia unui imobil pe acest teren si as dori sa stiu ce tip de contract sa folosesc pt reglementarea raporturilor intre coproprietari privind impartirea costurilor (rata credit + dobanda + alte cheltuieli).
Multumesc.

liviu70

Post by liviu70 » 30 Oct 2007, 15:45

la cat esti de patron iti poti permite sa platesti o consultatie juridica !

ancanp

Post by ancanp » 30 Oct 2007, 15:56

Eu inainte sa dau un asemenea raspuns mi-as fi pus niste intrebari. Poate mi s-a sugerat un contract si eu doresc o confirmare ca este cea mai buna solutie. Te-ai gandit la aceasta posibilitate, una din multele care exista?

alexx77

Post by alexx77 » 30 Oct 2007, 18:27

ce clauze contine acel contract care ti s-a sugerat?? oricum fiind actionar in cele doua societati contractul de care spui va fi fictiv.Cel mai bine te vei convinge cand vei avea gf in vizita. raspunde totusi la intrebare

LUMINITA2006

Post by LUMINITA2006 » 31 Oct 2007, 11:01

In ce priveste constructia, intrucat se doreste a lua credit pentru construire, banca, de regula, nu acorda credit decat daca acea constructie va fi in proprietatea excusiva a uneia dintre societati. Ca atare, s-ar putea incheia un contract de inchiriere pe o durata mare (chiar si 50 ani) intre cele doua societati, pentru cota parte a uneia dintre ele, contract care se va nota in CF si in care se va prevede expres ca chiariasul are dreptul sa construiasca pe acel teren, iar constructia va fi in proprietatea chiriasului in exclusivitate.
Se poate incheia si un contract de comodat (imprumut de folosinta cu titlu gratuit) in locul inchirierii, dar acesta nu stiu daca va fi agreat de banca creditoare (intrucat contractul de comodat, chiar si cu durata determinata, poate fi rezolvit de comodantul care se dovedeste a fi in mare nevoie privitor la bunul imprumutat). Din punct de vedere fiscal nu ar fi probleme cu contractul de comodat pentru proprietar, decat daca la achizitia cotei parti a contractat vreun credit, pentru care si-a dedus cheltuiala cu dobanzile si comisioanele sau a dedus TVA rezultata din cumpararea imobilului. Terenul nefiind un bun amortizabil, nu implica probleme de deductibilitate cu privire la amortismentul lunar. Dar, cheltuiala cu impozitul local categoric va fi una nedeductibila pentru proprietar.
O alta varinata ar fi un contract de asociere in participatiune intre cele doua societati, pentru construirea unei cladiri care va deveni proprietate comuna, conform cotelor de participare negociate de parti, dar aici nu stiu cum va reactiona banca privitor la obtinerea unui credit de catre una dintre societati in vederea construirii.

liviu70

Post by liviu70 » 31 Oct 2007, 12:16

aaa,tu esti cu verificatun?!
cea mai buna varianta :o angajazezi pe viata pe doamna saritoare!

Post Reply